komoot – Utomhus riktningar – Android Apps i testet

Du promenera eller njuta av skidåkning med cykel genom området för att koppla av? Eller du letar efter små utmaningar där du får vackra områden att möta samma gång?
Då kan vara intressant för dig komoot! komoot hjälpa dig, även i er obekant område att hitta fina turer som passar just dig.

Hur komoot - Utomhus riktningar för att göra det? Nyhetsbrev underteckna det i dagens test!

Avsnittet:

  • särdrag & nytta
  • skärm & drift
  • hastighet & stabilitet
  • pris /

Idag köpte en smartphone? Varför inte?

Välj 50 € saknas fortfarande. eller jag håller ..

VS
  • 436 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.50 € saknas fortfarande.
  • 365 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Ich överens.

betyg

testade versionnuvarande versionen
2.3.3Varierar beroende på anordningen
komoot - Cykel & walking NaviInstallera på Google Play

särdrag & nytta

Test enhet: LG Optimus Black
Android version: 2.3.4
Root: Nej
Ändringar: Nej

Test Device: Galaxy Nexus
Android version: 4.0.4
Root: Ja
Ändringar: Nej

Komoot är en mycket omfattande app som gör det möjligt för användaren att planera omfattande utomhus turer och få detaljerad väginformation.
komoot - Utomhus riktningar är mindre än 2 MB, tyvärr, inte stöder App2SD och kräver följande behörigheter:

fina (GPS) plats
Åtkomst fina platskällor som GPS på telefonen (om sådan finns). Skadliga program kan använda detta för att avgöra att du är, och kan förbruka mycket batteri.
grov (nätverksbaserad) plats
Öppnar ungefärliga platskällor sådana bestämmelser Det globala nätverket för möjligt att bestämma en ungefärlig placering av telefonen. Skadliga program kan ta reda på med var du är på väg.
visa Wi-Fi-status
Tillåter ett program för att visa information om Wi-Fi-status.
visa nätverksstatus
Tillåter att ett program ser status för alla nätverk.
fullständig Internetåtkomst
Tillåter att ett program skapar nätverksuttag.
kontroll vibrator
Tillåter att appen styr vibratorn.
ändra / ta bort SD-kort innehåll
Tillåter att ett program skriver till SD-kortet
läsa telefonstatus och identitet
Tillåter att appen att komma åt telefonfunktioner på enheten. Ett program med den här behörigheten kan avgöra, bland annat telefonnummer här telefonen, om ett samtal pågår eller är ansluten till det antal som ringa.
förhindra mobilens viloläge
Tillåter att ett program inaktivera standby-läget på telefonen.

OBS: Alla behörigheter vettigt finns det ingen anledning att oroa sig.

Först och främst bör du registrera, att utnyttja alla funktioner. Registreringen är gratis, direkt inifrån appen möjligt och gjort inom några minuter. Det kräver bara ett användarnamn, en e-postadress och ett lösenord.
Sedan kan du frigöra låsa sin hemregion, vilket innebär att man har tillgång till alla turer till attraktioner som redan finns i regionen.

den startsidan avslöjar allt: Det finns inte en stor klockor och visselpipor, men riktigt smarta och användbara funktioner som egentligen bara vad man ska göra med tanken bakom appen.

Med det viktigaste sättet är verkligen att planera och tillgång till befintliga turer, utflykter. Det finns två olika typer Tour, tur och retur och en tur där du anger en start- och slutpunkt.

Det finns tre olika alternativ som du helt kan anpassa turnén till dina egna önskemål i båda arterna. För det första är den kategori av sport, från vilken du kan välja fyra olika sporter:

  • walking
  • Mountain Tour
  • cykel
  • mountainbike

Visst, verkligen fundamentalt olika sporter är det inte. Dock bör du redan välja rätt sport. För varje sport förutom promenader, finns det också möjlighet att ge den önskade nivån av ansträngning.

Dessutom kan du skapa din fitness anger att hålla dig så mot en eventuell överbelastning eller underlast. Det finns 5 nivåer, "otränade" upp till "professionella".

Slutligen bara önskad varaktighet eller avstånd (detta alternativ är endast tillgängligt för turer) in i och bort du gå!

