BlackBerry DTEK50 i gransknings: Bättre säker – Hårdvarutester

BlackBerry har lanserat den självutnämnda "säkraste Android smartphone" på marknaden. Den DTEK50 riktar sig främst till affärsanvändare, precis som storebror BlackBerry Priv. Detta sker dels med speciella säkerhetsfunktioner och å andra sidan med funktioner för att göra vardagen enklare. Kan man uppnå detta mål, även om den saknar en eller annan finess? Får reda på i vår recension av BlackBerry DTEK50.

 • Vilket säkerställer BlackBerry DTEK50 mot QuadRooter & Co.
 • Varför dataskydd gäller alla

Avsnittet:

 • Pris och tillgänglighet
 • Design och bearbetning
 • display
 • programvara
 • prestanda
 • Audio
 • kamera
 • ackumulator
 • specifikationer
 • slutlig dom

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Galaxy S8 eller iPhone. 8

VS
 • 675 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Galaxy S8
 • 349 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.iPhone 8

betyg

per

 • &# X2713; Enastående ljudkvalitet och bra mikrofon
 • &# X2713; Användbara produktivitetsverktyg
 • &# X2713; Safe programvara

Contra

 • &# X2715; stor del mekanismer
 • &# X2715, svag batteri
 • &# X2715; Unattractive konstruktion

BlackBerry DTEK 50: Pris och tillgänglighet

BlackBerry har funnits sedan 2016/08/08 i handeln till ett pris av 339.00 euro. Det finns endast i mörkgrå.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4196Den DTEK50 är nu tillgänglig för 339 euro. / © AndroidPIT

BlackBerry DTEK 50: Design och utförande

Den DTEK50 är ingen skönhet. Dess yttre skal av plast saknar charm jämfört med nuvarande konkurrens det ser spektakulärt. Emellertid är det med 135 g också ganska tunn lätt och 7,4 mm. 5,2-tums skärm med en hand för att använda, inga problem.

Den DTEK50 är omsluten av en metallram som ganska stark men påminner Alcatel Idol 4:e Denna ram ger smartphone trots allt en viss känsla av kvalitet. Ryggen ser ganska typiska affärer i hans gråa, men utformningen inte tilltalar igen.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4211Här kan du se bekvämligheten knappen på BlackBerry DTEK50 / © AndroidPIT

Likheterna till Alcatel Idol 4 slutar inte där ändå. Silvret runda knappen till höger inbjuder att hålla honom igen för on-off switch. Så du har fångats och om igen kommer att använda den i hopp om att att displayen är aktiverad. Men dessa är de så kallade snabbknapp som vi vet Idol fyra under Nyckelnamn Boom.

Deras funktion kan konfigurera grenrör. Det är bland annat att funktionen avslutas med det displayen. Du kan aktivera skärmen genom att dubbel trycka på glasytan.

Likheten är naturligtvis ingen slump: Båda smartphones tillverkas av Alcatel och dela de inre värdena. Den stora skillnaden ligger i att BlackBerry programvara, som vi kommer att presentera i detalj ytterligare nedan.

Baksidan ser verksamheten typiska i sin gråa höger, men utformningen inte tilltalar igen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att designen inte imponera vitt. Och det har inte ändrats även efter en veckas användning. Men egentligen gör designen en viktig roll när vi talar om ett företag smartphone? Nej, egentligen inte.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4208Ingen typ-C-kontakt för DTEK50 / © AndroidPIT

BlackBerry DTEK 50: Display

Visningen av DTEK50 ganska övertygande. Full HD-skärm (1920 x 1-080 bildpunkter) med en storlek på 5,2 inches ger också HD-video är mycket skarp.

Den DTEK50 ger en reptålig glasmontrar med på en IPS LCD-skärm. Skärmen färgerna ganska sval och unexcited är än, säg, Samsungs AMOLED-skärmar. Emellertid kan färgerna anpassas i inställningarna, så att du kan anpassa din egen smak.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4189Den DTEK50 har ett fullständigt HD-skärm som visar inga tydliga svagheter. / © AndroidPIT

Smartphone vet på ett förhållande display till fallet med 70 procent. Den nedre ramen är helt enkelt en oanvänd svart yta. Synd att BlackBerry avstått Kapacitiva knappar på ramen. Så du kunde ha vunnit en liten visningsområdet. Även den minsta bildskärmens ljusstyrka verkade fortfarande lite högt, men jag beklagar detta på flera smartphones.

