LG G4 i gransknings: Förvärvet är värt nu mer än någonsin – Hårdvarutester

LG G4 är testet om det kommer från en Galaxy S6, hur det känns i vardagen och om köpet är fortfarande värt i februari 2016:e Efter marshmallow uppdatering visar förbättringar vi beskriver i avsnittet programvara.

 • LG G4 vs. LG G3: Är det värt efterträdare?
 • LG G4 vs. Galaxy S6 Edge: Jämförelse

Avsnittet:

 • Pris och tillgänglighet
 • Design och bearbetning
 • display
 • programvara
 • prestanda
 • Audio
 • kamera
 • ackumulator
 • specifikationer
 • slutlig dom
 • Var kan jag köpa?
Smart telefon meddelande: "Det finns inte tillräckligt med minne" Vet du att även 50503566 deltagare?

betyg

per

 • &# X2713; utbytbart batteri
 • &# X2713, högt arbetstempo
 • &# X2713; fantastisk kamera
 • &# X2713; slagna display

Contra

 • &# X2715; spelprestanda
 • &# X2715; Blecherner Sound
 • &# X2715; benägen att bära

Billigaste erbjudandet: LG G4

bästa priseBay122,99 €Till butikbutik602.36 €Till butikjämför priser

LG G4: Pris och tillgänglighet

LG G4 släpptes i början av juni 2015. Modellen med plast tillbaka dit i färgerna silver, guld och keramik vitt. Det rekommenderade pris (RRP) var 650 euro. Priset är i februari, mindre än 400 euro. Lädret version hade en MSRP på 700 euro och verkade i olika nyanser av brunt, svart och rött. Varje läder modell finns också en guldfärgad plast tillbaka till den. Denna variant kommer att kosta i februari 2016 400 Euro.

Så att LG G4 den bästa toppsmartphone Generation 2015. Idén utnämningen av hans efterträdare LG G5 är 21 februari 2016:e

LG G4: design och bearbetning

Displayen front är lätt böjd, vilket gör för en mycket trevlig känsla och LG G4 gör en riktig flatterer. Emellertid, är kurvan radien av den virtuella cirkeln kring vilken G4 kramar är mycket större än den för LG G Flex 2. Med andra ord mycket mer subtila när G4 och mindre påträngande än Flex. Gorilla Glas 4 gör G4 20 procent mer stöttålig än G3 - åtminstone det är LG.

Också en trevlig detalj: The front är dekorerad med alla enheter i kolfiber utseende och något strukturerad. Den stora dekorativa sömmar på mitten av baksidan av läder versionen är början endast tag att vänja sig, men gör mycket bra och ger en slående erkännande av LG G4.

lg g4 frontkurvaG4 kurvtagning mindre tätt än den G Flex 2 / © AndroidPIT

Den böjda display har en genomsnittlig bred kant och bakom glaset kan du se en mycket fin kolfiberlook. Med sin kurva frontpanelen kompletterar väl med pucklar tillbaka. Efter att ha testat båda modellerna, finner vi att lädret modellen är mycket aufreißerischer.

lg g4 tillbaka läder USB-portDen löstagbara läder facket kostar extra och är värt varje euro. / © AndroidPIT

Plast modell av LG G4 inte helt slät tillbaka, men ett rutmönster och är också tillverkad av en matt plast. Jag gillar verkligen bra och är en trevlig detalj efter att jag hade från början befarade skulle LG ta samma polerade ser ut G Flex 2 på G4. Men detta är inte fallet, lyckligtvis.

lg g4 tillbaka plastPlast modell är billigare, men gör det på något sätt billigt. / © AndroidPIT

LG förblir trogen sin idiosynkratiska knapp arrangemang och placerar dem centrera tillbaka. Detta har till resultat att kanten av höljet är helt slät. Förresten, det finns ett litet hål för den infraröda pistol med vilken du kan fjärrstyra din TV på den övre kanten. Öppna bakluckan av LG G4, det utbytbart batteri och platser för minneskort och SIM-kort kommer ut.

lg g4 frontkurvaLG G4 är den sista flaggskepp med utbytbart batteri. / © AndroidPIT

Grund av krökningen och den tjocka batteriet den testade LG G4 kommer till en total tjocklek av 9,8 millimeter. Detta är verkligen inte ett lågt värde, och skulle vara batteriet betydligt större och gångtid följaktligen lång, det skulle vara absolut inga problem att acceptera en sådan tjocklek. Tyvärr är båda inte ges, så det skulle ha gått annorlunda och bättre.

