Ta bort Android-Virus: För att radera din malware eller adware

I Android är du inte säker från skadlig kod. Trots alla försiktighetsåtgärder kan du smitta sina smartphones med skadlig kod. Därefter reklam ständigt visas och batteriet laddas ur snabbt. Dessutom kan utlänningar läsa tillsammans dina lösenord och SMS. Här lär du dig känna igen din malware i Android, raderar och hur du undviker dem.

 • De bästa anti-virus program för Android
 • Fem viktiga tips för att hålla din smartphone förblir skyddad

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
 • 435 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
 • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.

1. Starta i felsäkert / felsäkert läge nytt

Android smartphones har en säker eller felsäkert läge. I detta program startas när enheten startas endast som redan installerats vid leverans. Eftersom malware verkligen inte tillhör den. Tyvärr fungerar detta annorlunda på varje smartphone. Titta i våra ytterligare artiklar för att hitta instruktionerna för enheten.

 • lösa problem som en professionell: felsäkert läge i Android
nexus felsäkert läge aktivera deHåll off knappen trycks visas frågan om felsäkert läge. / © AndroidPIT

I felsäkert läge kan du omedelbart inse skillnaden. Om reklamen är nu borta, det är ett gott tecken. Detta innebär att det är möjligt att ta bort den besvärliga app. Men först, låt oss ta reda på vad app det är.

2. Identifierar misstänkta appen

Top end apps

Det finns tydliga tecken på att de program ansvarar för störande intryck. Eftersom Android 6.0 Marshmallow kan styra din exakt vilka program som tillåts att dölja andra program. I inställningarna hittar du visa posten till andra program inom ramen för appar eller program för att göra det.

rita över andra apparMed Android Marshmallow har adware tyngre. / © AndroidPIT

I program som anges där kan Apps är de som finner dig med permanenta banners på mina nerver. Du kan ta ut motsvarande app antingen tillstånd eller avinstallera densamma. Klicka på appen bara cirkeln med i.

ta bort administratörsbehörighet

Vissa Android malware program ber dig under installationen av rättigheterna till enhetsadministratören. Sådana program kan inte avinstalleras lätt kan lokaliseras. Om appen har utfärdat som stöldskydd eller anti-malware app, verkar detta tillstånd till en början vara motiverat. appen visar sedan visa sig vara skadlig kod, detta tillstånd är ett hinder.

android säkerhetsinställningar administratören deAndroid Device Manager är en önskvärd Geräteadminstrator, öminöse tredje part apps inte. / © AndroidPIT

Så gå till Inställningar (General) > säkerhet > Enhetsadministratörer och bort kroken i den misstänkta app. Då kan du ta bort malware app.

3. Avinstallera misstänkta app

Gå in inställningarna i Apps eller Application Manager och hitta appen av dig tror att hon är orsaken. Avinstallerat förmodade malware app.

nexus avinstallera app deI de flesta fall kan malware app enkelt avinstallera. / © AndroidPIT

4. Testa framgång i normalläge

Nu när skadedjur förmodligen togs bort, har du fortfarande att kontrollera om reklamen verkligen borta. Växlar till telefonen och slå på den igen så att den startar i normalläge. Samsung har släppt lite mer elegant än Google och erbjuder en permanent anmälan. Om du knacka det börjar din Galaxy igen i normalläge.

samsung felsäkert läge Inaktivera deI Samsung Galaxy S5 att få lättare tillbaka ut ur felsäkert läge. / © AndroidPIT

Avinstallera räcker inte

Tyvärr bara löser dina symptom avinstallera skadedjur app. Thomas Uhlemann från antivirusleverantör Eset har sagt till oss fler faror. Man bör komma ihåg att "Det var appen redan möjligt att överföra personuppgifter till tredje smartphone Server, inklusive inloggningar och så vidare. Det är också möjligt att även en leverantör SMS togs emot, vilket har förändrat accessnätet och därmed inte längre vara den mobila radioaccess min faktiska nätoperatör som används. Således är det bland annat möjligt att ytterligare reklam visas trots att jag redan har avinstallerat malware app. Detta kan dock även åtgärda detta genom att titta på APN sin enhet (Inställningar > (Nätverksanslutningar) > andra inställningar > mobilnät > Accesspunkter), och eventuellt begär en ny installation SMS från leverantören."

Om en app men root har uppnått att hon kunde "göra djupt in i systemförändringar. Eftersom allvarliga apps skydds varken rot eller efterfrågan bör inrätta, de är föremål för den officiella Android begränsningar här och kan därför mot sådana Rootkit / MBR-relaterade infektioner inte göra mycket. Men här återställer en fabrik och backup kan hjälpa till." Återställnings Fabriken har innebär att du måste installera om program och ställa in tyvärr. Processen förklarar vi i en separat artikel.

 • Så du utför en hård återställning och mjuk återställning på Android smartphones från

Förhindra Android malware

Det finns ett antal handfat portarna för skadliga eller irriterande program. Vilka är de och hur man undviker dem, kommer vi att förklara i en separat artikel. Dessutom kan du läsa mer här om frågan om anti-malware program:

 • Varifrån kommer Android malware?

dina erfarenheter

Vilka är dina erfarenheter med Android malware? Var din smartphone någonsin varit smittad? Kunde du bli av med skadedjur igen? Om så är fallet, hur skulle det ta?

Var din smartphone någonsin varit smittad med skadlig kod?
 • Aldrig.
 • Ja, och jag kunde även ta bort hotet.
 • Ja, och tjänsten var tvungen att ta hand om det.
 • Ja, och skadan var oåterkalleligt.
(Endast möjligt ett urval)Visa resultatRÖSTA!

Denna post har omstrukturerats och utvidgas till att omfatta den del av skadedjur diagnos samt undersökningen.