Windows griper tabletten marknaden?

Tillverkare av tabletter och konvertibler litar för närvarande mer på Windows 10 operativsystem istället för Android. Samsung släppt även den första Galaxy enheten med Windows och Lenovos Yoga serien också blir smalare.

  • Detta modulära tablett vi vill med Android
  • Bästa Android Tabletter
Smart telefon meddelande: "Det finns inte tillräckligt med minne" Vet du att även 50503569 deltagare?

På CES, det fanns en betydande tablett trend har varit borta från Android. Samsungs produktpresentation gick utan en enda Android-enhet vonstatten. Och Lenovos lineup var Yoga Tab 3 Pro bara en Android tablett, men att du visste från IFA 2015.

En Galaxy enhet utan Android? Var inte där ännu. Och nu förändras: Samsung introducerade den första Windows-baserade Galaxy tablett innan. Hopp i minut sex av följande filmer att presentera Samsung Galaxy S TabPro, den första Galaxy anordningen utan Android. Här kommer du till alla Samsung begrepp på CES 2016:e

Endast Huawei fortfarande trogen Android och introducerade på CES 2016 med MediaPad M2 en potent iPad Pro motståndare innan. Men vad anledning att inte använda Android som operativsystem tablett?

Windows 10 erövrade tabletten marknaden

Det ser ut som Microsoft vinner kampen om tabletten marknaden. Är Windows 10 som sämre än bättre tablett operativsystemet Android och honom? Redan nu är Windows installerat på 10 200 miljoner datorer. Och spridningen kommer att öka ännu mer abrupt med den automatiska uppgraderingen.

Windows 10 är enhetligt i sin inställning på persondatorer, surfplattor och smartphones. Det sätter olika enheter på samma yta, kan du alltid logga in som en användare med samma information och program inloggning, kontakter och inställningar synkroniseras på alla enheter. En vanlig molntjänst kombinerar dessa uppgifter samt dina fotoalbum, dokument och all personlig vila.

Allt detta låter ganska mycket beroende på vad Google ger oss Android och Google Drive. Men Google fortfarande saknas användarbas i skrivbordssegmentet. Medan nästan alla använder på sin dator, är Google-sökning som ett forskningsverktyg och väldigt många loggat in på Gmail, men körs på datorer oftast Windows, OS X eller Linux.

Microsoft slår i 2012 med Windows RT för första gången bron mellan Windows 8 och Windows Phone 8 och därmed mellan stationära och mobila. Vad var inte omedelbart rimligt steg för slutanvändare, var en mycket viktigt stöd för programmerare. För nu de kunde utvecklas för båda plattformarna i ett svep applikationer. Tyvärr skulle det ta år innan de gjorde det verkligen masse.

Galaxy S TabPro tryckGalaxy TabPro S är den första Windows-Galaxy. / © Samsung

Så småningom har Microsoft optimerat sina ytor och ekosystemet fortsätter att förbättras. Samtidigt huvud apps av (Google) Play Store i Windows Store finns. Integrationen av tjänster redovisas av fler och fler användare som användbar.

För om de sätter upp nya Windows-enheter, hela systemet konfigureras efter den första inloggning med sin Microsoft ID som genom ett trollslag (Internet-anslutning krävs). Även bilder, dokument och så vidare är synkroniserade utan manuell kopiering. Detta är bekvämt och varje användare blir omedelbart som ett mervärde. Android kan inte hänga med.

Sadlade Samsung, Lenovo och Co. till nu?

Och det är där sätta på märken som Samsung, Lenovo och Co .. Eftersom de har flera Windows-enheter i portföljen i form av bärbara datorer, en Windows Tablet, eller ännu bättre en Windows Convertible passar bättre in i bilden som en Android-enhet.

De flesta Samsung eller Lenovo kunder gråta Android efteråt inga tårar. På grund av Googles tvång för appuppdateringar och sökte integration av tabletter med stationära system står en bra användarupplevelse på vägen.

Microsoft har med Windows bonus förtrogenhet och därmed främjar aktiv. Och i den första Hands-on systemet är också bara bra på tabletter; antingen genom beröring eller tangentbord och pekplatta / mus. Så jag kan förstå övergången från Samsung och Lenovo. Vad händer med Android som operativsystem tablett nu, för mig, är dock ett mysterium. Kanske nästa Google kommer att ge klarhet I / O-konferensen oss.

Vad är din känsla? Android kommer att få som en tablett systemet eller kurvan eller Microsoft är nu på väg tillbaka? Och skulle du sörja tabletten marknaden är en Android lös eller Android hade ingen chans ändå på denna marknad?