Överför dina kontakter, data och säkerhetskopior från den gamla nytt Android eller iPhone

Det finns många sätt att överföra kontakter, WhatsApp chattar och Apps-data och inställningar från den gamla nytt smartphone. Du kan också data av Android smartphones till iPhone och vice versa. Hur man gör detta kan du lära här.

 • De bästa backup appar för Android
 • Android-appar uppgifter säkra med och utan rot

Vad föredrar du som en back-up? Extern privat lagring moln eller på Internet?

Välj Externt minne eller internet moln.

VS
 • 2740 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Externer minne
 • 943 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Internet-Cloud

Gå till avsnitt

 • Överföra kontakter: Metoder Jämfört
 • överförs WhatsApp chattar: Online och Offline
 • Överför program och data: SMS, foton, musik, inställningar app

överföringskontakter

 • Online: Per Google-konto
 • Offline: PC-baserad mjukvara, exportera kontakter som en fil från SIM-kort, egna lösningar
 • Och från iPhone: kontakter från Android överförts till iPhone från iPhone till Android

Överföra kontakter på nätet:

Det viktigaste du vill överföra från den gamla nytt smartphone, kontakterna. Lyckligtvis är de dagarna förbi när du var tvungen att skriva mödosamt för hand. Smartphones göra överföringen av kontakter tack vare moln sync lättare. Oavsett om din nya smartphone körs på Android eller iOS, att det bekvämaste sättet att överföra dina kontakter via en ...

Google-konto

Det enklaste sättet att hålla kontakter på alla enheter för närvarande, kommer att leda dig genom synkroniseringen av ditt Google-konto. Om du har sparat dina kontakter på telefonen en gång i ditt Google-konto måste du logga in med samma konto som du på din nya smartphone. Sedan i inställningarna för konton -> Google knacka på kontot, då en markering synkronisera sätta i kontakter. Redan alla kontakter överförs.

Google Sync deMarkera bara rutan redan kontakterna ur ditt Google-konto kommer att överföras till telefonen. / © AndroidPIT

Synkronisera via Google ger fördelar. Först stöder komplexa affärskortformat än anges nedan exportera data. För det andra kan du använda på nästan alla plattformar Google-konto, inklusive Windows-telefoner, iPhone och datorer som kör Windows, Linux eller Mac OS.

 • Så kan ni exportera data från ditt Google-konto

Överföra kontakter: offline metoder

exportera kontakter som en fil

Du kan också överföras som offline lämna dina kontakter. Oavsett om din till ett microSD-minneskort eller internminnet används är likgiltig grunden. Dina export i det första steget med den gamla telefonen dina kontaktuppgifter i minnet eller på SD-kortet. Filen lagras sedan så att du ser det när du ansluter telefonen till datorn. Med hjälp av en filhanterare du kan gå direkt till smartphone på microSD-kort fil.

Då du tar bort SD-kortet och dumpa dem i den nya enheten. Nu gå in i din adressbok och välj menyalternativet för att importera. Sedan följ bara instruktionerna, välj filen och kontakterna överförs automatiskt.

 • Den bästa filhanterare för Android
google telefonkontakt export deKontakter kan exporteras på flera sätt och delas. / © AndroidPIT

Den stora svagheten i detta kommer till ljus när du hade slagits samman många kontakter från olika adressböcker eller om kontakterna innehåller annars så mycket data. Sen kommer ut innan tider som är i kontakt två, tre eller fler; som kan vara mycket mycket irriterande. Men mot den här typen kaos vi har tips för dig:

 • Kaos i telefonboken? Så du kan ta bort dubbletter kontakter i Android

Överföra kontakter: från SIM-kortet

Denna väg bör nämnas bara för fullständighet. I själva verket är praktiskt möjligt, det överlåtande kontakter med SIM-kortet när den gamla telefonen eller import av gamla data. Om du vill använda samma SIM-kortet i den nya enheten som den gamla, kan du också gå på gammaldags sätt och kopiera dina kontakter till SIM-kortet för att återställa den i den nya enheten därifrån. Fördelen med denna metod är att du slår kontakterna individuellt med check eller avmarkera och kan rensa ut så lika din telefonbok något. Nackdelen: utrymmet på SIM-kortet är begränsat, kan du spara mer än 200 kontakter är detaljer som adress, e-post och andra telefonnummer förloras och långa namn ibland avskurna.

