Finansiell planerare i jämförelse: Min budget Book vs. vår Haushaltsbuch

Låter detta bekant: I slutet av pengarna är fortfarande så mycket månad kvar. I det här fallet behöver du inte vet var alla pengarna kom dit. För att undvika ett brutalt uppvaknande i framtiden digital finansiell planerare värt besväret. Detta kan du hantera dina smartphones och så aldrig förlorar koll på din ekonomi. I den här artikeln jämför vi två Haushaltsbuch apps, även om de har ett liknande namn, men bortsett från det föga gemensamt. Vi visar vilket är bättre av de två program.

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
  • 435 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
  • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.
finansiella program teaser© AndroidPIT

UI och design

Appen Vårt hushåll bok är att bli fri från Play Store. Designen är enkel och chic. I inställningarna kan du justera färgschemat på öppna, mörk eller ljus. I det översta fältet finns tre knappar: en synk-knapp för att synkronisera appen med Google Drive; en informationsknapp för en översikt över fördelningen och utgifter i budgeten och ett plustecken för att skapa en ny kategori. Under finns det enskilda månader mellan vilka du kan växla med ömsesidig Herwischen. Detta följs av de registrerade in- och utgångar samt den månatliga balans.

vårt hushåll bok gränssnittStart skärm (till vänster), Inställningar (höger). / © AndroidPIT

Till skillnad från vårt hushåll bok kostar appen mitt hem Hals Book 2.49 euro i Google Play. Hon är också i jämförelse med den fria app mindre tilltalande design, men mer detaljerad i gränssnittet. Den översta raden kan ändras på ögonikonen, utsikten av alternativen som visas och visa statistik under tre punkter säkerhetskopiera data och ändra inställningarna. I mitten av skärmen är ikoner för kontot och budgetförvaltning samt information om de olika kategorierna. Längst ner kan du också välja mellan olika statistik. Dessa är mycket omfattande och täcker olika reservationer och budgetar baserade på olika diagram från. Till skillnad från vårt hushåll bok du inte kan justera eller ändra utformningen av ikonerna eller skärmen i denna applikation.

mitt hushåll bok gränssnittStart skärm (till vänster), visningsalternativ (till höger). / © AndroidPIT

Ange in- och utgångar

Vårt hushåll bok utformade in ingångar och utgångar mycket lätt. Om du trycker på ikonen plus att öppna ett fönster; där kan du ange, ange namnet på kategorin vare sig det är ett kvitto eller betalning och ange en budget för utgifterna. då inlägg kan skrivas för varje skala kategori. Jag skapar till exempel kategorin "Auto" och tilldela den en budget på 900 euro per månad, kan jag lägga mina utgifter för bilen i olika poster. För detta kan du ange ett belopp och datum och avgöra om det ska vara en engångsföreteelse eller återkommande betalningar.

vårt hushåll bok en fråga© AndroidPIT

Min budget Book har samma funktioner, men erbjuder fler konfigurationsalternativ och förbättringar. Istället för att trycka ett plustecken, det finns olika ikoner på skärmen för att skapa inkomster och utgifter. Knackar dig på en, kan du antingen göra en ny post eller använda en mall. Det är också bra att man kan lägga till en kommentar bredvid titeln, belopp och datum samt. Dessutom kan man identifiera posterna som en stående order och även ställa in en påminnelse. Förutom den vanliga pengar ingångs knappsats även nycklar med förinställda mängder (10 euro, 25 euro, 50 euro och så vidare) kan uppträda. Dessutom kan du tilldela varje ingång och utgång en kategori (bil, kläder, elektronik, etc). Varje kategori har också underkategorier ännu. Om vi ​​väljer till exempel kategorin "arbetar"Man kan fortsätta att välja mellan arbetsutrustning, resekostnader, skolresa, undervisningsmaterial och även handledning. Om en kategori saknas kan du lägga till din egen. En annan funktion är ikonen som heter "ombokning"; Bär dina två konton i appen en, kan du överföra dina pengar i stort sett mellan två konton med verktyget. Dessa summor är också markerade som överföringar och inte kategoriseras som klassisk in- och utgångar.