Det är en skarp, solid skärm, men inte förvånad. För ett företag smartphone som inte bör vara en multimedia powerhouse, det är alldeles utmärkt.

BlackBerry DTEK 50: Software

Den DTEK50 körs med Android marshmallow med några speciella BlackBerry funktioner. Huvudfokus är, som väntat, på säkerhet och produktivitet. Här är några av de särdrag.

sveprörelser

BlackBerry DTEK50 för med att dra en mycket användbar funktion med dem. De är diskreta och uppfylla alla önskemål från en genväg älskare. Jag har lagt tryck Bullet, Whatsapp och Facebook Messenger och dessa kan nu ringa med ett enkelt torka underifrån, oavsett var jag är. Apparna som visas kan du naturligtvis välja själv.

AndroidPIT genvägar dtek50 släggaMed en mopp upp ger tillgång till tre favoritprogram. / © AndroidPIT

produktivitet Tab

Blackberry har DTEK50 donerade en lateral slide-in bar de genvägar till favoritkontakter, kalenderposter, och innehåller olästa meddelanden. Denna sidofältet är enkelt genom en avtorkning från den högra kanten av Aktivera och ger en snabb överblick över innehållet som nämns ovan säkra. Återigen visar riktade kundkrets: Denna funktion kommer förmodligen att locka fler företagsanvändare.

Jag hittade den här funktionen mycket användbar när du byter de individuella meddelanden och e-program som jag testar sällan. Den här fliken, tillsammans med BlackBerry Hub (förinstallerat på DTEK50), gör det lätt att få en överblick över vad du missade dagen innan.

AndroidPIT DTEK produktivitet tab 50En torka från den högra kanten öppnar produktivitets bar. / © AndroidPIT

På tal BlackBerry Hub. Denna app kombinerar alla SMS-meddelanden, e-post och kalenderhändelser på ett intuitivt överblick. Appen visar inte i vilken app du ta emot meddelanden, etc., och om de redan har läst, eller. Denna funktion är användbar och hjälper till att få en överblick utan att behöva öppna fem olika program. BlackBerry har dock släppt sin nav för alla smart telefon med Android marshmallow och är inte längre enbart för DTEK50 eller Priv tillgängliga.

Comfort knapp

Bekvämligheten nyckel, som är belägen på den högra ramen av smartphones, kan tilldelas olika funktioner. Du kan beställa som direkt skriva e-post eller låta dig få tillgång till kalendern. Liknande hårdvaruknapparna finns också i andra aktuella smartphones och de kan vara ganska bra. Efter den inledande förvirringen var borta med strömbrytaren, har jag alltmer kommit att uppskatta denna extra knapp.

AndroidPIT 50 DTEK knappBekvämligheten knappen på DTEK50 är en annan funktion som sparar tid. / © AndroidPIT

säkerhet

Ett av de viktigaste inslagen i DTEK50 är säkerhet. Förinstallerade är DTEK app som hade firat på BlackBerry Priv premiär. Appen visar olika sätt på vilka du kan förvandla din smartphone säkrare, som visas i färg i prioritetsordning. Vill du öka din säkerhetsnivå? helt enkelt fungerar dig genom listan och aktivera eller inaktivera olika säkerhetsfunktioner.

Detta är ett sätt att presentera säkerhetsfrågor enkla och tydliga, men deras enkelhet innebär också en risk. Appen visar oftast välkända funktioner i smartphone. De flesta användare vet nu, till exempel att en blockerad PIN lockscreen är betydligt säkrare än en utan backup.

AndroidPIT DTEK av björnbärBlackBerry säger dess hårdvara är säker. / © AndroidPIT

Förutom allmän information som kan läsas av en enkel Google-sökning, visar områden som "enhetens maskinvara" bara en stor grön krok på bara för att du använder en BlackBerry-enhet. Det är dock inte klart vilken fördel tillverkaren ta utrustningen med dem. Vad exakt installerat BlackBerry i sina smartphones som de alltid verkar vara säker? Dokumenten levereras fäst inte avslöja platsen.