"Beräkna tour" av ett tips om att söka efter lämpliga turer. När jag letar efter en rundresa, förefaller mig fem resor till sevärdheterna runt mig för min enskilda poster. I andra specifikationer brukar också 4-6 turer finns. Det är i sig när det gäller kvantitet okej, särskilt eftersom turerna givna följer verkligen vackra vandringsleder.

Genom ett tips på en av turerna kommer att öppna detaljvy. Här kan du se på den ena sidan höjdprofilen för den planerade turnén och spåra vägen på en karta. Dessutom kan du, om du redan på vägen, se ett diagram över hur mycket vägen ligger fortfarande framför dig. Ändringar turen i form av omvägar kan läggas till genom en längre spets lätt på kartan. Dessutom är det möjligt att ta bilder, för att länka till din egen webbplats, och sedan med andra delar. Om att hitta kan du söka efter lokala höjdpunkter. Dessa inkluderar första attraktioner, restauranger och pubar, men också kulturellt och historiskt intressanta platser och platser för barn.
Efter att ha startat turen (tips till "Kom igång"), som egen rörelse registreras och finns tillgänglig senare för utvärdering.

Det är också möjligt att spela in via "Min ståndpunkt" egen förflyttning utan tur och utvärdera eller för att söka efter intressanta platser. Sådana register kan sedan sparas som en turné och 14 olika sporter tilldelas. Detta görs enkelt genom att ladda upp GPX data på webbplatsen. Här kan du äger turer kommer också att analysera mer i detalj.

Under "Min komoot" finner alla lagrade turer i sitt eget album. Dessutom kan du lösa in kuponger här och köpa ytterligare regioner.

Slutsats: komoot erbjuder riktigt användbara funktioner för vandrare, klättrare, cyklister och cyklister berg. Det stora antalet specificerade Highlights (sevärdheter, restauranger etc) kommer du snabbt hitta något intressant i området, i mitt fall belyser också att jag inte visste. Mycket bra är förstås möjligheten att integrera dessa höjdpunkter spontant i en turné. Inspelade turer kan lagras i sitt eget album och analyseras, men även med samhället, eventuellt delas i samband med bilder. Enligt min mening komoot speciellt för friluftsentusiaster en mycket bra app som ger några riktigt bra och intressanta funktioner släpps.

skärm & drift

komoot - Utomhus riktningar har en logiskt strukturerad yta där du kan hitta vägen runt. Att skapa en tur är baserad på ett fåtal kriterier kan du enkelt välja.
Jo, jag tycker att det finns inga dolda undermenyer princip dolda bakom menyknappen.

Men ett stort problem som presenteras för att zooma in eller ut på kartan avsnittet med pinch-to-zoom gest. Varje gång du vill zooma med två fingrar, är den punkt där den första finger vidrör skärmen, som ett nytt mål. Så man tvingas tillgripa jämfört med gest opraktiska knapparna för zoomning på.

hastighet & stabilitet

Även appen svarar komoot sig snabbt, men det tar att ladda en karta ofta alldeles för länge. Laddningen av en kartsektion tar ibland 1-2 minuter, vilket är helt enkelt inte acceptabelt. Google Maps har att ladda samma avsnitt på 15 sekunder. Båda belastningar genomfördes via WLAN.
Detta betyder inte att lastningen processer alltid ta så lång tid, men det är vanligt.

I vissa fall är laddningen helt enkelt inte komplett, så att ett område på kartan är fortfarande enkel grå. Dessa problem uppstod på båda testare.

Kraschade komoot - Utomhus riktningar men aldrig.

pris /

komoot - utomhus ruttplanerare är gratis. Om du vill använda appen, men du har den geografiska region där du befinner dig för att köpa. Den lokala området, eller det första området är gratis. Enskilda regioner kostar cirka 4 €, regioner paket belopp av cirka 9 € till bok, som inte är lite, men inte så mycket.

skärmbilder

komoot - Utomhus riktningarkomoot - Utomhus riktningarkomoot - Utomhus riktningarkomoot - Utomhus riktningarkomoot - Cykel & walking NaviInstallera på Google Play