LG G4: läder eller plast?

Look är inte obetydlig, gäller samma sak att känna. Och så alla användare som är intresserad av LG G4 kommer att ställa frågan: Ska jag plocka upp läder modell eller spara pengar och sätta på plast? När vi frågade Läder vs. Plast Jag vill att du ska hjälpa till så mycket som möjligt. Kort sagt, rekommenderar jag starkt den billigare plast sort. Times helt utanför frågan vänster om du verkligen behöver äkta läder på en smartphone innan någon merit i plast:

För det första är LG G4 extremt jämn med läder ryggraden. Själv var jag förvånad över hur lite grepp erbjuder kohud, och det är ganska svårt att hålla läder G4 väl och med en hand. Dessutom tyvärr lädret i vår testenhet ser långt ifrån så hög som jag hade hoppats.

Men vad värre är: Lädret är extremt repa benägen. Jag tror inte att du kommer att lyckas föra enheten utan synliga repor även av en vecka på grund av minsta beröring av en fingernagel leder till fula skrubbsår (se bilden), för att inte tala friktioner i fickan. Det ser vackert, utan tvekan, men jag tror att det är möjligt att med en LG G4 enormt unwiderstandsfähigem, mycket tunn läder Din fortsatta njutning kommer.

Och alla dessa problem du köpt dig även med pengar, eftersom läder-G4 kostar cirka 50 euro mer än plastversion. Visst, för extra kostnad får du en guld plast bakstycket så att du har båda. Men enligt min mening, kan du titta på detta tillägg ger utan tvekan och skulle hellre investera det i en stor microSD-kort.

lg g4 läder scratch 1Efter några dagar började visa de första repor på LG G4 läder och vår testmodell föddes inte ens i fickorna. Enbart naglar är illa nog för koskinn. / © AndroidPIT

Men det är inte bara skäl som talar emot läder, samma tåg vissa fördelar i plast. I själva verket är plast-G4, åtminstone enligt min åsikt, bättre och mer bekväm i handen och fungerar också med något ädlare. Ja, bra. Eftersom lädret är implementerad lite kvalitet på LG G4, och plasten har en lågton utseende som kan påverka hela anordningen snarare som en enhetlig än den skarpa avbrott i övergången från läder för att plasthuset. Dessutom ser plasten versionen ännu smalare eftersom den saknar läder spännen i kanterna.

Slutligen tillbaka plastskrapa förlåta mycket bättre. Med sina små fördjupningar som liknar en golfboll, är baksidan dynamisk, så repor sticker ut inte lika stark som på en helt plan, slät yta.

Så jämförelsen LG G4 Plastic vs. Läder vinner enligt min mening klart billigare material eftersom det lovar mer grepp, ser bättre ut, är mer motståndskraftig och sparar bra pengar.

LG G4: reparerbarhet

Låt oss ta en titt på frågan om reparerbarhet. I tider när fler och fler smarta telefoner fastnat i aluminium unibody och använda ömtåliga material som glas och bortsett från att redan blir tunnare, blir det svårare att reparera dem. LG G4 gör här uttrycker positiva visar hur iFixit har som alltid funnit ut. Där tar smartphones isär och betygsatt hur väl de kan repareras. Och god reparerbarhet innebär mindre arbetstid eller i extrema fall, färre komponenter som behöver bytas ut, bara för att åtgärda faktiska skadan.

Resultatet i nedkoppling av iFixit: En poäng på åtta av 10, vilket gör LG G4 anses mycket väl repareras. Bakstycket och batteriet kan vara känt att ta bort utan verktyg, många komponenter är modulära, så kan bytas ut oberoende av varandra, de skruvar som används inte motsvarar exotiska, sällsynta standarder och är därför lätta att lösa. Den enda nackdelen: LCD panel och display glas kan inte lösas från varandra och måste därför bytas ut tillsammans, inte en ovanlig företeelse i smartphones.