BlackBerry lovar dagliga säkerhetsuppdateringar.

Endast denna säkerhetsrapporten om BlackBerry för Android förde ljus i mörkret. Sammanfattningsvis kan man säga BlackBerry ger en separat säkrad kärna, en verifierad boot loader, förbättrat skydd av minne, komplett kryptering, särskilt skydd av SD-kortet, förbättrad verifiering WLAN och löftet om dagens säkerhetsuppdateringar och patchar.

Det innebär däremot att det är i DTEK50 en säkrare smartphone än buden från konkurrerande tillverkare. Är det säkraste smartphone i världen? Jag kan inte tydligt bekräfta, men i fakta som presenteras, jag undrar varför det inte borde vara.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4204Den DTEK50 är förmodligen den mest säkra smartphone i världen. / © AndroidPIT

tangentbord

I motsats till Priv DTEK50 saknar fysiskt tangentbord och Blackberrys eget tangentbord app. Hon väcker intressanta idéer, särskilt när det gäller användningen av ordet förslag

Det är ett effektivt tangentbord, men jag bytte tillbaka till SwiftKey.

Blackberrys tangentbord visar alltid flera förslag för nästa ord, som ligger ovanför den motsvarande bokstav. Till exempel visas genom att ange "Inter" över "E" brev "intressant" och "N" brev "Internet". För ordet val måste utplånas av lämplig bokstav uppåt.

Det är ett effektivt och användbart tangentbord alternativ. Ändå har jag ännu en gång beslutat efter cirka fem dagars SwiftKey, kanske bara av gammal vana.

AndroidPIT DTEK tangentbordBlackBerry tangentbordet visar alltid flera föreslagna ord. / © AndroidPIT

VÅGOR MaxxAudio

Appen MaxxAudio från Waves kan inte enkelt installeras från Play Store. Det är endast tillgänglig för ett fåtal Android smartphones. Här BlackBerry har gjort ett bra val och en stor app fann att uttömma den överraskande god talare.

I grund och botten handlar med appen är en normal equalizer med några runda kontroller, men MaxxAudio kan förbättra kvaliteten på musik i både högtalarna samt hörlurarna perfekt. Endast Bass uppnådde naturligtvis snabbt sina gränser. Han satte helt enkelt klara gränser för en smartphone.

AndroidPIT DTEK vågor maxxÄndrade musikuppspelningen med appen MaxxAudio av vågor. / © AndroidPIT

Gester och andra extramaterial

Den DTEK50 har dubbla tap-to-Wake, vilket smartphone kan låsas med dubbla att trycka på skärmen och låsa upp. Men för att vakna upp efter en kort fördröjning för länge vara riktigt användbart. När allt kommer omkring, kompenserar det för ergonomiskt osunt placeringen av strömbrytaren.

Översikten över nyligen öppnade program längst ner till höger aktiveras när en kran på torget kan justeras. Som standard vyn "murverk" aktiverad. De senaste apparna visas i olika storlekar block. I displayinställningarna kan hittas på det senaste tillskottet sedan Lollipop typiska Rolodex och kakel enhetlig storlek.

Blackberry har sin egen Messenger BBM. Den säkra Messaging Service erbjuder också videosamtal. Du kan också installera appen utan på alla Android smartphone som kör Android 4.0.

AndroidPIT dtek50 extraslämnat "senaste"Meny i murverk stil, rätt dataöverföring app. / © AndroidPIT

Ytterst BlackBerry kommer också med sin egen dataöverföring app som hjälper dig att överföra data från den gamla telefonen, oavsett om Blackberry, Android eller iOS-enhet. Överföringen av data från iOS till Android är fortfarande ganska begränsad, Android till Android, men nästan alla data kan lyckligtvis överföras.

Den DTEK50 kommer tillsammans med några specialfunktioner. De flesta av dem är ganska bra och om inte, de är lätta att ignorera. För mig har Blackberry sitt jobb gjort ganska bra här.

