“Display overlay upptäckta” hur fixar den irriterande Android problem

Hon plötsligt får felmeddelandet "Display overlay detekteras" och inte vet vad du ska börja din beställning? Vi har sammanställt all information som kan identifiera problemet och fixa din steg för steg. uppdatering: I felsäkert läge kan undvika över problem.

 • Android Marshmallow: Översikt för smartphones och surfplattor
 • Android Marshmallow: Tips och tricks

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
 • 435 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
 • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.

Direkt till avsnittet:

 • felmeddelande "Display overlay detekteras"Bakom det
 • Lösning 1: Steg för steg "Display overlay detekteras" läkemedel
 • Lösning 2: felsäkert läge för Android
 • Lösning 3: Alternativa lösningar och rådgivning inom gemenskapen

felmeddelande "Display overlay detekteras"Bakom det

problemet: Du startar ett program, och detta kräver nya behörigheter. men Android varnar dig att en Display overlay detekteras var. Du bör inaktivera inställningen. Larmet ger dig några tips men som ni kan åtgärda problemet exakt (direkt till lösningen).

AndoridPIT display overlay detekteras enFelmeddelande: "Display overlay detekteras" / © AndroidPIT

orsaken: Felmeddelandet "Display overlay detekteras" visas om en flytande app (som Facebook Messenger) används och en nyinstallerad app startar den första begär vissa rättigheter. Andra flytande apps som Twilight minska de blå tonerna av skärmen och få den att överlagra fel.

drabbade smartphones: På Internet, problembeskrivningar för Samsung och Motorola smartphones hittats. Förmodligen är det ett problem som kan uppstå med många varumärken. AndroidPIT kunde anpassa beteendet på en Vodafone och Samsung smartphone.

orsakar apparVi gjorde appen stenfrukt på problemet, Internet och våra forum är också program som Clean Master Lux eller Twilight av felmeddelandet "Display overlay detekteras" skulden.

AndoridPIT display overlay detekteras 4Stenfrukt och många andra program orsakar felmeddelandet "Display overlay detekteras" / © AndroidPIT

Den tekniska bakgrunden: Uppenbarligen finns det en säkerhetsåtgärd för Android-appar ber vid körning för att se om de kan få tillgång till minnet, telefonen eller kameran. Teoretiskt skulle en skärm overlay nu komma i vägen du svarar dialogen. Google anser att detta är en risk. kräver därför Android i versioner marshmallow och nougat att ingen display overlay är aktiv när en app tilldelar nya rättigheter.

Android Oreo bringar lösningen: Endast med Android Oreo problemet med skärmöverlägg är löst. Eftersom den här versionen kommer inte längre att låta Google Apps för att ljuga om systemet visar till exempel meddelandefältet eller dialoger som rätt fråga. Varningen kommer att upphöra. Nackdel: program som Twilight kommer inte längre fungerar med Android Oreo som tidigare.

Lösningen Part One: Felmeddelande "Display overlay detekteras" läkemedel

Med vissa smartphones, som påverkas av felmeddelandet nu en programuppdatering för Remedy har gjort. Så när studerats för nya firmware (Inställningar > Via telefon > Programuppdatering). Hjälper inte att bara komma med lösningen:

Steg ett: "Display overlay detekteras" läkemedel

Öppnar inställningen som heter "över andra appar", Samsung är motsvarande alternativ "Appar som kan visas högst upp", Vanligtvis kommer du till målet:

 • Öppnar systeminställningarna.
 • Du hittar sökrutan uppe till höger.
 • Sök där "över andra appar",
 • Alternativ väg: Appar > [Ikon Verktyg] > över andra appar

Bland andra Samsung användare måste gå ett annat sätt, eftersom om att hitta din hitta rätt menyn inte:

 • Öppnar systeminställningarna.
 • DÅ: Applications > Application manager
 • kranar "mer" och väljer posten "Appar som kan visas högst upp" ut.
AndoridPIT display overlay detekteras 6Vägen till inställningarna för displayöverlägg / © AndroidPIT

Steg två: "Display overlay detekteras" läkemedel

en lista över olika program som ger rätt att ljuga om andra program nu visas. Nu måste du identifiera den problematiska app och detta tillfälligt rätt att sitta på andra program. Här är en checklista som du kan snabbt identifiera appen och inaktivera riktade:

 • Ser du bubblan en app på skärmen? Denna app är ganska säker på orsaken. Antingen du dölja appen bubbla eller handikappade appen i listan.
 • Har du installerat ett program som ändrar eller färgerna på skärmen justerar ljusstyrkan? Sådana program kan använda felmeddelandet "Display overlay detekteras" orsaka. Inaktiverar dessa program.
 • Ingenting hittades? Då är det dags att ta en annan väg som vi föreställa oss den här guiden i den andra delen.
AndoridPIT display overlay detekteras 7Listan över program som tillåts att visa en display overlay. / © AndroidPIT

Steg tre: Starta appen kräver nya behörigheter

Nu kan du börja begära en ny tillstånd appen. Nu bör du varningen "Display overlay detekteras" inte längre emot.