LG G4: Display

LG G3 var då den första smartphone med QHD display. Nu ska vi testa LG G4 och kommer bli förvånad över samma upplösning på ett helt nytt sätt. Eftersom LG försökte köra om sRGB standard och gå till en mer naturlig färg representation till färgen standarden på Digital Cinema Initiatives (DCI) att tänka.

lg g4 främreDisplayen är trevligt högt, men inte alltför färgglada. / © AndroidPIT

Den QHD display är mycket ljus och presenterar färgerna i ett mycket naturligt sätt, inte övermättad. Också från olika vinklar som tyder på att detta kommer att förändras. Redan före offentliggörandet LG hade annonserade att det kunde öka skärmens ljusstyrka med 25 procent. Det är bländande ljus, men ändå inte lika ljus som den Galaxy S6 display. De svarta nivåerna av IPS-skärmar i test av LG G4 projektet förväntas inte gå ner så djupt som i OLED-displayer, som man finner den i Samsung smartphones.

Emellertid är en ögon faktor inte orsakas av ljus eller mörk, men det fantastiskt färgåtergivning. Den DCI standard är nöjd med visningen av LG G4 till 98 procent, vilket verkligen fångar ögat medan du tittar på foton. Färgerna ser påfallande verkliga.

LG G4: Software

LG G4 var en av de första smartphones som har uppdaterats till Android 6.0 Marshmallow. Med uppdateringen är programvaran strömlinjeformad och det finns nya funktioner tillgängliga. I det följande vi därför inte längre tillgodose den programvara som installerades före marshmallow uppdatering om LG G4.

lg G4 homescreen SnabbinställningarStarta skärm och snabba inställningar lätt modifieras på LG. / © AndroidPIT

LG erbjuder några modifieringar av Android gränssnittet jämfört med originalet av Google. Du kan justera G4 programvaran på vissa ställen och så snabba upp ditt arbete med smartphone. Tack vare de goda resultaten av smartphone detta arbete är väldigt roligt.

lg G4 smarta inställningarSmarta inställningar och förkortningar öka effektiviteten. / © AndroidPIT

Du kan träna dig själv att G4 viss automatik. Så kan du din WiFi tydligt när du lämnar huset. Då din LG G4 utvärderas längre för trådlösa nätverk, och därmed förbrukar mindre ström. Volymknapparna kan göra ditt för att snabbt starta knappar för kameran.

lg g4 dubbla fönsterMultitasker njuta av den dubbla fönsterläge. / © AndroidPIT

En av specialiteterna i LG G4 är dubbla fönsterläge. Du kan uttrycka index öppnade apps på Dual Window och välj två program. Detta öppnar sedan upp på varandra. Förvandlar din LG G4, även fönstren vända. Med bilden i mitten av ändrade storleken på sektionerna.

lg g4 rengöring bulletinenLG installerade någorlunda användbar bloatware. / © AndroidPIT

Antalet icke-raderbara, förinstallerade program - även känd som bloatware - är acceptabel på LG G4 i Android marshmallow. Du har en smart Cleaner för att rensa temporära filer och för att identifiera underutnyttjade program. Till vänster om startskärmen du har Smart anslagstavlor påminnelser om möten och födelsedagar eller praktiska tips för användargränssnittet.

Ett mycket populärt inslag i LG smartphones är uppvaknande och lås utan fysiska knappar: vaknar LG G4 med en dubbeltryck på skärmen från viloläge. Denna funktion kan du ansluta till säkerhetsfunktionen Knock kod: Tapped skärm kvadranter i en viss ordning för att slå på skärmen och låsa upp smartphone. Inte sant, ordern är skärmen låst. Knacka två gånger i meddelandefältet längst upp på skärmen för att göra det möjligt tillbaka till standby LG G4.