BlackBerry DTEK 50: Performance

Den DTEK50 drabbades ibland med prestandaproblem under mina spel tester. Krävande 3D-spel så har sina problem med framerate dips. Även något mindre komplicerade spel som Alto äventyr visade enstaka stamning. Spel, vilket sannolikt skulle minska diagrammet visar inga problem.

Google Octane 2.0PCMark
förvaring
PCMark
arbetsprestation
3DMark Ice Storm Obegränsad ES 2,03D Mark Slingshot 3,03D Mark Slingshot 3,1
BlackBerry DTEK50 poäng2451222641867804315554

Växla mellan menyerna är inte särskilt smidig, det är bara inte high-end modell med Snapdragon 820-processor. Smartphone är utrustad med en Snapdragon 617 och 3 GB RAM och pekade det igen på något mer komplicerade uppgifter svagheter. Även jag har märkt i min första vecka med DTEK50 alltid mindre minnes raster på.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4215Snapdragon 617 med 3GB RAM får DTEK50 nu och i bucking. / © AndroidPIT

Dessutom vad jag såg en bugg som gjorde telefonen tillfälligt oanvändbar. När jag öppnade Google mappen för att öppna Google Chrome, frös maskinen och skärmen blev svart. Det kan inte längre vända ett normalt sätt ,. Jag var tvungen att utföra en hård återställning för att få det att fungera igen.

Många användare skulle inte komma vid det tillfället i den beskrivna lösningen och hjälplös försöker få sin smartphone tillbaka till livet. Naturligtvis har DTEK50 nyligen dykt upp på marknaden och programvaran är ännu inte perfekt. Sådana problem städas upp snabbt via en programuppdatering. Men du ska veta: det kan komma till sådana fel i början.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4187Den DTEK50 stöder SD-kort på upp till 2 TB kapacitet. / © AndroidPIT

Nästan 9,5 GB internt minne kvar för din användning. Som ett botemedel finns, en microSD-kortplats som stöder upp till 2 TB kort. Jag har en närmare titt på mitt minne efter mindre än en vecka och måste inse att alla 13,37 GB 16 GB var fulla. Ganska chockerande siffra efter bara en vecka, även om jag hade, naturligtvis, udda spelet och jämföra program installerade. Men foton ännu inte har hittat sin väg till smartphone.

BlackBerry DTEK 50: Audio

Rösten kvalitet är enastående när DTEK50. Mikrofonen är utmärkt och en av de bästa som jag kan försöka uppdatera en smart telefon. Även den inkommande tonen var mycket lätt att förstå. Jag testade detta på ena sidan med samtal inom staden och i andra hand med internationella Skype-samtal.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4198Den DTEK50 kommer med mycket bra hörlurar och ljudprogram. / © AndroidPIT

De inbyggda högtalarna är bättre än de flesta konkurrenter. Med två framåt talare vid den övre och nedre änden av enhet de är optimalt placerad. De tar en tydlig och angenäma ljud i varje frekvens. Det är dock förvånande att BlackBerry har valt att använda sådana högtalare i en enhet som fokuserar så inte annars Multimedia. Det blev dock snabbt klart varför när jag kom ihåg mig att vi här har en ombyggd Idol 4

BlackBerry DTEK 50: Camera

Kameran i DTEK50 är, som så mycket i denna smartphone tillräckligt. Det kommer inte att vinna några priser för särskilt bra bilder. BlackBerry installerar sin egen kamera app som ger en intressant funktion: Alldeles intill avtryckaren, är ISO-inställning. Hon lovar att du kan justera ljusstyrkan på bilden alltid perfekt situationen.

Den 13-MP bakre kamera ger ganska bra färger även om du ofta missar bristen på optisk bildstabilisering. Ytterligare bilder visar fläckar (se fotogalleriet) när de har inkluderats i nedtonade ljus. Och den inbyggda fotofilter är ganska svaga. De har också upprepade gånger visar fläckar och inte ändra nyanser avgörande.

AndroidPIT DTEK kamera 50 exempel 1Färgåtergivningen är ganska realistisk när DTEK50. / © AndroidPIT

Även filmer inte kan hålla jämna steg med anordningar för liknande pris tyvärr. Filmerna lider ofta av framerate frågor och artefakter. När allt kommer omkring, stöder 8-megapixel främre kameran inspelning av full HD-inspelning.

