Google Play Store fungerar inte: Det hjälper mot problem

Även Google Play Store har ibland problem och inte fungerar. Paket kan inte säga vad det är i varje enskilt fall, dock. Men det finns några saker som du kan ta ditt fall till Google Play Store inte vill arbeta på enheten. Vi har samlat mer hjälp för dig som ska skapa problem i världen.

 • Google Play fel i korthet: För varje fel en lösning
 • Alternativ till Google Play Store
Smart telefon meddelande: "Det finns inte tillräckligt med minne" Vet du att även 50503566 deltagare?

Gå till avsnitt:

 • vanliga problem
 • Komma igång
  • kontroll utrymme
  • Är Google ner?
  • Kontrollera Internet-anslutningen
  • Ställa in datum korrekt
  • omstart
 • reparera Google Play Store
  • Töm cache
  • Avinstallera Play Store uppdateringar
  • Rensa data
 • reparera Googles tjänster
  • Google Play reparationstjänster
  • Aktivera Download Manager
  • Ta bort Google-konto och lägger till
 • Kan inte hitta köpta eller hämtade appar
 • Problem med köp i appar
 • Återställ telefonen

De flesta problem med Play Store

Det finns vissa tecken som tyder på att ditt Google Play Store inte fungerar. Den mest uppenbara ledtråden är förmodligen när appen Play Butik inte öppnas. Dessutom kan observeras följande problem:

 • Nedladdningar inte starta / downloads kvar på 0%
 • Tidsgränser uppstår
 • Google Play beror på "Loading ... "
 • Google Play Butik kraschar just när du öppnar
 • Google Play kastar konstiga felkoder

Vi vill ta itu med problemen vid rötterna med dig. Här är tips som vi samlar in:

Google Play Store inte fungerar: De första stegen för att lösa

Tillräckligt med minne?

Google Play kräver att minst 500 MB minne är gratis. Så problemet uppstår utan någon uppenbar anledning, så bör du en gång i minneshantering (justeringar > Memory) ser och eventuellt ta bort innehåll från internminnet.

Google Play Store fungerar inte problem minneGoogle Play kräver minst 500 MB minne / © skärm: AndroidPIT

Är Google ner?

Ingen internet service har en hundraprocentig tillgänglighet. Ibland hakar enkelt och uppstår problem. Detta händer även med Google Play Store. Därför bara ta en titt, om det verkligen är upp till dig - till exempel AlleStörungen. Här finns flera aktuella felmeddelanden inspelade, så att du kan anta att det inte är på grund av dig, men till Google. Vårt råd i detta fall är: kort väntetid bör nedladdningar gå.

Långsam Internet-anslutning: Wi-Fi och dataanslutning Check

Den vanliga frågan om datorproblem är vanligt: ​​Infected för kabel? överförs till problem med Play Store: Om du av Internet-anslutningen? Kontrollerar om en webbläsare webbsidor kan visa. webbläsaren laddar långsamt? Då förmodligen din Internet-anslutning är långsam.

Lösning: Växlar från WLAN till mobilnät uppgifter eller vice versa. Fungerar det fortfarande inte, så det kan inte skada att slå på flygplansläge i en minut och sedan gå tillbaka på nätet.

Ställa in rätt datum

Låter fånigt, men kan faktiskt vara ansvarig för problemen med Play Store: en felaktigt inställd datum och fel tidpunkt. Så Kontrollerar om klockan på din smartphone eller surfplatta är korrekt inställd. En felaktigt inställd tid kryptering anslutningen till Googles servrar misslyckas, vilket resulterar i Play Store fel.

Google Play Store fungerar inte problem wlan datumInternet-anslutningen och ett felaktigt datum kan innebära problem Google Play. / © skärm: AndroidPIT

Google Play Store inte fungerar: omstart smartphone

Har du fortfarande inte får med dessa tips i Play Store igång, så nu är det dags att starta smartphone eller surfplatta. Ofta problem löses med denna åtgärd.

reparera Google Play Store

Fortfarande inte fungerar din Play Store behövs så mer drastiska åtgärder.

Töm app cache

Om Play Store inte längre fungerar, kan det hjälpa att rensa cache (cache) i appen Play Butik. Däri låg Apps från tillfälliga data, men ibland kan det vara skadad filer. För att tömma cachen, måste du öppna Android-inställningar och sedan växla till punkt Apps. väljer nu allt och söker Google Play Store. Tryck på denna och skjuter tom när knappen cache.

Google Play Store inte spelar problem lagra data bortGoogle Play Store: Rensa cache / © skärm: AndroidPIT

Play Store: radera data

Om den första spetsen inte hjälpte, prova en gång med radering av data Play Store. Så att dina återställer Play Store. Du hittar alternativet igen under Android-inställningar > Apps > All. Skrev nu radera data på knappen. Nästa lanseringen av Play Store är nu ur en fabriksinställningarna.