Om felmeddelandet "Display overlay detekteras" igen, kommer du att hitta ett alternativt sätt i den andra delen av den här guiden som din fixar felet eller förbi.

AndoridPIT display overlay detekteras tvåNu är det: Även stenfrukt sig kan påverkas av visnings overlay problem. / © AndroidPIT

Aktivera skärmöver igen: Steg fyra

För att app som du har inaktiverat i steg två, för att fungera, du bör göra det möjligt att visas på andra program henne igen. Har du har dina bort alla program i steg två, är det värt att endast de återaktivera att du faktiskt används.

Lösningen Del två: "display Overlay" redovisas i säkert läge bypass

Ovanstående steg hjälper i de flesta fall, lösa problemet med skärmöverlägg. Men vissa användare rapporterar att ovanstående åtgärder inte har hjälpt. Lyckligtvis finns det ett annat sätt kan du komma runt problemet: Android har en felsäkert läge där telefonen börjar nästan vid fabriks. Alla appar men förblir installerad och därför kan du nu manuellt ställa de begärda rättigheterna. Gör så här:

 • Minns du vilken app kräver nya behörigheter.
 • Smartphone startar i felsäkert läge. För att du låser upp din smartphone från början helt.
 • Switched den och håller alltid hålla volymknappen ner vid start.
 • Nu öppnar Systeminställningar och i App Manager.
 • Plats i listan, väljer du appen som kräver nya behörigheter och väljer det.
 • Klicka på menyn behörigheter.
 • Väljer rätt behörighet för app.
 • smartphone startar.

Nu problemet inte uppstår på grund av att programmet i fråga har nu de nödvändiga behörigheter.

 • Detaljer: Starta Android i felsäkert läge

Lösningen Tredje delen: felmeddelande "Display overlay detekteras" läkemedel

Ovanstående steg hjälper i de flesta fall, men inte i varje enskilt fall. Många medlemmar i AndroidPIT samhället har varit tvungna att stå ut med detta problem och för att dela dina insikter. Vi har satt ihop de tips.

"Display overlay detekteras" Fix: Tips AndroidPIT gemenskap

Minst två tillverkare funktioner är kända för oss, som är ansvariga för problemet med skärminlägg.

 • Samsung smartphone: Settings > avancerade funktioner > Enhandsmanövrering. inaktivera den och starta om telefonen. Nu problemet ska lösas.
 • Huawei Honor bzw- smartphone: Settings > intelligent stöd > ger snabb tillgång till Off

Android möjligt för tillverkare att göra en mängd olika justeringar. Detta gör det omöjligt i det här fallet att lista varje potentiell orsak. Lyckligtvis har AndroidPIT samhället massor av tips och dolda orsaker fann att kan säkert hjälpa dig på denna punkt. I denna lista vi kallar du känt program som har utlöst skärmen overlay felmeddelande.

 • Cheetah Mobile program som Clean master eller CM Locker leder ofta till problem. Åtgärd på avinstallation. (Tack vare de många kommentatorer)
 • inaktivera appen Twilight i meddelandefältet och överlåtelse av rättigheter bör vara möjligt.
 • ES File Explorer med aktivt funktion ES slägga. Inaktivera sidomenyn bakom posten "ES swipe", (Tack Henry och Alice)
 • inställningar > Genväg: Du ser i Android inställningarna väljer Shortcut, sedan knackade honom en gång och inaktiverar detta finns. (Tack Caroline)
 • DU Battery Saver och batteri DU Speed ​​Booster: avinstallera dessa program skulle ha hjälpt (tack Corinna)

slutsats

problemet "Display overlay detekteras" kan vara ganska säker lösas med ovanstående tips. I senaste firmware-uppdateringar och några testade nougat firmwares problemet inte längre existerar eftersom försvinna på dessa kort display överlägg. En komplett lösning kommer bara med Android eftersom Google Oreo ändrar sedan systemets funktionalitet dialogrutor.

Har du hjälpt den här guiden? Skriv det i kommentarerna eller berätta om detta inte var fallet (kallas då bäst din smartphone med Android-version). Och när vänner du stöter på felmeddelandet, skicka dem länken till den här handboken.