överföra chattar till en ny smartphone WhatsApp för Android

Du har en ny smartphone och vill WhatsApp med det gamla numret fortsätta att använda? Då ska du göra en säkerhetskopia av dina WhatsApp data innan förändringen. Vi visar dig, oavsett om iPhone eller Android smartphone, som ni säkra din chatthistorik, och återigen din maskin kommer att skicka.

 • WhatsApp för Android: tips, malware, funktioner och nyheter
 • överföra kontakter och data från den gamla nytt Smartphone

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
 • 435 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
 • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.

Hoppar till avsnitt

 • WhatsApp säker backup till Android ...
  • ...via Google Drive
  • ...uppkopplad
 • WhatsApp säker backup med iPhone
 • Exportera enskilda chattar
 • Export av bilder i molnet
 • Återställ WhatsApp backup ...
  • ...Google Drive
  • ...från offlinekopia

I Android ...

...via Google Drive

Det enklaste sättet att säkerhetskopiera Android via Google Drive. Detta är den fria moln lagring som tilldelades till ditt Google-konto som du har du loggat in Play Store. Detta minne kan användas för WhatsApp chat säkerhetskopior. För att driva dessa säkerhetskopior automatiskt måste du först länka WhatsApp med ditt Google-konto.

WhatsApp backup Google DriveDen WhatsApp backup på Google Drive är den enkla versionen. / © AndroidPIT

Så går WhatsApp huvudskärmen, klicka på Inställningar > chatt > Chatt backup och kranar konto. följ sedan instruktionerna på skärmen. Om ändringar av dessa något som WhatsApp är tonen på den officiella hjälpsidan.

...uppkopplad

Chatthistoriken för WhatsApp kan du överförs som krypterad fil från smartphone för att smartphone i Android. Vägen är liknande den för säkerhetskopiering är i Google Drive:

 • Skrivit i inställningarna > chatt > Chatt backup på säkra
 • Ansluter din smartphone via USB-kabel till datorn, möjliggör överföring av data och navigera i internminnet för WhatsApp / databaser mapp. Kopior msgstore.db.crypt12 på din dator.

Naturligtvis kan du också kopiera hela WhatsApp katalogen. Då röstinspelningar, bilder, videor och allt det där är samma sak med säkerställd.

i iPhone

Säkra WhatsApp chatthistoriken sker vid iPhone liknar den ovan förklarade Google Drive backup i iCloud. Återigen kan säkerhetskopiorna inte reduceras till den andra plattformen, så att bara överförts till en ny iPhone, inte på en Android-enhet. Den WhatsApp migration från iPhone till Android är tyvärr bara möjligt med betald programvara från tredje part. Det är lämpligt, i stället för att dra nytta av nästa tillfälle.

export individuella WhatsApp chatthistorik

Om du vill inte säkerhetskopiera alla WhatsApp chattar på en gång, kan du exportera dina individuella chatthistoriken. Är detta i en enda chatt, öppnar dess meny och finner skicka chatt posten via e-post. Efter det har du möjlighet att bifoga media och röstinspelningar, eller begränsa dig till text. Efteråt txt-fil med chattloggen, alla bilder som röstinspelningar skickas som .opus in din e-post app. de .opus filer kan du öppna med VLC annars.

Varning: Denna form av backup är en ren export. De så backas WhatsApp data kan inte migrera till en ny WhatsApp installation själv.

WhatsApp spara foton till molnet

Både Android och IOS, är det så att dina bilder app försöker automatiskt att spara bilder från WhatsApp katalogen i varje moln. Denna form av backup har fördelen att bilder av WhatsApp och din smartphone operativsystem är frikopplade och du kan de fritt och överföras en masse. Nackdelen är att sortering av chat-partner eller grupp avbryts.

foton automatisk säkerhetskopiering mapp plocka deSäkerställer bilderna mappen separat. / © AndroidPIT

återställa vad app chatthistorik

i Android

...från molnet

 1. WhatsApp installerat på den nya enheten.
 2. Verifierat ditt telefonnummer.
 3. Väntar på meddelande om att ett meddelande säkerhetskopiering hittades.
 4. Taps Restore.

Om svårigheter att återställa dina WhatsApp uppgifter förekommer för Google Drive, bör du söka eller kontakta supporten på den officiella hjälpsidan för de senaste lösningarna.

whatsapp backupMed den nya enheten WhatsApp upptäcker befintliga säkerhetskopior i databasen och ber för återvinning. / © AndroidPIT

...uppkopplad

 1. Ansluter den nya smartphone via USB till datorn.
 2. Aktiverar filöverföring.
 3. Skapar WhatsApp / Databaser mappen synlig för dig rotkatalogen.
 4. Kopierar msgstore.db.crypt12 till denna mapp.
 5. Installerar och lanserar WhatsApp.
 6. Verifierat ditt telefonnummer.
 7. Väntar på meddelande om att ett meddelande säkerhetskopiering hittades.
 8. Taps Restore.

Har du har kopierat hela WhatsApp katalogen? Då är det kopierar lika lätt igen smartphone och börjar listan ovan vidare till steg 5.

WhatsApp MessengerInstallera på Google Play