Exporten till SIM-kortet är inte längre ens tillhandahålls i telefonen app för Android 5.0 Lollipop. Dock är importen fortfarande inga problem. Således gör detta tillvägagångssätt fortfarande mening endast i ett fåtal fall. Därför följande bilder är från en äldre version av Android.

kontakter snyc 3Eftersom Android 5.0 Lollipop exporten på SIM-kortet (till höger) inte längre ett alternativ. / © AndroidPIT

Överföra kontakter: PC-baserad lösning MyPhoneExplorer

En beprövad lösning - och rekommenderas av AndroidPIT läsare - är den fria Windows-program MyPhoneExplorer. Om du vill använda MyPhoneExplorer, installerat programvaran på telefonen och på datorn - nedladdningen av Windows-program finns på webbplatsen för utvecklare.

Kontakter synkroniserad MyPhoneExplorer finns med Outlook eller Thunderbird. Appar och data, säkerställer programmet väl. Eftersom MyPhoneExplorer (till exempel operation via PC) innehåller många funktioner för smartphone varje dag, flytta data till en ny smartphone är lite mer komplicerat än andra lösningar. Belöning ansträngning är att ingen omväg via molnet sker och endast lokalt lagrade data överförs på ett tillförlitligt sätt.

MyPhoneExplorer klientInstallera på Google Play

Slutet av september skrev till oss MyPhone Explorer utvecklare Franz Josef Wechselberger:

"fortfarande jag jobbar på MyPhoneExplorer, med 12 år på marknaden, har programmet blivit nästan en veteran. Justeringarna för Android Oreo är för närvarande på gång, för många problem kan det va inte ge. Av de funktioner här kommer det troligen att bli några stora språng, som för närvarande arbetar jag på att integrera MMS, SMS och hittills bara varit så stöds. Många användare vill ha en mer fullständig säkerhetskopiering där applikationsdata och telefonen inställningar sparas. Detta är på grund av säkerhetsbegränsningar i Android tyvärr fortfarande inte möjligt."

Överföra kontakter: proprietära lösningar

Oavsett vilken lösning tillverkaren Google Android smartphones apps presenteras kontakterna från iPhone till Samsung & Co överföras. Några av dem arbetar med en kabelanslutning, en del av dem är beroende av ad hoc-anslutningar mellan iPhone och Android, bland annat de arbetar med moln lagring av smartphone tillverkaren.

HTC överföringsprogram

HTC är ingen speciell namnet på dess överföring app, är det rätt och slätt HTC överföringsprogrammet. Återigen, är densamma som med andra tillverkare tillvägagångssätt: Appen måste installeras på den gamla och den nya smartphone. Den nya måste vara från HTC. Sedan sänder e-post, kalender, meddelanden, kontakter och samtalshistorik, foton och videor, musik, bakgrundsbilder, dokument och inställningar.

HTC överföringsprogramInstallera på Google Play

Huawei Phone Clone

Alla som har köpt en ny Huawei smartphone kan överföra kontakter och andra data med hjälp av telefon Clone. Av smartphones från andra tillverkare, överför appen bland annat kontakter, foton och videor. Från en annan Huawei smartphone app det faktiskt skapat en klon: Då SMS, apps åtkomst (inklusive data), inställningar, larm och bokmärken till den nya smartphone.

telefon CloneInstallera på Google Play

LG Mobile Switch

Vem har en ny LG smartphone kan använda appen LG Mobile Switch för att sända SMS-kontakter, möten och samtalslistor via kabel eller Wi-Fi från den gamla på nytt smartphone. På din nya smartphone, är programvaran förinstallerad; Play Store appen Mobile Switch är avsedd som en sändare för din gamla smartphone.

LG Mobile Switch (sändare)Installera på Google Play

Samsung Smart Switch Mobile

Samsung, marknadsledande inom Android-området, har också en app lösning för att göra nya kunder att byta till en Samsung telefon så enkelt som möjligt. Samsungs lösning kallas Smart Switch Mobile och tjänar till att byta från iPhone till Galaxy, uppgraderar från en gammal Galaxy modell eller byter från en annan Android smartphone. Samsung supportsida handel med Smartswitch förklaras i detalj. Om din gamla enhet var en Samsung Galaxy Android marshmallow, kan du överföras även startskärmen layout på den nya enheten.

