ADB: drivrutiner, verktyg, kommandon och felmeddelanden

Du vill styra Android Debug Bridge från din dator? Lär dig allt om ADB verktyg är Windows-drivrutin, lär de viktigaste ADB kommandon och hittar lösningar på viktiga ADB fel. I uppdateringen vi tar hänsyn till de direkta downlaods ADB verktyg.

 • De bästa anpassade ROM för Android i korthet
 • Android rooten: The Ultimate Guide
Smart telefon meddelande: "Det finns inte tillräckligt med minne" Vet du att även 50503566 deltagare?

Android Debug Bridge (ADB) är ett logiskt gränssnitt mellan datorn och Android smartphone. vissa kommandon via en USB-kabel om det kan skickas till din smartphone (här är listan). Normal fallet är dock att en användare rooten sin smartphone, en annan firmware eller uppdatera befintlig programvara kommer att spela.

 • Så du har installerat marshmallow uppdatering på din Nexus

Hoppar till avsnitt

 • ADB förare på Windows
 • ADB Mac eller Linux
 • installera ADB verktyg
 • ADB kommandon: de viktigaste kommandon och funktioner
  • ADB backup
  • ADB-enheter
  • använda ADB till flash apps och uppdateringar
 • ADB Fel: Vanliga felmeddelanden
  • Kommando Found
  • No Device
  • Server är inaktuell
  • Väntar på anordningen

ADB drivrutiner för Windows

I vårt test med en Windows 10-system, var vi tvungna att installera ytterligare drivrutiner och kunde få tillgång omedelbart till ADB-gränssnittet vid varje testad Android smartphone. Windows 7, sammanfogningen av smartphone och datorn med ADB men blir ganska komplicerat.

I Windows 7 är det nästan regel att man inte känner igen ADB-gränssnittet. Om rätt ADB förare saknas, gör datorer och smartphones inte kommunicera med varandra. Lyckligtvis finns det med ADB Driver Installer är en universell lösning på problemet. Så gör din väg till platsen och klicka där på ADB Driver Installer (22,9 MB). Öppna zip-filen och startar det innehåller EXE-fil. Bekräftat varnings UAC när det kommer upp.

Windows ADB verktyg översiktADB på Windows 7 är inte kul. / © AndroidPIT

sedan stänger telefonen till datorn och skrev i ADB Driver Installer Refresh. Förmodligen din smartphone inte kommer att lista. Detta beror på att aktiveras endast i en minoritet Android smartphones USB felsökning.

Aktivera USB debugging

Så gör din väg i telefonen i inställningarna skrivs in via telefon sju gånger på versionsnumret och sedan gå tillbaka ett steg där. Där kan du se nu den nya posten Developer alternativ där din USB debugging zulasst.

nexus 6 android aktivera felsökningSju gånger versionsnumret Tap, sedan tillbaka, och sedan aktivera utvecklaralternativ USB felsökning. / © AndroidPIT

Klicka nu igen i ADB Driver Installer att uppdatera, nu enheten ska visas. Det fungerar inte behöver du ändra USB-anslutningsläget. Många smartphones använder medföljande USB-kabeln till en början endast för laddning. Detta är avsiktligt, eftersom att dina filer är inte synliga för användarna av den anslutna datorn.

Drar ner anmälan från toppen av skärmen på smartphone i ett sådant fall. Väljer det från den typ USB-anslutning. Skrev sedan på MTP eller PTP (försökte en efter båda alternativen).

lg g4 USB-lägeKranar USB alternativ och väljer en av överföringssätt. / © AndroidPIT

Vid det här laget bör du enheten från listan över ADB Driver Installer se när du klickar på Uppdatera. Klicka sedan på linje med enheten och klicka på Installera. Nu lämpliga ADB drivrutiner för din smartphone ska installeras automatiskt.

Om problem uppstår, måste du öppna Enhetshanteraren bort befintliga poster med din smartphone och upprepa installationen.

Ladda ner ADB verktyg för Windows, Mac och Linux

Nu vill vi använda ADB förare. Googles utvecklare Elliot Hughes har speciellt skrivit raka nedladdningslänkar till plattformen verktyg. Detta inkluderar ADB och Boot. Filerna finns i en storlek på cirka 4 MB och måste integreras efter extraktion endast systemet.