LG G4: Performance

LG G4 är mycket snabb i vardagen och reflekteras nästan lika utrustade enheter. Det kommer inte i närheten av att de uppmätta värdena och inte på engelska takten i Galaxy S6. Och i spel inte kan konkurrera med en Sony Xperia Z5. Efter marshmallow uppdaterings prestanda har varken bättre eller försämrats.

För G4 LG inte plockat upp den största tillgängliga Snapdragon 810, men för 808. De första rykten om att de avvisat 810er eftersom han hade värmeproblem, LG hade av sig själv; Det hade bara ligger på timing. Men bär den nya hexa-core processor bara två högpresterande moduler så att han tidigare lite lyser i riktmärken, men trots allt, varvat ibland mot Snapdragon 810:e

lg g4 AnTuTuDen AnTuTu benchmark-tester av LG G4 döljer att dess Snapdragon 808 i vardagen fungerar perfekt. / © AndroidPIT

Även multitasking mellan flera spel och program, och flikar i webbläsaren är processorn och 3 GB RAM lyckades snabbt. Det största problemet är dock att leverera nästan 3,7 miljoner pixlar i displayen i 3D-spel tillräckligt snabbt med bilder var. Asphalt 8 eller Real Boxing har vickade. Spelare bör plocka upp Galaxy S6 eller Xperia Z5.

lg g4 AnTuTuDen höga skärmupplösning på 2560 x 1440 pixlar spel snabbt urarta till bucking. Med en full HD-skärm, skulle Adreno 418 GPU förmodligen ha några problem. / © AndroidPIT

LG G4: Audio

Ett annat område som inte har gjort i LG än ett minimum, är tal telefonen, som kommer i svartvitt och gömmer sig i det nedre hörnet av den bakre panelen. Ingen fråga: Jämfört med stereohögtalare av HTC One M9 G4 bleknat här, men volymen är fortfarande ok, även om ljudet inte är helt klart. I slutändan kan ljudet av LG G4 med Galaxy S6 jämföras.

lg g4 tillbakaDen enkla högtalaren på baksidan av LG G4 ger hygglig men inte spektakulära ljud. / © AndroidPIT

är en liten men sval trick, LG G4 som du ansluter både trådbundna och trådlösa hörlurar och kan höra så parallellt på två sätt musik. Ljudkvaliteten på samtalen är absolut tillräckligt, som har mig lite förvånad över den lilla storleken på högtalaren. Bakgrundsljud i bullriga miljöer filtrerar G4 bra.

LG G4: Camera

Kameran i LG G4 hoppar till 16 megapixlar. Men vad som är viktigt är det stora bländare på f / 1,8, som i sin tur tyder på utmärkt Galaxy S6 kamera. Också OIS 2,0 (det nya bildstabilisator) är, det vill säga kameran av LG G4 kan inte bara kraftigt absorberar mycket ljus, hon förlåter också skakiga händer och undvika suddiga bilder bättre än någonsin.

lg G4 kameraKameran i LG G4 erbjuder både hårdvara samt mjukvara front. / © AndroidPIT

LG har blivit mer än konkurrenterna fokuserade på att göra sitt flaggskepp till ett värdigt alternativ till DSLR-kameror. En flexibel manuellt läge utöver den obligatoriska automatiskt läge gör för detta ändamål göra alla justeringar som erfarna fotografer förväntar - det vill säga ISO, restid, djup, färgtemperatur och naturligtvis besparing i förlustfria RAW-format. Även en Enkelt läge där, någonstans där kranen på skärmen och kan utlösa det.

Det finns också två nya funktioner som kan göra snabbare Foto: Om du trycker snabbt två gånger volymen tystare knappen på baksidan av G4 är ett fotografi taget. Detta fungerar även när displayen och G4 i standby. För den främre kameran, det är en gest erkännande för trigger: Om du håller hans hand under en knytnäve i kameran, det sedan öppnas stänger den till en näve och öppnar den slutligen en sista gång, ett antal selfies tas där du kan sedan välja de bästa bilderna.

lg G4 tillbaka sju16 MP kamera av G4 har ett färgspektrum sensor. / © AndroidPIT

I stället för den alltmer utbredda dubbel LED-blixt, har kameran i LG G4 ett färgspektrum sensor. Detta mäter ljusnivåerna i miljön och justerar de visade färgerna därmed, vilket resulterar i att den omstridda gula eller blå stygn oundvikligt att vi känner till många kameror. Även rika, naturliga och välbalanserade röda LG G4 fångar vad du kan se från tomaterna i galleriet.