Om du letar efter den bästa kameran i en Android smartphone som DTEK50 är uppenbarligen inte det rätta valet. Om du vill ta en bild i mellan gånger en teckning eller beräkning av en kollega och levereras via e-post, kamerans prestanda av smartphone men tillräckligt.

 • En titt här hela fotogalleri av DTEK50 till

BlackBerry DTEK 50: Batteri

Även BlackBerry inte ändras, mjukvara DTEK50 och inte installera makthungriga hårdvara, är batteritiden tyvärr en besvikelse. Även smartphone kostar bara ca 300 euro, bör batteriet erbjuda mer. I mina tester uppnådde jag 1,5 dagar batteritid i genomsnitt ca 2 dagar var inte möjligt. Om du vill använda den endast för meddelanden, kalender, e-post och att kalla det skulle kunna göras, men egentligen bara kanske.

I slutet hade jag även problem med att få smartphone under samtalen vid liv.

Inuti finns en fast installerad 2610 mAh batteri med snabbladdning 2.0. Men den snabba laddningsfunktionen var inte övertygande. På en timme av 50 procent batterieffekten är inte tillräckligt. Detta är inte en mycket stor batteri och jämfört med andra smartphones med en sådan funktion detta värde räcker inte bra.

AndroidPIT dtek50 batteritidHar din den DTEK50 alltför entusiastiskt, varar batteriet en enda dag lång. / © AndroidPIT

Även de dagar när jag har mycket liten nytta smartphone, var batteriets prestanda under par och den sista dagen av tester jag kunde inte ens nå en löptid på 24 timmar. Jag genomgick DTEK50 den dagen som ger onaturligt höga belastningar flera benchmark-tester. Mot slutet hade jag problem med att få smartphone under samtalen vid liv.

BlackBerry DTEK 50: Specifikationer

dimensioner:vikt:Batterikapacitet:Skärmstorlek:skärmen:Främre kamera:Bakre kamera:Flash:Android:användargränssnitt:RAM:Internminne:Löstagbar lagring:chipset:Antal kärnor:. Max Frekvens:anslutning:
147 x 72,5 x 7,4 mm
135 g
2610 mAh
5.2 inches
1920 x 1080 bildpunkter (424 ppi)
8 megapixlar
13 megapixlar
Dual-LED
6.0.1 - Marshmallow
lager Android
3 GB
16 GB
microSD
Qualcomm Snapdragon 617
8
1,5 GHz
HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.2

slutlig dom

Som ett andra eller ett företag telefon DTEK50 vettigt: det fungerar utåt stabil och fokuserar på programvara säkerhet och produktivitet. Det är lite av en mer gynnsam Priv utan hårdvara tangentbord; två positiva förändringar. Den DTEK50 levereras också med olika funktioner och appar som du kan hitta på någon annan smartphone. De flesta av dessa är användbara, men inte nödvändigt.

Multimedia, bilder och hastigheten är inte nödvändigtvis de starka sidorna DTEK50 och till ett pris på 300 euro, tyvärr du inte får förutom ökad säkerhet för mycket av intresse för sina pengar. Den nedslående batteritid lämnar en dålig eftersmak.

AndroidPIT björnbär DTEK 50 4173Är det DTEK50 värt priset? / © AndroidPIT

Men om du letar efter den aktuella säkraste smartphone som DTEK50 är rätt för dig. Om du men redan bekant med säkerhetsfunktionerna i en android och du vill ha en något snabbare smartphone för liknande pris, bör du du ser någon annanstans.

Här Nexus 5X kan nämnas: Det får också alla fixar säkerhets, och du får här mer hårdvara för ungefär samma summa pengar. Jag skulle till och med gå så långt och nästan säga att 200 euro Honor 5X är bättre; dess batteritid, är det definitivt.

I slutändan, otillräckliga säkerhets- och produktivitetsverktyg att tilldela denna smartphone en rekommendation. Programvaran är bra och även säkerhetsaspekten. Men dessa argument är så viktiga för mig i min smartphone vid den aktuella tiden, men då inte. Och om du subtraherar dessa punkter är ett tydligt att DTEK50 har annars inte mycket att erbjuda.

BlackBerry DTEK 50

Device Database