Samsung Galaxy S6: Kameran och dess funktioner i korthet

En av de största förändringarna i den nya Galaxy S6 är definitivt sin kamera. Hon var den stora "OJ"-moment under pompösa presentationen på MWC, i synnerhet deras prestanda i svagt ljus jämfört med iPhone 6. Det är också funktionen (bortsett från batteriet), som vi föredrar att spendera mer tid. Men låt oss ta en första titt på kameran i Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge.

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Sony Xperia eller LG XZ1 V30.

VS
  • 113 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Sony Xperia XZ1
  • 254 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.LG V30
mate s6 händer på 12Galaxy S6 kan rymma Samsungs bästa smartphone kamera tidigare. / © AndroidPIT
  • Samsung Galaxy S6 recension: Nu eller aldrig! [Praktiska]
  • Samsung Galaxy S6 Edge i gransknings: Ju mindre Note Edge - bara bättre [Hands-On]

Kameran i Galaxy S6: 16MP och OIS

En ökning i resolutionen, inte (Galaxy S5 lyckades också 16 megapixlar), men den optiska bildstabilisatorn (OIS) är ett välkommet tillskott, så Samsung är också lite sent. Slutligen redan enheter som LG G2 2013er OIS ombord hade. Kameran i Galaxy Note utlöser också med 16 MP och har en bildstabilisator och deras prestanda är notoriskt kända.

16 MP är sidförhållandet hos bilder av huvudkameran 16: 9, vid 12 MP 4: 3. Främre och bakre kamera utrustad med en öppning av f / 1,9, vilket är oerhört användbara, särskilt vid dåliga ljusförhållanden. Den selfie Kameran skapar med sina 5 megapixlar respektabla självporträtt, särskilt i svagt ljus - en riktig underskott på smartphone kameror hittills.

AndroidPIT Galaxy s6 camera 3Galaxy S6 har en 16 MP kamera med optisk bildstabilisering. / © AndroidPIT

Kameran i Galaxy S6: förinställda lägen

Kamerorna i Galaxy S6 och S6 Edge har en identisk gränssnitt med samma kamera alternativ. Många förinställningar finns inte, men naturligtvis är ett automatiskt läge inte saknas, förmågan att ställa in skärpan manuellt (som fungerar ganska bra), inspelningar i slow motion och time-lapse, ett panorama läge, en Pro-läget för erfarna användare och en alternativ som kallas Virtual skott.

Det senare gör det möjligt att spela in en fast föremål från alla sidor och från alla vinklar. Om bilden sparas, kan du titta på motivet genom att luta och flytta Galaxy S6 runt vy. En ganska cool men helt meningslösa funktionen.

AndroidPIT galax s6 camera 1Gränssnittet i S6 kamera håller redo några användbara och några onödiga funktioner. Som ni vet det från Samsung. / © AndroidPIT

Den automatiska läget - du har gissat det - att ta hand om den ensam att dina bilder är snyggt, och även fungerar mycket bra. Jag måste nämna rättvisans skull, att fokus hastigheten på Galaxy S6 varierade mellan en blixt och lika snabbt nog, beroende på vilken typ av S6 modell jag testade. Varför detta är, kan jag inte säga. Men jag naturligtvis tvungen att ta itu med demonstrationsmodeller, så att orsaken kan vara här. Ändå har mitt första intryck av super-snabb autofokus och även extremt kort slutarfördröjning har fläckas något.

Den Selektivt fokus Option firar på S6 sin återkomst, och jag måste säga att det går mycket bättre än på Galaxy S5. Inte bara var det svårt nog att fånga alls ett acceptabelt resultat på S5, gränserna mellan skarpa och oskarpa bildavsnitt hade konstiga hårda kanter. Galaxy S6, dock gör det rätt: Vid arbetade allra första försöka allt och resultaten var goda. Time-lapse och slow-motion skott gav ingen anledning till klagomål och är mycket trevlig bonus funktioner i Galaxy S6 och S6 Edge.

AndroidPIT galax s6 kamera 5Kameran app av Galaxy S6 erbjuder en rad förinstallerade filter. / © AndroidPIT

Kameran i Galaxy S6: Interface

Kameran app av Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge ser otroligt rent och snyggt, i likhet med LG. Alla onödiga alternativ och knappar försvinner över en "klick" från skärmen så att sökaren är trevligt gratis. Snabb tillgång till funktioner som elnätet, HDR-läge, blixten och mer finns det naturligtvis fortfarande. Men även en traditionell meny med inställningar för upplösning, stabiliseringsmedel, röstkommandon och funktion av volymknapparna (t.ex. zoom eller trigger) där.

blackberry s6 händer på 21Kameran gränssnitt Galaxy S6: Rent och intuitivt. / © AndroidPIT

Kameran i Galaxy S6: Video

Kameran i Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge stöder videoinspelning i 4K och naturligtvis allt under (QHD, Full HD på 60 fps, Full HD och så vidare). Den automatiska videostabilisering fungerar endast i full HD-format och under. I vårt test, det fungerade bra så länge chocker inte gå längre än en liten skakning.

AndroidPIT galax s6 camera 4Kameran i Galaxy S6 skapar bilder i Ultra-HD (3,840 x 2160 pixlar). / © AndroidPIT

Kameran i Galaxy S6: främre kamera

Den 5-MP främre kameran av Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge har ett vidvinkelobjektiv med en maskvidd av f / 1,9 för svagt ljus. Mina test bilderna togs i en relativt mörk men inte helt släckt miljö. Resultaten såg fortfarande stora, hudtoner var korrekta och fokus och detaljer var stor. Den främre kameran i Galaxy S6 är definitivt en av de bättre selfie kameror som jag har försökt.

AndroidPIT Galaxy s6 camera 2De främre och bakre kameror Galaxy S6 är ganska imponerande vid första anblicken. / © AndroidPIT

Kameran i Galaxy S6: Slutsats

Samsung imponerade också i år igen med en imponerande kamera och inte exakt satt ribban för andra tillverkare låg. Även om vi inte kan sätta ljusår in i framtiden specifikationer för S6 kamera Samsung lyckas igen för att optimera programmet fortsätter att göra autofokus och slutartid och enkelt att förbättra de övergripande resultaten överlag. Vi kan inte vänta med att tillbringa mer tid med denna fina kamera.