mitt hushåll bok en fråga© AndroidPIT

Kostnad och Account Management

Som tidigare rapporterats gör appen vårt hushåll bok synkronisering med Google Drive. Det är också möjligt att lagra data från appen som en CSV-export.

vårt hushåll bok kontohanteringKonto synkro (till vänster), CSV export (till höger). / © AndroidPIT

I appen min budget Book kan du också exportera / importera eller spara data. De exporterade data kan exporteras i antingen HTML eller CSV-format för att få tillgång till dataförlust eller smartphone ändras till befintliga data. Också bara för användare av appen min budget Book är de olika filtrerings alternativ för kostnadskontroll. nedan "stående order" du kan se alla hans registrerade fasta jobb och hantera. Till skillnad från App Vårt hus Echoes bok där alla ingångar och utgångar visas i en lista, är alla stående order visas här medföljer. Det finns också möjlighet att in- och utgångar till keywording i App min budget Book kategorier. Detta är användbart i en efterföljande sökning.

mitt hushåll bok kontoverwaltung2Importera och exportera data (till vänster), stående order (höger). / © AndroidPIT

set budget

I appen vårt hushåll bok kan du ange budgetar vid tillämpning en ny utgiftskategori. Budgeten och förhållandet ut budget och budgeten visas med en förloppsindikator på huvudskärmen.

I mitt hem Hals bok kan du också fixa en budget och ange hur hög budgeten för vilken tidsperiod det är och hur många gånger för att upprepa den här gången. Det finns också att överföra balansen i en månad till nästa alternativ. hans månatliga handla budget behöver inte, kan du spendera mer för det nästa månad.

mitt hushåll boka vår hushållsbudgeten bokVårt hushåll bok (till vänster), min budget bok (höger). / © AndroidPIT

statistik

Vårt hushåll bok ger möjlighet att fördelningarna av inkomster och utgifter och monetära utvecklingen under de senaste 12 månaderna i diagrammet vyn. Även om de bara begränsat, men ger en god uppfattning om den personliga monetära transaktioner.

Vårt hushåll bok statistik© AndroidPIT

Appen Min budget Book går ett steg längre i detta avseende. Längst ner på skärmen kan du välja mellan följande: Översikt (inkomster och utgifter beaktas), reservationer (översikt över bokningen och på ditt eget konto), statistik (översikt över inkomster och utgifter för de olika kategorierna), diagram och budgetar (översikt av budgeten och dess verksamhet).

mitt hushåll står statistik© AndroidPIT

andra funktioner

Särskilt praktiskt vid App Vårt hushåll bok är PIN-posten, med vilken man kan skydda sina finansiella frågor innan främlingar. Det har ingen vet hur mycket pengar du som skriver per månad.

Den här funktionen är min budget Book är också i appen. Förutom ett lösenord kan du också sätta in en fråga för kontoåterställning, bör du glömma sitt lösenord gånger. Dessutom kan du med funktionerna "senaste inläggen". "detaljerad sökning" och "utan kategori" söka efter registrerade in- och utgångar.

mitt hushåll boka våra hushåll boka extra funktionerVårt hushåll bok (till vänster), min budget Bok (höger). / © AndroidPIT

slutsats

Även om båda program erbjuder samma tjänst, är det värt det i det här fallet, spendera lite mer, för att använda en heltäckande service. Naturligtvis är appen vårt hushåll bok tillräckligt för grundläggande användning, men ytterligare funktioner i min budget Book är en verklig fördel och ett unikt försäljningsargument. För systematisk insamling och utvärdering av den egna ekonomin är appen rekommenderas min budget Book.

vår HaushaltsbuchInstallera på Google PlayMin budget BookInstallera på Google Play