USB Type-C eller blixt: Det är frågan

Färre gränssnitt - detta är en av trenderna i smartphone marknaden. Den iPhone 7, har Apple hörlursuttaget målade och helt förlitar sig på Lightning. Med USB Type-C och Android smartphones kan samma öde Bloom. Våra två redaktörer Luis och Hans-Georg tagit upp frågan och sätta ihop fördelarna med båda gränssnitten.

  • All information om USB-C
  • iPhone SE-test

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Nokia 8 eller Galaxy S8.

VS
  • 371 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Nokia 8
  • 623 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Galaxy S8
AndroidPIT USB c lighning jämförelse 1Blixtnedslag eller USB-C, det är frågan / © AndroidPIT

Luis: Five Fördelar med USB Type-C

Det kan överföra mycket energi

Den nya standarden USB Type-C till USB 3.1 har en stor fördel jämfört med USB 2.0: Han kan överföra mycket mer energi. Typ-C stöder upp till 100 watt, 20 volt och 5 ampere. Sålunda kan en smartphone laddas på nolltid och även datorer och andra elektroniska enheter kan således lastas - USB Type-C så att säga, ett integrerat snabbt satsvis metod.

Hittills används med 5 volt och 1 till 2 ampere i smartphone laddare som kan ladda med 5 watt och 10 watt. I fallet med snabbladdnings kapacitet, kan denna siffra öka till upp till 18 watt. Ett bra värde, men fortfarande långt ifrån utförandet av en USB Type-C-kontakt.

AndroidPIT USB c lighning jämförelse 3Små pluggar med stora skillnader. / © AndroidPIT

Snabb dataöverföring

Den nya USB Type-C-standard har 24 anslutningar. En USB typ-A eller typ-B-kontakt har endast fyra kontakter, Lightning terminalen av Apple 8. Den maximala överföringshastigheten för en USB Type-C-kontakt är 10 Gbit / s. Det finns även bredvid en högupplöst bildsignal fortfarande tillräcklig kapacitet för ytterligare dataströmmar - inte konstigt att USB Type-C-kabel också kommer att bära HDMI-signaler även i framtiden.

En ny standard

Idag hittar vi USB Type-C-kontakt redan i de flesta high-end smartphones. Trenden kommer att fortsätta att utvecklas under de kommande åren och spred sig till andra elektroniska enheter. Snart kommer vi att se många olika elektroniska apparater med USB Type-C.

Och video och ljud överförs via USB Type-C. Denna teknik används till exempel när Lenovo Moto Z redan använt - här porten används för överföring av ljud.

Vem som helst kan använda USB Type-C

USB Type-C är en standard som flera tillverkare har kommit överens om. Således kan vem som helst använda den nya standarden och utrusta sin elektronisk utrustning med det. Eftersom det är en standard som används av många tillverkare, liksom priset på kabeln är fortsatt stabil.

USB Type-C är framtiden

USB Type-C är den framtida standarden i dataöverföring mellan olika enheter. Nästa PC eller nästa smartphone som kommer att köpa dig, kommer med största sannolikhet att ha USB Type-C-portar. Hittills datorer har många olika kontakter: USB 2.0, USB 3.0, HDMI, VGA, DC-IN. Alla dessa anslutningar kan ersättas med USB Type-C.

Yttrande från Luis OrtegaUSB typ C är att du Zukunft.Stimmst till? 50501982 DeltagarnaAndroidPIT USB c lighning jämförelse 2Tummen upp för blixt och USB C / © AndroidPIT

Hans-Georg: Five Fördelar med blixt

Blixten är valet sedan 2012. Apple Connector - åtminstone för iPhones och iPads. Det kommer förmodligen att förbli så snabbt. Och det finns flera skäl.

Blixten var revolutionerande

Först en tillbakablick: Apple använder blixt sedan 2012, gränssnittet är så en hel del år på marknaden. Den tidigare 30-stifts Apple kontakt gammal var alltför skrymmande att iPhones mindre och hade microUSB problem eftersom han inte var under drift på båda sidor. Med blixt Apple dock förde en sedan tekniskt överlägsen gränssnitt på marknaden. Den största milstolpe Lightning var att det inte spelar någon roll hur du sätter i kontakten eftersom det kan roteras 180 grader och fortfarande upprättar anslutningen. USB-C kunde fånga bara tekniskt, 2014. Genombrottet upplevde USB-C, dock endast i slutet 2015.

Blixten har en mindre och mer robust kontakt

USB-C har fortfarande en ganska stor kontakt och är mer komplex när det gäller mekaniken i smartphone. Lightning-kontakt, dock är platt och lätt passar in i sockeln. I jämförelse kan kontakten Lightning vända något enkelt och koppla än för USB-C. Det finns en annan fördel: USB-C mekanisk påfrestning i smartphone inträffar speciellt när dragkrafter verkar på kabeln. Lightning kontakten på iPhone är lite mer robust, dock så att speciellt Lightning kabeln representerar en svag punkt. Just i fallet en kabel är dock billigare att ersätta än en smart telefon.

AndroidPIT USB c lighning jämförelse 5Blixten har mindre kontakt / © AndroidPIT

Apple kan Blixt till sin egen smak evolve

Apple har specifikationen av Lightning-gränssnittet i egna händer. Apple kan även öka hastigheten för dataöverföring. Medan de flesta iOS-enheter stöder endast USB 2.0 hastigheter tillåter iPad Pro 12,7 överföringshastigheter som USB 3.0.

Blixten ger Apple intäkter

Apple gör lite något av välgörenhet. Och så finns i Lightning-gränssnittet, ett litet chip som måste licensiera tillbehörstillverkare, om de vill använda en blixt. Detta i sin tur är naturligtvis inte gratis. Med iPhone 7 och iPhone 7 Plus Apple ökade Använd Lightning trycket: Hörlursuttaget är inte nödvändigt. Därför är det för användare att använda hörlurar med blixtens kontakt. Apple levereras med, men det kommer säkert snart betydligt fler Blixt hörlurar och headsets.

Blixtnedslag: Verkligen bättre gränssnitt?

Apple är iPhone 7 helt och hållet på Lightning. Tydligen funktioner som snabb laddning kapacitet med blixt är svåra att förverkliga. För två år sedan, tre Blixten var definitivt bättre gränssnitt och Apple kommer att finnas kvar på grund av iPhone 7 Blixt närvarande trogen. Den stora tekniska fördelar Apple har sett sin.

Vilken av de två koppla dina önskemål?
  • blixt~~POS=TRUNC
  • USB-C
(Endast möjligt ett urval)Visa resultatRÖSTA!

Denna artikel skrevs som ett samarbete mellan Luis Ortega och Hans-Georg Kluge.