Galaxy S7 och S8 sätter Galaxy Samsung väljer bara en USB-adapter i, med vilken du kan överföra fast med SWITCHmobile data.

Samsung Smart Switch MobileInstallera på Google Play

Sony Xperia Transfer

Sonys lösning för att överföra kallas Xperia Transfer. Appen hjälper till att överföra innehåll och kontakter från iOS, BlackBerry, Windows telefon- eller andra Android-enheter till en ny Xperia telefon. Den överför kontakter, kalender, samtalsloggen, SMS, MMS, anteckningar, bilder, musik, filmer och dokument.

 • Xperia Transfer: kontakter och uppgifter om Sony smartphones överförs
Xperia ™ Transfer MobileInstallera på Google Play

överföra kontakter från Android till iPhone och vice versa

överföringskontakter från Android till iPhone

När du har synkroniserat dina kontakter i den övre steg med ditt Google-konto, är det lätt att överföra dem på din iPhone eller iPad. Bara att gå till inställningarna och där hittar posten för e-post, kontakter och kalender, möjlighet att lägga till ett Google-konto. Din synkroniserade ditt Google-konto, dina Google-kontakter i din adressbok kan ses efter en kort tid.

iPhone 6 inställningar synk kontakterLägger till en Google-konto tillade att som i den vänstra vyn "Gmail" visas. / © AndroidPIT

I listan över konton då ses som Gmail ditt Google-konto. I det kan du välja vilka delar av Google-konto som du vill överföra till iPhone. Kommer du bara överföra kontakter från Android till iPhone, kan du stänga av områdena post eller kalender igen.

För att visa eller dölja kontakterna enskilda Google-konton kan du kontona i adressboken app off senare individuellt och switch. Gå till telefonen app till fliken Kontakter och skrev där i grupp.

Flytta till iOS

Alternativt kan du lämna dig och Apple. Eftersom Apple har släppt appen Flytta till iOS i Play Store. Detta installerat på din Android smartphone och starta appen. På din nya iPhone (eller iPad) kan du nu börja importera data. Flytta till iOS överföringar kontakter, textmeddelanden, foton och videoklipp, bokmärken, e-postkonton och kalendrar. Eftersom överföringen sker via ett speciellt skapat trådlöst nätverk och skyddas med en PIN-kod, tar överföringen plats snabbt.

Flytta till iOSInstallera på Google Play

Kontakter som överförs från iPhone till Android

Dataöverföringen mellan Apple och Android är inte alltid lätt, men för kontakter finns det en enkel lösning. Google förklarar på sin supportsidorna steg för steg, hur man synkronisera Gmail kalender och kontakter på iPhone och iPad. Du måste ställa in ett Google-konto på din Apple-enhet, som går igenom appinställningarna för e-post, kontakter, kalender. Eftersom iOS 7 kan du här enkelt välja Google i iOS 5 och 6 visar vägen på andra, och sedan lägga på CardDAV konto.

 • Det är så lätt flytta från iOS till Android

Skapar kontot och alternativet aktiveras efter registrering kontakter. Efter det kommer synkronisering av dina kontakter automatiskt. På den nya Android smartphone kan du titta sedan logga in med samma kontoinformation och synkronisera kontakter som beskrivits ovan och överförs.

överförda WhatsApp Chatt

Den kompletta chatthistorik av WhatsApp kan du online eller offline överföras till den nya Android smartphone, inklusive bilder, video och audio. Offline du behöver en filhanterare eller en dator. Kopierar WhatsApp mappen från den gamla på nytt smartphone och nedladdningar, kuttrar och aktiveras bara WhatsApp på den nya smartphone. Detta kommer att ställa dig när du först starta om säkerhetskopieringen fann återställas. Online-versionen vi förklara sig:

 • överföring chattar lätt igen smartphone WhatsApp för Android

att överföra WhatsApp chattar från Android till iPhone eller från iPhone till Android, har ännu inte lämnats. Även integrationen av Google Drive har inte förändrats som en backup medium. På iPhones WhatsApp sparar chattloggar i iCloud, som du inte kan komma åt Android smartphone.

Överförings appar och data

För att överföra filer från den ena till den andra smartphone, kan kombineras med Android smartphones sedan version 6 av den integrerade filhanterare användning. Den nya USB-standarden Type C gör snart även adaptrar onödig. Titta själv i vår video på 1:38.

