FRITZ App Fon – Fritz är callin ‘- Android Apps i testet

Fritz box är den universella talang par excellence. Det finns nu nästan ingenting som den lömska Fritz inte behärskar. Det är routrar, DECT-baserat nätverk media server, telefonsvarare och min telefon distributör med all ISDN funktion som skulle vara tidigare fortfarande betalas extra. Också till mods Fritz tänkte och ett lättanvänt konfigurationsgränssnitt. Vad du kan fortfarande göra med din Fritz rutan om du en Android smartphone kalla din egen, du läser i testet.

Avsnittet:

  • särdrag & nytta
  • skärm & drift
  • hastighet & stabilitet
  • pris /

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Sony Xperia eller LG XZ1 V30.

VS
  • 113 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Sony Xperia XZ1
  • 253 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.LG V30

betyg

testade versionnuvarande versionen
01:03Varierar beroende på anordningen
FRITZ App Fon!Installera på Google Play

särdrag & nytta

Samtal - inte riktigt ett mästerverk och helt naturligt för en mobiltelefon. Men du måste ringa som vanligt via det fasta nätet med telefonen? Jag tror inte! Med Fritz! App Fon är nu möjligt. Du kan sedan använda din Android som om det vore en vanlig kommersiell fast telefon.

Om din VOIP leverantörer erbjuder lyxen att klämma en anslutnings flera telefonnummer, kan du avgöra vilken telefon nummer till din Android att reagera i användargränssnittet av Fritz rutan.

Du kan välja att ange ett telefonnummer manuellt eller välja en kontakt från samtalslistan eller telefonboken. Men dessa är inte närvarande i Fritz rutan information, men till din Android. Så du inte har tillgång till telefonboken eller samtalslistan av Fritz lådan från appen herausaus.

Interna samtal från mobiltelefonen till mobiltelefonen är mycket bekväma. Detta är också möjligt med Fritz! App Fon, men indirekt. För en sådan funktion är ännu inte integreras. För att starta ett internt samtal, måste du först veta vad som är det interna numret på den andra handenheten. Detta kan du lära dig i användargränssnittet av Fritz rutan. För att starta konversationen du väljer "**" (Stjärnor), följt av den interna namnet på telefonen (t.ex.. ** 610).

Du trycker på huvudmenyn, menyknappen kan du välja om telefonnumret din samtalspartner är som ska överföras, eller om du vill stanna inkognito föredra.

I alternativen fortfarande döljer ett undantag lista där du kan ange vilka nummer förbindelsen etableras via mobilnätet och vilka diskussioner ske över Fritz rutan. För att upptäcka om ett samtal på fasta tas emot, kan du ställa in under posten ringsignaler en matchande ringsignal för en sådan.

En förutsättning för denna funktion är konfigurationen av Fritz rutan och anslutning av Android smartphone som en trådlös / IP-telefon till systemet. En trådlös anslutning till Fritz rutan är naturligtvis en del av Innbetriebnahme din Android som en fast telefon. En bra och detaljerad beskrivning hittar du i Fritz! App Hjälp-menyn. Du inser en framgångsrik konfiguration av en Fritz logotyp med gröna statusikonen i statusfältet.

Jag testade FRITZ! App Fon med Fritz box 7270 och min HTC Desire. Enligt AVM lådorna är 7170, 7270 och 7390 för att användas med appen.

slutsats:

Fritz box är FritzApp en ännu bättre allround än tidigare. Däremot har det inte funnits någon verklig integration av interna telefonsamtal, telefonsvararen och mediaservern. Det återstår alltså att hoppas att appen kommer att bli ännu bättre med framtida versioner.

skärm & drift

En mycket elegant och enkel design i stil med Fritz rutan Benutzeroberlfäche, känne Fritz! Fon från app. Appen är intuitiv att använda och hjälpfunktionen krävs endast för konfigurationen av Fritz rutan.

hastighet & stabilitet

Inga incidenter eller släpvagn.

pris /

Fritz! App Fon kan du gratis ladda ner i Android Market.

skärmbilder

FRITZ App Fon - Fritz är Callin!'FRITZ App Fon - Fritz är Callin!'FRITZ App Fon - Fritz är Callin!'FRITZ App Fon - Fritz är Callin!'FRITZ App Fon!Installera på Google Play