Är det värt LTE? Den snabba 4G i o2 nätet i vardagen testet

Lightning snabb bläddring snabbare än någon DSL-linje, och var som helst - åtminstone i teorin: Med utbyggnaden av LTE-nät i Tyskland en ny era för mobilt Internet för att bryta. I praktiken är emellertid den svaga punkten ofta till brist på mottagning och låga överföringshastigheter. Eftersom LTE kontrakt är också betydligt dyrare än konventionella mobiltelefon kontrakt, uppstår frågan: är det värt att LTE vet? Jag har testat för dig.

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj OnePlus 5 eller Moto G5 plus.

VS
  • 507 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.OnePlus 5
  • 230 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Moto G5 plus
LTE Test Screen liten© AndroidPIT

Här i Berlin, de tre stora nätoperatörer Telekom, Vodafone och O2 kunder erbjuder redan en mer eller mindre rikstäckande LTE täckning, o2 sedan påsken 2013. överföringshastigheter på upp till 50 eller 100 megabit per sekund (beroende på hur ofta och leverantörer) således möjligt i huvudstaden. Huruvida dessa siffror är också uppnås beror på många faktorer: platsen och avståndet till basstationen, området (urbana kanjoner och höga byggnader kan mottagning), eller på grund av att antalet användare i en mobil radiocell: ju fler användare, desto långsammare anslutning.

Men det är allt bara teori. De som väljer en LTE affär, kommer så småningom helt enkelt ett snabbt nätverk. Min kollega Toni och jag har därför testat hur stora är skillnaderna mellan LTE och snabbaste UMTS standard HSPA + i o2 nätet. Eftersom vi hade ingen mottagning i vårt redaktion, har vi gjort det på väg till Alexanderplatz. Vad har kommit ut i vårt försök du ser här:


Länk till videon

Vår lilla testet inte är representativ för Naturligtvis skulle det ha att testa mottagaren under laboratorieförhållanden. Detta kan vi inte, efter allt du har när du bestämmer för eller emot LTE, inte ett testlabb. Vi ville veta om LTE levererar vad det lovar, och om det är redan värt re sadel till LTE. Svaret är, åtminstone för den fortfarande färskt LTE-nät O2, ambivalent från: Tillgången på LTE är i intervallet Berlin, där vi kunde testa den, fortfarande ganska knapphändig. Så det är mer av en lyckträff när ikonen 4G visas på displayen.

Om anslutningen men då är, ger LTE en märkbart snabbare webbupplevelse. Sidor laddar och svara mycket snabbare nedladdningar fortskrider smidigt, videobuffertar glatt snabbt. Även om det sparar bara några sekunder, vilket kanske inte är mycket för att ge dig mer värdefull livstid. Men nerverna det skonar allt, om du inte längre har att ständigt stirra på längre lastning bar och laddningskretsar för mobilsurf. Den nätutbyggnad också stadigt framåt: Inom några månader leverans av LTE bör redan vara mycket bättre än i dag.

Vad är din erfarenhet med den snabba LTE-nät? Har du någonsin ett 4G tariff? Vilka operatörer har du och vad är täckningen av din bostad?

Vilka är dina tidigare erfarenheter med den snabba LTE?
  • Jag har redan en LTE taxa för min telefon och är nöjd.
  • Jag har en LTE affär, men kan inte använda det ännu.
  • Jag vill använda LTE i framtiden, utan vänta på en omfattande utbud.
  • LTE Jag tror i grunden bra, men för mig just nu för dyrt.
  • Jag behöver inte LTE, HSPA + händer mig för min smartphone.
(Endast möjligt ett urval)Visa resultatRÖSTA!