 • SMS överföring
 • överföra bilder
 • överföra musik
 • App Data och inställningar

SMS överföring

Du kan överföra till Android gamla SMS. Den fria SMS backup app SMS Backup & Restore gör just det. Dina meddelanden lagras i XML-format och kan skickas via Bluetooth direkt till den nya smartphone sedan. Alternativt kan säkerhetskopian ska skickas via e-post eller sparas till molnet och hämtas igen därifrån.

På den nya Android smartphone, måste backup appen också installeras. Vid start, upptäcker automatiskt filen in och ger textmeddelanden återställning. Obs: När du importerar appen ser till att SMS redan finns. Importerar dina två gånger har du varje SMS två gånger.

 • The Best SMS-appar för Android
SMS Backup återställa screenshot 1säkra och sända meddelanden: Med SMS Backup & Återställ inga problem. / © AndroidPIT

Överföring av textmeddelanden från Android till iPhone inte. Så du kan bara göra en säkerhetskopia av Android SMS (se ovan) och XML-fil från SMS Backup & Läs Restore på din dator. Så din säkra åtminstone kopior.

SMS backup & ÅterställInstallera på Google Play

Säkerhetskopiera dina foton på nätet

En säker lösning för dina bilder är automatiska säkerhetskopior i molnet. Apps som Dropbox, Google Drive eller Google Foto ger möjlighet att automatiskt synkronisera när telefonen är ansluten till ett trådlöst nätverk. Så den mobila datavolymen skyddas är uppladdning av bilder sker helt i bakgrunden. Från molnet bilder på en ny Android-enhet när det behövs kan enkelt ladda ner igen.

 • Dessa är de bästa online lagringstjänster
delat photos1Google Foto lagrar ett oändligt antal foton och taggade dem. / © AndroidPIT

Offline kan du också spara på SD-kortet eller kopiera dem till datorn bilderna. Mac-användare ladda ner för att överföra fortfarande Android File Transfer, annars Finder inte visa filer. För att överföra bilder och videoklipp från Android till iPhone, så gör användningen av App Copy My Data, steg för steg överför du gamla data från Samsung och Co. på iPhone ger.

Kopiera My DataInstallera på Google Play
 • De bästa fotogalleri appar för Android

överföra musik

Har du musik i mp3 eller annan DRM-fritt format i musikmappen. Detta är en av de mappar som visas till dig efter anslutning av din smartphone direkt på datorn. Mac-användare ladda ner Android File Transfer för dem att se filerna.

Lagrar dessa filer på datorn och överföringar mellan dem då samma katalog på den nya smartphone; eller skapar en ny katalog. Din spelare ska hitta de låtar, oavsett hur är din musikmapp.

 • Den bästa musikspelare för Android
 • De bästa musikstreamingtjänster för Android
iphone6cameraDet här är din nya smartphone? Då behöver du förmodligen iTunes. / © Apple

Om din musik vill överföra till din iPhone, måste du ta i iTunes-biblioteket på datorn till den katalog som innehåller MP3-filer. Apples steg-för-steg guide som hjälper dig med denna utsökta att överföra musik från Android till iPhone.

Om du kommer från iPhone och vill överföra musik från iTunes på din Android-enhet, vi vet också ett trick:

 • iTunes & Android: Hur synkroniserings din musiksamling

App Data och inställningar

När dina loggar dig i din nya Android smartphone med Google-konto, är det önskvärt att försöka installera program som du hade hämtat denna gång tidigare från Play Store. Även Googles backup system används, vilket sätts till god användning av fler och fler program kommer.

google backup 6Google kommer ihåg två månader appdata dina gamla smartphones. / © AndroidPIT

Många spel använder nu den moln spara funktion i Google spela spel. Då kan du helt enkelt installera spelet på den nya smartphone och kan gå till samma plats där du lämnade spelet på den gamla telefonen.

Backup program som titan eller helium inte längre vara nödvändigt av Google-systemet. De kräver root-access, som är associerad vanligtvis med en förlust av garantin och därför är oacceptabelt för de flesta användare för full funktionalitet. Dessa program kan fortsätta att överföra inställningar lagrade konton, Scores och därmed komplett igen.

 • Konfigurera Android smartphone: De första stegen deklarerade
 • Bästa Android Apps: The Ultimate List

Denna artikel var i September 2017 lagt till nya metoder för säkerhetskopiering.