Här hittar du ständigt uppdaterade nedladdningar av minimi ADB verktyg från Google:

 • ADB för Windows: Klicka här för direkt nedladdning
 • ADB för Linux: Klicka här för direkt nedladdning
 • ADB MacOS: Klicka här för direkt nedladdning

I Windows du öppnar nya plattform verktyg mapp. Skift klicka på Kommandotolken öppet gör här, högerklicka i det vita området på mappen och klicka här. Ansluter din smartphone till datorn. Kranar nu kommandot konsolen ADB-enheter. Nu finns det på telefonen nästa varning (nedan till höger).

USB debugging tillåter anordningenDu har varenda datorn igen godkänna en felsökning enhet. / © AndroidPIT

Efter de första ADB-enheter, skall anordningen ID kvitteras med en obehörig under Lista över enheter som är anslutna. Efter den andra gången du har tillåtit felsökning för din dator (bilden ovan), bör enheten visas.

ADB Mac eller Linux

I Unix-baserade system, Mac OS och Linux, det är ett praktiskt alternativ till en manuell nedladdning. Dessutom ansträngningen med förarna elimineras. Dessutom ADB verktyg tag i sig själv för närvarande tack vare enkla system pakethantering. Installera Mac-användare pakethanteringssystem och sedan köra homebrew brew installera Android-plattformen-verktyg från. Linux-användare söker i paketet system din distribution för Android-plattformen-verktyg och installera den. Därefter kommandon ADB ADB bör och Boot definieras globalt så du bör utföra följande ADB kommandon på kommandoraden.

ADB kommandon

ADB backup -f FullBackup.ab -apk -All: Tanken här är att du gör en fullständig säkerhetskopia av din app data. I praktiken visar det sig delas Liebesmüh som våra test visar. Inte alla program tillåter ADB backup, därför måste man ta till ett alternativ.

 • Android-appar uppgifter säkra med och utan rot

ADB-enheter: Med detta kommando får du en översikt över alla enheter som är anslutna till datorn enheter med ADB-stöd. Här ser du enhetens ID och status. Obehörig om tyder på att du har till datorn på på smartphone fortfarande tillåter det.

ADB omstart: För att din smartphone startas.

ADB omstart återhämtning: Anordningen är startat upp det återhämtningen.

ADB omstart bootloader: Smartphone / tablett kommer att starta i bootloader. När det är i det här läget, kommunicerar du via kommandoBoot.

ADB tryck [katalog på datorn / dateiname.endung] [katalog i smartphone]: Detta kommando skapar en fil från datorn laddas på smartphone.

adb pull [katalog i smartphone / dateiname.endung] [katalog på datorn]: När du har kört detta kommando spara en fil från telefonen / surfplattan till datorn. Utan att ange datorkatalog filen landar i vägen för ADB-körbar eller / hemkatalogen.

ADB skal screencap -p /sdcard/screenshot.png
ADB pull /sdcard/screenshot.png
ADB skal rm /sdcard/screenshot.png:

För en skärmdump skapas och lagras på din dator.

ADB hjälp: översikt över alla ADB kommandon, syntax och hjälp.

använda ADB till flash apps och uppdateringar

ADB sideload update.zip: Denna kommandofiler kan installeras som officiell enhetsuppdateringar på telefonen. men mer komplexa installationer såsom Custom ROM via Boot gränssnittet, som vi visar i detta exempel.

ADB installera android app.apk: Detta är en Android-app (APK) kan installeras på din Tablet Smartphone /.

ADB Fel: Vanliga felmeddelanden med lösning

Kommando Not Found: du har du gör ett misstag, eller kommandot ännu inte finns i ditt ADB version. Kontrollerar kommandot via adb hjälp eller uppgraderas till en nyare version av ADB.

No Device: USB-kabeln är inte ansluten på rätt sätt, är inte aktiv ADB-porten på telefonen eller datorn känner inte igen din smartphone. Använder en annan USB-port, en annan kabel, aktiveras USB debugging kontrollerar föraren startar datorn och smartphone igen.

Server är inaktuell: ADB verktyg på datorn och Android-versionen på din telefon måste vara förenliga med varandra. Om de inte uppstår detta fel. Uppdaterad Eure ADB verktyg.

Väntar på enheten: Det här felet är i stort sett densamma som No Device. Datorn känner inte igen smartphone. Se ovan för lösningarna.

Vad nu?

Nu du är öppen för alla sätt att ändra din smartphone. Var det sideload en uppdatering, böka eller installera en alternativ firmware: Du har nu full kontroll över din smartphone.

Artikeln har skrivits. Gamla kommentarer gäller delvis obefintlig innehåll.