Huawei Novaplus Tester – hårdvarutester

Huawei har överraskande presenterades vid IFA 2016 två nya mellanklass enheter. Smartphones Nova och Nova Plus läge alldeles intill bättre utrustade Honor 8, kommer att finnas tillgängliga, men i den traditionella handeln. Oavsett om de kan hävda sig mot den enda online tillgänglig produkt syster varumärke, visar den detaljerade test.

 • De bästa Android smartphones i 2016
 • Billiga Smartphones: De bästa enheter till 400 euro

Avsnittet:

 • Pris och tillgänglighet
 • Design och bearbetning
 • display
 • programvara
 • prestanda
 • Audio
 • kamera
 • ackumulator
 • specifikationer
 • slutlig dom

Vad föredrar du som en back-up? Extern privat lagring moln eller på Internet?

Välj Externt minne eller internet moln.

VS
 • 2748 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Externer minne
 • 943 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Internet-Cloud

betyg

per

 • &# X2713; premium design
 • &Performance; # x2713
 • &Batteriets livslängd; # x2713

Contra

 • &# X2715; Pris
 • &# X2715, kvaliteten på bilderna
 • &# X2715, låg bildskärmens ljusstyrka
 • &# X2715, No 5 GHz Support

Huawei Nova Plus: Pris och tillgänglighet

Med lite fördröjning Plus i Tyskland visas efter Nova och Nova. Det rekommenderade pris är 429 euro och Tyskland släpptes i mitten av oktober. Du kan välja mellan färgerna silver och grått. Guld och Rose är ännu inte tillgängliga i Tyskland. Alla varianter har 3 GB RAM och 32 GB flashminne.

Huawei Nova Plus: design och bearbetning

Huawei har du faktiskt aldrig acceptera kompromisser i design. Samt Nova Plus ser ut för premium; även om det inte är så smal som den högre klassen P9. 151 x 75,7 x 7,3 mm och speciellt 160 gram gör 5,5-tums modellen till en mycket fina bitar, men till vilken man kan vänja sig med tiden.

AndroidPIT Huawei nova plus 07Huawei Nova Plus profil / © AndroidPIT

Arrangemanget av knapparna på den högra kanten är genomgående ergonomisk. Slående är den enskilt, utskjutande kamera. Det var idealiskt mindre än cirka en plan byggt dubbla kamera i Honor. 8

AndroidPIT Huawei nova plus 08Hörlursuttaget är fäst ovan. / © AndroidPIT

Det är en aluminium unibody, som inte kan öppnas utan specialverktyg. Ett stänkskydd som med många Sony eller Samsung enheter som du inte får.

AndroidPIT Huawei nova plus 013Fingeravtryckssensorn svarar snabbt. / © AndroidPIT

Huawei Nova Plus: Display

Displayen fungerar ljus och kontrastrik nog för vardagskontorsarbete. I dagsljus är emellertid inte tillräckligt ljusstyrkan på LCD-panelen. Dessutom är den minsta ljusstyrkan lite för högt, så det finns ingen riktig svart. När allt kommer omkring: Panelen visar ingen färg snedvridning även vid sned betraktningsvinklar.

AndroidPIT Huawei nova plus 05En 5,5-tums skärm med full HD-upplösning, det finns Huawei Nova Plus. / © AndroidPIT

Det är i Huawei Nova Plus är en 5,5 tum stor Full HD-skärm, som därför kommer vid en pixeltäthet av 401 ppi. Programfunktioner som natt läsläge minska blues, så kvällen kan mer i svagt ljus utan att du förhindra detta vid Trött blir.

Huawei Nova Plus: Software

Huawei har traditionellt starka förändringar i Android-baserade systemet innan och berikar den med nya program, en dåligt modifierat användargränssnitt och optimeringar. Det är i stort sett av samma programvara som vi vet från Huawei P9 och Honor 8; med alla dess styrkor och svagheter.

AndroidPIT Huawei nova plus 015Huawei Nova Plus med Android 6.0 Marshmallow / © AndroidPIT

Programvaran EMUI initialt har släppt version 4.1 och är baserad på Android 6.0 Marshmallow. Hon har plagierat flera delar av iPhone-programvaran iOS och är därmed känd för fack växling. Många förinstallerade appar flashminne är du från ursprungligen 32 GB drygt 22 GB för eget bruk.

AndroidPIT Huawei nova plus 014Mjukvaran är jämn på alla Honor- och Huawei enheter. / © AndroidPIT

Utmärkande för programmet består av en innovativ gest kontroll, en programmerbar knapp, omfattande anpassning och optimering av vissa funktioner. De senare är välmenande, men se till att apparna är okontrollerbar stängda i bakgrunden.

Huawei Nova Plus: Performance

Trots tekniskt lovande egenskaper levererar Huawei Nova Plus bara medelmåttig prestanda i spel. Lika dyra enheter såsom OnePlus 3 eller speciellt den Honor 8 kan ge betydligt mer för samma pris. OnePlus är det första valet för spelare, den Honor 8 emellertid kännetecknas av utmärkt multitasking.

