Programmering Android App: Komma igång

Så du vill programmera din egen allra första Android-app. I vårt Hello World exempel kommer vi att förklara de första stegen med Android Studio för dig. Detta skapar en grund för att se till att du kan komma igång med utvecklingen av din egen första Android-app.

  • Bästa Android Apps 2016
  • Bästa Android Spel

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
  • 435 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
  • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.

Utvecklingen av Android-appar kräver kunskap om programmeringsspråket Java. Men även om du kommer från C ++, bör du finna sin väg till dig snabbt. I den här guiden kommer jag att använda Android Studio. Utvecklingsmiljön tillhandahålls gratis av Google och är idealisk för programmering och test av din Android-app.

Installerad nödvändig programvara

Så det första du behöver Android Studio. Hämta ner på följande länk:

  • Ladda ner Android Studio

Installationsguiden vägleder dig genom installationen, så du måste bara följa hans instruktioner. Han kan uppmana dig att installera Java Development Kit. 7 Du hittar den senaste versionen för din plattform på denna länk:

  • JDK 7 Hämta

Om installationsguiden för Android Studio efter JDK_path ber dig söka Windows i mappen C: \ Windows \ System32. Då ska du kunna starta Android Studio.

Skapar ett nytt projekt

Om du programmerat din Android app, kommer detta att bestå av flera enskilda filer. Dessa komponenter som anges Android Studio total som ett projekt. Just en sådan så du vill skapa. Klicka på den här knappen på ovansidan: Starta en ny Android Studio projekt.

Android Studio 1Det första steget är att starta ett nytt projekt. © AndroidPIT

Nu måste du klicka på Nästa och det kommer att öppna ett nytt fönster. Den första rutan kan du ange ett namn för din nya app set, till exempel, "HelloAndroidPIT", Den andra raden är inte intressant för oss. I det tredje där projektet sparas bestäms.

I nästa fönster som öppnas måste definiera vilka plattformar och versioner av appen ska vara tillgänglig. I vårt fall, vi väljer Telefon och Tablet, eftersom appen inte är avsedd att utvecklas för Smartwatch, TV eller andra enheter.

Android Studio 3Väljer vilka plattformar och versioner för att stödja din app. © AndroidPIT

När du har klickat Därefter åter öppnar ett nytt fönster där du måste välja vad du vill typ av app du utvecklas. I vårt fall är det en tom aktivitet.

du nu nått det sista steget i skapandet projekt. Här måste man göra är att välja aktivitetsnamnet. Resten ska fyllas i automatiskt. Du kan ändra enskilda poster utan manuellt.

Android Studio 5Väljer ett namn. Resten fyller upp alla av dem själva. © AndroidPIT

Nu måste du vänta en kort stund, skapades för att ditt projekt. Programmet laddar sedan användargränssnittet, som kan ta ganska lite längre.

textredigering

När användaren har laddats kan du välja nya projekt längst till vänster av den vertikala listan. Hennes då bör du hitta följande skärm:

Android Studio 8I detta fönster kan du redigera appen. © AndroidPIT

Här hittar du länkar nu huvudkatalogen på du har tillgång till allt innehåll på projektet. Nästa i mitten ser du den så kallade 'Palette' på kan du lägga till, bland annan text. Bland dem finns två flikar, design och text som aktiverar kodredigering. En del av er kommer de uppfattar som behagligare än bearbetningen via grafiska användargränssnittet. Vidare till höger hittar du en realtids översikt över alla de förändringar som din vornehmt för dig och ditt projekt. Om du lägger till en text, ser du denna meny.

Väljer rotkatalogen res > layout > activity_helloandroidpit.xml ut. Som ni nu kan se Android Studio har redan tagit över en del av arbetet: Hello World redan visas på skärmen. Eftersom vi vill Hej AndroidPIT Show skapar vi texten och ändra den visuellt. Så klicka på textfält i 'range', som visas nedan:

Android Studio 9Ett klick på textfält bort den gamla texten. © AndroidPIT

Du kan nu välja texten Hello World, som redan är representerad med en blå kant och ta bort den. Nu när den ganska fula text är borta, kan du skapa nya Mina din. Du måste i 'range' välj Stor text. Efter det kan du placera den på skärmen efter din smak.

Naturligtvis kan åstadkommas via koden här. Du kan dessutom också anpassa texten för att visa den, till exempel centrerad.

Men se upp: När du har skapat texten, visas en liten ikon i det övre högra med en varningsskylt. Detta är inte ett fel, men en indikation på att vara ett problem. I vårt fall kan detta lösas snabbt där din klickar bara på varningen och klicka sedan på den första länken som visas som visas i fönstret nedan:

Android Studio 11Varningarna är inga felmeddelanden, men noterar. © AndroidPIT

En funktion som inte hjälper oss i vårt fall eftersom vi visar bara enkel text på skärmen: du kan titta på olika smartphone-modeller med olika skärmstorlekar att visa. Som standard är Nexus 4 visas. men du kan välja favoriter själv.

Android Studio 13Här kan du välja önskad modell. © AndroidPIT

Nu måste du ansluta telefonen till datorn. För att starta appen på din smartphone, behöver du bara klicka på den lilla trekantiga spelikonen. Väljs i fönstret som öppnas på din smartphone, kommer app läsa på din smartphone.

Nu har du din första self-made app på din smartphone. Låt dina idéer och inspiration springa fritt och kanske är glada miljoner användare från en enkel Hej AndroidPIT en app.

Vad är din första app idé? Vi vill lösa nästa problem det?