Google Play Store inte radera dataGoogle Play Store problem: radera data bör hjälpa / © skärm: AndroidPIT

Avinstallera Play Store uppdateringar

Ibland en uppdatering din Play Store upprör. För att avinstallera igen kallar App inställningar, leta efter Google Play Store och drivs avinstallera knappen uppdateringen. Din Play Store kommer att återställas till den version som installerades i leveransen av din smartphone. Uppdateringen kommer att installeras igen senare, men det kanske inte kommer i den andra rättegången fel och din Play Store fungerar igen.

Google Play Store inte spelar problem lagra uppdateringarUninstall uppdaterar Play Store / © skärm: AndroidPIT

Google Play Store fungerar inte: Kontrollera Googles tjänster

På din smartphone eller surfplatta som kör vissa Google-tjänster som kan utlösa dina Play Store problem.

Google Play reparationstjänster

Om Play Store fortfarande inte fungerar, kan en tydlig cache i Google Play tjänster hjälper. Kommer att återvända till App ledning söker på Google Play Services och klicka på knappen Töm cache. Även här kan du radera data i ett andra försök.

Google Play Store fungerar inte play-tjänster dataraderingGoogle Play-tjänster: Clear cache och data / © skärm: AndroidPIT

Aktivera Download Manager

Har du Download Manager avaktiveras har Play Store slutat fungera. För att aktivera den, gå till Android-inställningar > Apps > All. Sök där för att skriva Download Manager och Activate knappen. Du ser istället bara Inaktivera knappen, jag behöver dig vid denna tidpunkt inte oroa sig, för då download manager redan är aktiv. Du kan rensa cachen och data för att få Google Play igång igen även med denna app. För övrigt är inte tillgänglig på alla smartphones den här tjänsten.

Ta bort Google-konto och lägger till

Om Play Store problemet fortfarande inte löst? Då ska du försöka återupprätta ditt Google-konto. Kallar Android-inställningar, gå till svars, skrivit på Google och väljer ditt Google-konto. Har du flera Google-konton, konto väljer vilket du också använder Play Store. Ta bort från och med nu att knacka på upp till höger i åtgärdsfältet på tre punkter och väljer konto. Bekräftar ditt val och sedan starta smartphone igen. Lägger nu ditt Google-konto mot rygg. Detta går utöver Android-inställningar > konton > Lägg till konto > Google.

Google Play Store inte konfigurera kontoTa bort Google-konto och konfigurera / © skärm: AndroidPIT

Google Play Store inte fungerar: Var är mina köpta / nedladdade appar?

Har du köpt eller laddat ner program och kan inte längre finna detta? Kontroller först om du redan är inloggad med samma konto som du också har gjort appen köp. Gör så här:

 • Öppna Google Play Store.
 • Tryck på menyikonen (Hamburger ikonen) för att visa det konto som du använde hittills.
 • För att ändra kontot går in kontoinställningarna i Android smartphone eller välj pilen i Google Play Store menyn för att välja ett annat konto.

Google Play Store fungerar inte: Problem med köp i appar

Din extra innehåll för användning som in-app köp har lagt, är det möjligt att de inte är registrerade eller om du inte får produkten omedelbart. Skapar en kort väntetid hjälper inte, det finns andra metoder för att få frågan på banan. Obs! I appen behöver köp en aktiv internetanslutning och den senaste versionen av Google Play Store. Första steget för problem med köp i appar:

 • Öppnar inställningarna på din Android smartphone.
 • Välj nu Application Manager (även lappar eller appar hantera kallas).
 • Väljer app, placerades i din i-app köp.
 • Skrivs nu Tvångsavsluta för att stänga appen.
 • Öppna appen igen och kontrollera om produkten i appen finns tillgänglig nu.

Har du precis installerat appen tills du kan i ansökan om funktionen "återställa inköp" Sök. Då ska inträffade men ännu inte realiserats igen i appen.

Var medveten om att enbart app utvecklare inte kan skicka via köp i appar som köps på ditt konto. Om den första metoden inte hjälper heller skriver Google Play supportteamet för en återbetalning eller komma i kontakt med samma app utvecklare. Så hittar du kontaktuppgifter till appens utvecklare:

 • Öppna Google Play Store-appen.
 • Söker efter motsvarande app i sökrutan.
 • Välj appen från sökresultaten.
 • Nu rullar ner till botten. Där ska du hitta rätt kontakt.

Google Play Store inte fungerar: Återställ smartphone

Om allt annat misslyckas, har hjälpt ingen av ovanstående tips och Google Play Store fortfarande inte fungerar, återställ smartphone är förmodligen den sista vägen ut ur Play Store belägenhet. Men medan alla dina data går förlorad, Därför bör du definitivt innan en säkerhetskopia. För att återställa telefonen öppna igen Android-inställningar och gå till Säkert & Återställ. Nu möjlighet vald Factory uppgifter återställa och bekräfta ditt val med telefon återställning. Telefonen kommer att starta och återställa. När processen är klar, kan du återigen ställa in från början och ladda upp dina säkerhetskopior.

Google Play Store inte sätta tillbakaSista utväg: Smartphone ångra / © skärm: AndroidPIT

Har du hjälpt den här guiden? Låt oss som en kommentar!