Catan – En riktig klassiker – Android Apps i testet

Det är alltid trevligt när utvecklare utrusta sina ansökningar med successiva förbättringar. Våra vänner från USM har gjort detta med sitt spel Catan och frågan är om dessa förbättringar innebära en märkbar ökning.

är subjektivt och objektivt närvarande huruvida denna vinst i kvalitet på spel, lära sig det i vår dagens översättning

Avsnittet:

  • särdrag & nytta
  • skärm & drift
  • hastighet & stabilitet
  • pris /

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Sony Xperia eller LG XZ1 V30.

VS
  • 113 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Sony Xperia XZ1
  • 254 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.LG V30

betyg

testade versionnuvarande versionen
3.0.2?
CatanInstallera på Google Play

särdrag & nytta

I min recension av Catan knappt hälften Jahen har Jag yrade lite. Orsaken var inte bara som fanns med Catan, en av spelen i min barndom på android. Nej! Mycket mer var mycket bra genomförande av detta spel en anledning min tidigare entusiasm.
Arton månader utvecklarna hade nu successivt förbättras efter Catan gång spelet och har så mycket kan du berätta, gjorde. Catan var redan en mycket bra match och jag vilja citera ingåendet av dåvarande Testrapport:

Allt som allt Catan har fyra stjärnor mer än förtjänade. De positiva aspekterna som räknas står inför balansproblem och en pläterad installation storlek, inte storleken någon roll i bedömningen.
Vem vill spela på en enhet endast i flerspelarläget med vänner mehrenen Catan ändå kan bra kock tilldelas också fem stjärnor, eftersom avdraget endast baseras på balansproblem.

När du först installerar Catan du blir ombedd att ladda ner de utestående 20 MB filer. Här är bara en liten indikation på att dessa ytterligare filer är nödvändiga, och jag förstår inte riktigt varför denna lilla mängd data inte är integrerad i den ursprungliga APK - vid 200 MB, skulle jag förstå det, men inte riktigt på 20 MB.

Men den viktigaste frågan i testet kvarstår: I vilken utsträckning kan utvecklarna Catan förbättras?


Denna fråga kan vara i början av den nya versionen till delar redan - med tre av punkt - att svara. den "Cities and Knights" -kampanjen Således nu integrerats utöver sjömän kampanjen. En viktig drivkraft för "innehåll" front och en stor variation på toppen. Men en krok har det hela: Den nya kampanjen är densamma som den gamla, endast tillgänglig via in-app köp. Så det tydligt att kampanjen måste vara aktiverat för 2,99 euro i Play Store. Vår uppfattning av detta är ambivalent, eftersom utvecklaren för 2,99 euro ger ett mycket roligt, men å andra sidan 2,99 euro men är en hel del pengar. Här måste alla subjektivt fatta ett beslut. Jag föreställde aldrig kampanjen köpte och inte ångra det. Eftersom det finns ett par timmar av roliga och underhåller med nya taktiska möjligheter.

Även i övrigt, har lämnats in i varje skrymsle och vrå och slogan "Catan 3.0: "Städer och Knights" förlängning (ILC) tillgängliga och många detaljförbättringar i det grundläggande spelet! " visar sig vara betydande varsel.

Så mycket Catan "Round" tycker om hela säsongen på. Detta är mest uppenbart när man väljer motståndare, som nu var och en har specifika styrkor och svagheter, även om användaren kan fortsätta att också starta slumpmässiga spel. I spelet, motståndarna i den nya versionen är mycket mer rättvist och inte göra svårbegripliga allianser mot spelaren. Även om AI är inte perfekt, men orättvisa åtgärder, såsom att ignorera ledaren och fokus på mänskliga spelare, förbli en sällsynthet och inte falla så betydande. En tur, eftersom denna kritik var förslaget om den slutliga testrapporten.

Dessutom kommer olika kort set spelas, och versioner av kampanjer som inte är spelbara kampanj "light", utan snarare erbjuder möjligheten av spelet.


Vad finns det i Catan några förslag?


För att besvara frågan i korthet: Det finns nästan ingen förbättring.

Naturligtvis kan du leta efter håret i soppan och klagar över att det inte finns någon konkurrens multiplayer, men frågan i en sådan kritik är då alltid om denna kritik är befogad. Men vad som behöver åtgärdas, och (tyvärr) inte riktat till mig den senaste översynen, genomförandet för tabletter. Jag hänvisar här som på iPad, eftersom det genomförandet lyckas, men en anpassning till stora skärmar är ett brädspel, nästan obligatoriskt.

Ett annat förslag är att exportera minnestillstånd. Hittills är det bara möjligt att få en "fuska" den gamla framsteg. Detta måste gå mycket mer praktiskt och producerar mindre ansträngning än den nuvarande versionen, som utkräver lite äventyrligt.
Inte heller kan man blunda, men arbetade precis som i de senaste arton månaderna, måste det också genomföras under de kommande månaderna, inte igen "släppa ut luften" på denna enastående ansökan.


slutsats:


Den sista meningen beskriver okej, värdet av Catan på Android smartphone. Ansökan är en fullständig framgång och gör även efter femtielfte spel - även mot AI - riktigt roligt. Den enda kritik som också har rätt till det höga priset på köp i appar och det faktum kvarstår att en justering av tabletter saknas.
Catan för alla fans som vill ge sig in i smartphone mycket eller vill tävla i smartphone mot andra spelare, är Catan ett mycket starkt köp rekommendation!

skärm & drift

Catan har kunnat etablera sig i denna aspekt. Operationen verkar vätskan över långa sträckor, med denna kunskap, baserat på en jämförelse av den gamla och nya versionen, även på testutrustning kunde. Den nya versionen på Nexus 4 ansågs vätska och kunde drivas bättre än den gamla testversion på HTC One X.

Ändå har Catan att vara nöjd med en "mycket bra" betyg eftersom för en enastående musik saknar Tablet justering. På en tablett, är driften av ansökan ganska dålig och - annars mycket bra framgångsrika grafik - har ingen effekt på användaren. Här finns en uppdämd efterfrågan!

hastighet & stabilitet

Under testperioden, ett par dagar, Catan är kraschade tid totalt och i övrigt har en mycket bra siffra.

pris /

Catan är tillgänglig för EUR 2,99 i vår App Center. De köp i appen, så de två kampanjerna kostar också 2,99 euro. Som ett erbjudande, enligt den nuvarande App av veckan, Det är det viktigaste spelet för 1,49 euro!

skärmbilder

Catan - En riktig klassikerCatan - En riktig klassikerCatan - En riktig klassikerCatanInstallera på Google Play