I Huawei Novaplus av medelklass åtta-core Qualcomm Snapdragon 625 verk med en klockfrekvens på 2 GHz Cortex-A53 kärnor. Som GPU Adreno 506 den svaga måste tjäna. 3 GB RAM och 32 GB flashminne jonglera appar. MicroSD-kort kan integreras för att lagra dina foton och videoklipp.

AndroidPIT Huawei nova plus 016Dual-SIM eller ytterligare microSD-kort. / © AndroidPIT

En speciell egenskap hos Huawei Nova Plus erbjuder dubbla SIM-funktion. Så du kan spara roamingavgifter eller användning i samma land bredvid huvud SIM också en billig uppgifter SIM för att surfa utomlands.

3D Mark Slangbella ES 3,03D Mark Slangbella ES 3,13DMark Ice Storm Obegränsad ES 2,0Geekbench 3 - enkel kärnaGeekbench 3 - multicorePC Mark StoragePC Mark arbetsprestation
Huawei Novaplus46483914038845314542565601
OnePlus 328622292270381715397235646408

Huawei Nova Plus: Audio

Botten monterade monohögtalare låter okej, men bör inte överstiga 70 procent dök upp. För då han börjar på allvar snedvrida. För handsfreesamtal eller videochatta, ljudutrustning, men är utmärkt.

AndroidPIT Huawei nova plus 06Högtalaren för högtalartelefonen väl geeignet./ © AndroidPIT

Som en särskild funktion kan du ringa inbyggd FM-radio, eftersom inte alla smartphones har denna förmåga. Den nödvändiga för headset levererar Huawei med Nova Plus.

Huawei Nova Plus Camera

Kameran av Huawei Nova Plus är bra, men bör inte vara din inköpskriterium för smartphone. För samma pris, har Huawei en bättre häst i stallet vid syster varumärke enhet Honor. 8 Bilderna på Huawei Novaplus ingen besviken, men andra enheter landar i synnerhet i svagt ljus fler träffar.

Det finns en Sony IMX298 sensor varumärke som upplöses med 16 megapixlar och har en öppning av f / 2,0. Du kan spela in 4K video. Fokus för huvudkameran kombinerar kontrastbaserad autofokus och laser-support fokus. Den LED-blixt har två färgtemperaturer och inte bleknar föremål så illa.

AndroidPIT Huawei nova plus 017Nova Plus har en medioker kamera. / © AndroidPIT

8-megapixel selfie-Clippers startar från fabriken i skönhet läge. Bära på ditt ansikte i realtid virtuella makeup på och jämnar ut huden. Naturligtvis kan du stänga av effekten. Videor för selfie-vlogging registreras i full HD.

AndroidPIT Huawei nova plus 019De olika inställningarna för videoupplösning. / © AndroidPIT

I kamerainställningarna hittar du framför en professionell läge. Med Ditt ISO, vitbalans och så vidare justera för att matcha bilderna efter din smak kan. Tyvärr är användargränssnittet inte lika polerade som Huawei P9, som erbjuder en exceptionellt bra kamera app.

 • Huawei Nova plus test bilder i full storlek

Huawei Nova Plus: Batteri

I Huawei Nova Plus sätter en ganska stor batteri. Även med tung användning Du har smartphone bara en gång för att ladda under dagen och måste du gå oroa batteriet. Med måttlig användning av det kommer också gärna två dagar batteritid. Och inom två timmar, han fulladdat.

Batteriet har 3340 mAh och programvara hjälper honom med många energibesparande alternativ. Bakgrund apps konsekvent stängdes för att öka passningstid.

Huawei Nova Plus: Specifikationer

dimensioner:vikt:Batterikapacitet:Skärmstorlek:Display Technology:skärmen:Främre kamera:Bakre kamera:Flash:Android:användargränssnitt:RAM:Internminne:Löstagbar lagring:chipset:Antal kärnor:. Max Frekvens:anslutning:
151,8 x 75,7 x 7,3 mm
160 g
3340 mAh
5,5 inches
LCD
1920 x 1080 bildpunkter (401 ppi)
16 megapixlar
8 megapixlar
Dual-LED
6,0 - Marshmallow
emotion UI
3 GB
32 GB
microSD
Qualcomm Snapdragon 625
8
2 GHz
HSPA, LTE, Bluetooth

slutlig dom

Försäljningsställen för Huawei Nova Plus är klart överlägsen batteritid och tilltalande design. Så länge solen skiner, och kamerans styrkor räknas. Tyvärr Huawei krävde 429 euro per ganska högt pris för smartphone. För var och en av styrkorna finns det ett bättre alternativ till samma pris.

Den billigare Moto G4 Plus Lenovo är klart överlägsen när det gäller kamerakvalitet. Äran 8 har en bättre prestanda i svagt ljus och samma batteritid för liknande pris. Den OnePlus 3 har en betydligt högre spelprestanda, även om batteriet bara hälften så länge.

Placeringen av Nova Plus kräver därför omedelbar faktiskt en anpassning av sitt pris. Och då bedömningen kan bli ännu bättre.

Huawei Novaplus

Device Database