I bästa fall gör LG G4 spektakulära bilder vars detaljnivå är mest genom Galaxy S6. Nattbilder är väl avvägda och också fånga tack vare flash många detaljer en utan att låta ämnet det ser överexponerat.

I följande galleriet kan du titta på alla våra provbilder och G4 gör du din egen bild från kameran i LG.

lg-g4-kamera-prov>GalleryLG G4: test bilder kameranlg G4 bakre kameranKameran i LG G4. / © AndroidPIT

LG G4: Batteri

Efter inledande tvivel är nu känt att LG G4 Qualcomm Fast Charge Quick Charge stöds 2,0. Detta indikeras bland annat på G4-enheter sida vid Qualcomm och därmed bekräftats officiellt. Med en aktuell topp smartphone åtminstone experter förväntar bland användarna legitimt en snabbladdning funktion som nu är vardagsmat. Dessutom är LG G Flex 2 utrustad med snabbladdning kompatibilitet, så det var absolut obegripligt, senast gick igenom tech press, låt LG G4 inte laddas snabbt.

 • Batteritid förlänga enkelt

Den installerade batteri sammanfattar genomsnittliga 3000 mAh och är också utbytbara. Detta gör LG G4 blivit en av de mest intressanta kandidater till personer som behöver full flexibilitet. För efter Samsung har eliminerat utbytesbatteriet Galaxy S6, kan LG har vunnit nästan en unik funktion i denna funktion.

lg g4 batteriDet fungerar: Även LG G4, kan batteriet bytas ännu. Mycket trevligt! / © AndroidPIT

LG G4: Tekniska specifikationer

dimensioner:vikt:Batterikapacitet:Skärmstorlek:Display Technology:skärmen:Främre kamera:Bakre kamera:Flash:Android:RAM:Internminne:Löstagbar lagring:chipset:Antal kärnor:. Max Frekvens:anslutning:
148.9 x 76,7 x 9,8 mm
155 g
3000 mAh
5,5 inches
LCD
2560 x 1440 bildpunkter (534 ppi)
8 megapixlar
16 megapixlar
LED
5,1 - Lollipop
3 GB
32 GB
microSD
Qualcomm Snapdragon 808
6
1,8 GHz
HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.1

slutlig dom

LG G4 är ändå värt ett köp i februari 2016:e Det har den senaste programvaran, fungerar snabbt och är billig. Med praktiska extrafunktioner som utbytbart batteri och minneskort, är det fortfarande ett bra val i det långa loppet eftersom dina stora brister med billiga tillbehör kan kompensera.

Lg G4 frontDefinitivt värt ett köp: LG G4. / © AndroidPIT

De andra toppsmartphones av 2015 kan inte och är också dyrare. För detta de gör särskilt i spel med mer makt. Men om du inte är en spelare och inte bry dig, storleken på 5,5 inches, är LG G4 nu det första valet för dig.

Var man kan köpa LG G4

bästa priseBay LG G4 H811 (T-Mobile) - 32GB Gold - GSM olåst mobiltelefon utan 4G LTE122,99 €122,99 € TotaltTill butikeBay 32GB LG G4 H811 (T-Mobile) - Olåst 4G LTE Android Smartphone - Grå122,99 €122,99 € TotaltTill butikbutik (3)Leveranstid:5- 6 dagarLG G4 5.5" 4G 32 GB Hexa Kärna Svart Läder602.36 €Fraktkostnader från 8,99 €611,35 € TotaltLeveranstid:5- 6 dagarTill butikmy.shopping.de (4)Leveranstid:5- 6 dagarLG G4 5.5" 4G 32 GB Hexa Kärna Svart Läder602.36 €Fraktkostnader från 8,99 €611,35 € TotaltLeveranstid:5- 6 dagarTill butik

LG G4

Device Database