Samsung Galaxy S5 Mini vs. S4 Mini: Den lilla stora jämfört

Med Galaxy S5 Mini Samsung har lanserat för tredje gången i rad en miniversion av sin nuvarande flaggskepp på marknaden, och har aldrig varit Samsungs miniklassen till den ursprungliga så nära. Detta visar vårt test S5 Mini, men det visar också direkt jämförelse med sin föregångare, Galaxy S4 Mini.

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj iPhone X eller Huawei Mate 10th

VS
  • 148 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.iPhone X
  • 379 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Huawei Mate 10
s5 mini s4 mini skärmDe två Minis sida vid sida: den Galaxy S5 Mini (vänster) och S4 Mini (höger). / © AndroidPIT

Billigaste erbjudandet: Samsung Galaxy S5 Mini

bästa priseBay€ 149,00Till butik

utformning

Båda modellerna talar språket i sina modeller, både material och designdetaljer togs från flaggskeppet. Detta är avgörande för att tillhöra Galaxy generation är klart vid första anblicken. S4 Mini levereras med en mjuk, flexibel plast tillbaka med en subtil glitter utseende som har delat sinnen S4. S5 Mini tar över den mjuka gummerade, Strukturerad baksidan av S5, som vissa påminner om en plåster.

s5 s4 mini mini tillbakaStrukturerad eller slät som glas: S5 Mini (till vänster) och S4 Mini båda talar samma formspråk som deras stora förebilder. / © AndroidPIT

Båda enheterna är en millimeter tjockare än S4 respektive S5. S5 Mini är i allmänhet något högre, bredare och tjockare än S4, i förhållande till visningsstorleken men båda har liknande proportioner. S4 mini har en 4,3-tums skärm som ger S5 Mini till 4,5 inches.

S5 s4 mini mini topFramifrån är klart att mini S5 och S4 Mini ursprung (ovan) från samma hem. / © AndroidPIT

Framifrån, de två är mycket lika, här Samsungs handstil är särskilt tydligt. Hemknappen under skärmen innehåller S5 Mini om fingeravtrycksläsare, men är osynlig. Samsung-logotypen ovanför skärmen de har gemensamt, liksom den smala, såsom krom glänsande plastram runt huset. Telefonens högtalare i krom look hölls diskret i svart på S5 Mini.

S5 s4 mini mini knappSamsung och Home Button: Även med de två Mini det används. Ovanför S4 Mini, under S5 Mini. / © AndroidPIT

display

För låg skärmupplösning på Samsung S4 Mini kritik var tvungen att ta: 960 x 540 bildpunkter, som inte ens på 4,3 inches för lite (256 ppi) och ett flaggskepp värdig utlöpare. S5 Mini Samsung har skruvas upp upplösningen till 1280 x 720 bildpunkter vid en display diagonal på 4,5 inches, uppnås S5 Mini sålunda en pixeltäthet på 326 ppi. Detta är bra, och i direkt jämförelse skillnaden som fungerar S5 Mini klart skarpare och tydligare än S4 mini.

blackberry s5 mini 1Visningen av S5 Mini har den högre pixeltäthet och är i allmänhet överlägsen den S4 Mini. / © AndroidPIT

Men när det gäller ljusstyrka, färgåtergivning, kontrast och betraktningsvinklar, de två AMOLED-skärmar inte göra mycket, är S5 Mini endast något ljusare och har en mer lysande - skillnaden är liten, men det är klart att Samsung i den nya Mini generation hans gjorde läxor.

prestanda

I S5, en mini Exynos chipset från Samsung med fyra kärnor och en maximal klockhastighet på 1,4 GHz, tillsammans med 1,5 gigabyte minne klockor. S4 Mini använder en Snapdragon 400, klockade här bara två kärnor med upp till 1,7 GHz klockfrekvens. Återigen kan Mini falla tillbaka till 1,5 gigabyte minne. I direkt jämförelse med flaggskepp modeller både skära naturligt värre, men de vardagliga uppgifter en smartphone uppfylla både Minis tillfredsställande och inga större brister och släppa outs. Begränsa faktorn i både Samsungs TouchWiz användargränssnitt, som också kan ge mer hårdvara för att deras prestanda. S5 Mini är överlag en touch snabbare, men skillnaden är försumbar.

Mjukvara och utrustning

Båda enheterna hade tiden för deras uppfattning har samma programvara gränssnitt som sina förebilder. Den mest aktuella TouchWiz användargränssnitt gav henne Samsung typiska utseende, men med utrustningen varierade från S4 Mini och S4 fortfarande världar. Detta gap har praktiskt taget stängd med Samsung S5 Mini, med fingeravtrycksläsare, pulsmätare, Ultra-energisparläge, infraröd sändare och skydd mot vatten och damm är de viktigaste funktionerna i S5 S5 Mini ingår. Således är detta mini med betydligt bättre övergripande paket - de som värdesätter massor av funktioner och skulle göra någon större kompromiss mellan Mini och original, så det borde plocka upp S5 Mini.

blackberry s5 miniskärm DEVälbekant bild: Användargränssnittet ser Galaxy S5 Mini likt S5. / © AndroidPIT

kamera

Här Galaxy S4 Mini och S5 Mini är en gång lika, båda har samma upplösning, men i direkt jämförelse visar snabbt: S5 Mini är mycket bättre, det ger både fram- och huvudkameran bättre bilder än S4 Mini. I själva verket kommer S5 Mini upp nära den nuvarande smartphone toppklass, kan du inte säga S4 Mini. Detta visar: megapixlar är inte allt.

ackumulator

Båda har en lämplig för sin storlek och teknisk Ausstatttung batteri. S4 Mini leder det till 1900 mAh, vilket kan S5 Mini bygga 2100 mAh. Med denna kapacitet och förbättrade energisparalternativ, S5 Mini håller lite längre än sin föregångare, både uttryckte det, men cirka en vardag innan de behöver till eluttaget igen. Speciellt med intensiv användning och långa intervaller mellan laddning S5 Mini men den avgörande extra andelen batteriet.

specifikationer

Samsung Galaxy S4 MiniSamsung Galaxy S5 MinisystemetdisplayprocessorRAMinternt minneackumulatorkameraanslutningdimensionerviktpris
Android 4.4.2 (uppdatera), TouchWizAndroid 4.4.2, TouchWiz
4,3-tums Super AMOLED, 960 x 540 pixlar, 256 ppi4,5 inches Super AMOLED, 1280 x 720 pixlar, 326 ppi
Dubbla kärnor, 1,7 GHzQuad-core, 1,4 GHz
1,5 GB1,5 GB
8 GB + microSD (upp till 64 GB)16 GB + microSD (upp till 64 GB)
1900 mAh2100 mAh
8 MP (bak), 1,9 MP (front)8 MP (bak), 2,1 MP (front)
HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.0HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.0, IR
124.6 x 61,3 x 8,9 mm131.1 x 64,8 x 9,1 mm
107 g120 g
ca 270 euro 380 Euros

slutsats

Det finns egentligen bara ett argument till förmån för S4 Mini: priset. För närvarande den äldre Mini i online-handel kostar mer än 100 euro mindre än S5 Mini. Det kan vara en avgörande faktor för vissa, men bortsett från att allt pekar på S5 Mini. Här Samsung är en sann generation steg framåt - det är främst på grund av den utrustning som närmar sig den stora original, Galaxy S5. Mätning av Minis till deras modell är S5 Mini egentligen bara lever upp till sitt namn. Jämföra dem bara med varandra, är S5 Mini fortfarande en avsevärd förbättring av sin föregångare, vilket också motiverar det högre priset.