NetCounter – Android Apps i testet

Time oss vara ärliga: som en liten man alltid har varit illamående när man surfar med sin mobiltelefon på Internet. Hur mycket trafik jag har orsakat? Är jag fortfarande i den gröna zonen? Eller jag har snart att förklara det stora problemet min vän, att sommaren men då endast två, är i stället för 20 dagar och destination inte Capri, men ändå bara Süderbrarup är.

Jag menar, inget emot Suederbrarup! Eftersom det är vackert. Jag hörde åtminstone, och jag tror att det i alla fall.

Men vad jag vet säkert är att datatrafiken utanför schablonbelopp och den överenskomna datavolymen kan bli riktigt dyrt. Datatrafik utomlands jag kommer börja lämna åt sidan här. Såvida inte någon här om du säger att han är för att kunna läsa fotboll resultat på en webbsida, tycker om att betala 10 euro per samtal.

Hur som helst, är den gnagande frågan vad i slutändan frågor "hur mycket trafik jag när, var och hur orsakat?"

Ett verktyg som kan hjälpa oss är NetCounter! Vad det kan göra vad den kan inte, och om det är bra för något som du läser i vårt test.

Avsnittet:

 • särdrag & nytta
 • skärm & drift
 • hastighet & stabilitet
 • pris /

Min nya favorit telefon - som du skulle ha velat?

Välj Huawei Mate 10 eller Galaxy Note. 8

VS
 • 265 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Huawei Mate 10
 • 203 StimmenOoops! Något gick fel. bör uppdatera helfen.Galaxy Not 8

betyg

testade versionnuvarande versionen
00:100.14.1
NetCounterInstallera på Google Play

särdrag & nytta

NetCounter låter dig spela in alla dataströmmar i telefonen. Här kan statistiken över efterfrågan på varje datakälla höja att man med sin mobiltelefon "knackade" har.

Men först i ordning. Först får du följande menyalternativ på menyknappen:

 • Hjälp: NetCounter har en tysktalande hjälp som snabbt kan ge en närmare programmet och dess funktioner
 • uppdatering: självförklarande, men om du är på det -> uppdaterar all statistik och räknare
 • Exportera som .csv: Med det här alternativet kan en CSV-fil skapas genom all statistik. Tyvärr kan jag inte säga hur uppgifterna behandlas när flera dagar "spåras" vara. Jag har bara används idag hela dagen
 • info: Information om programmet och utvecklare

NetCounter automatiskt till olika datakällor (trådlösa och mobila) har sin egen flik, som kan fällas ner. Vid första jag hoppades att det till varje enskild datakälla - sätter upp sin egen meter - så Fi lounge, trådlöst kontor, och så vidare. Men det var inte fallet. Det kan bero på att jag har troligen relaterade till samma IP-adress. Jag kunde tyvärr inte testa på en helt annan källa, till exempel en hotspot grund av tidsbrist. Vem vet mer här: skriv oss be dina erfarenheter i kommentarerna i denna översyn! Tack på förhand för detta.

Om du klickar på respektive linjer, till lämpliga konfigurationsmenyer, med vilken man kan justera disken efter hans behov öppna.

Konfigurationsmeny i nätverket

 • Lägg räknare: Här över disk kan läggas till och konfigureras därefter
 • Radera alla data

Konfigurationsmeny för räknaren

 • Ändra typ: blivit ganska klart för mig skillnaden till menyalternativet "tidsintervall" inte. I själva verket kan det här heller "övergripande". "månad". "vecka". "flera dagar" eller "en dag" Set. Dessutom menyalternativet uppkallad efter sin uppmaning också "tidsintervall",
 • Ange startdatum: Det här menyalternativet är endast tillgängligt på "månad", Du kan ställa in både dag, månad och år från det att trafiken ska visas. Detta är verkligen användbart om du är till exempel tillfälligt under några dagar i ett främmande trådlöst nätverk och vill veta vilken trafik genereras.
 • set tidsintervall: finns det några fasta tidsintervall som kan väljas. Precis som till exempel "i går". "i förrgår". "3 dagar sedan", Etc.
 • Set Alarm: Det kan vara för varje mätare ett larmvärde fritt sätta. I detta fall kan värdet definieras fritt. Enhetens storlek kan då också väljas (byte, kilobyte, megabyte, gigabyte, terabyte); larmet utlöses, visas en ikon i statusfältet
 • Ta bort disken: Det här menyalternativet avlägsnar den valda disken

slutsats

NetCounter har lämnat ett stort intryck på mig. Men jag har länge med temat "hur många stjärnor jag ger för funktioner" isär.

Mina reflektioner Jag skrev till dig i punktlistor nedan tillsammans:

per

 • massor av konfigurationsalternativ i Statistik
 • mycket tillförlitliga -> startar automatiskt och går med nästan omärkligt i bakgrunden
 • ger en god överblick över den producerade trafiken inom en period, som i sin tur ett "säkerhet" är

Contra

 • larmet kan mycket lätt gå under. Det finns ingen varningssignal eller ett meddelande som måste klickas bort. Endast en liten, intetsägande ikon i statusfältet
 • oförmåga att reda ut nätet i olika subenheter, jag saknar också. Jag menar att jag skulle vilja få bryts ned individuellt varje annat trådlöst. I testet, såg det ut som om det inte vore (se ovan)
 • en viktig aspekt har också gett mig Thomas, en distinktion som appen hur mycket trafik skulle generera en mycket viktig funktion

Allt som allt en bra app (3 stjärnor) med små saker mer skulle vara mycket bra (4 stjärnor). Jag har länge grälat med mig eftersom appen vid en första anblick har allt behöver just en sådan NetCounter. Vid andra anblicken, men de små svagheter, men måste beaktas i en objektiv bedömning just kommit.

skärm & drift

Driften av NetCounter är mycket enkel och intuitiv. Och det är inte allt klart! För om du först tror att du kan bara fungera "Mätnings mängder data" har du glömmer väldigt snabbt hur många sätt utvecklaren av appen för statistiska ändamål har installerat.

Även om jag har missat att trafiken avslöjad vid första anblicken i uppströms och nedströms (dvs laddade och skickade data), men också funnit möjlighet senare (klicka en gång kort på respektive räknare).

Vad jag kände också lite oroande, är det faktum att larmen inte weggklickbar. Så länge de är i statusfältet tills du tar bort hela larm i appen. Men: Tyvärr larmen inte hanteras centralt! Så du måste först hitta rätt larmet.

slutsats

Även om du kan göra bara något bättre, liksom driften av NetCounter inte banbrytande, och således inte "enastående",

hastighet & stabilitet

Programmet löper snabbt och tillförlitligt i bakgrunden. Det fanns en krasch av programmet, som jag ville göra med några öppna program, skärmdumpar för översynen. Just i det ögonblick då jag anslutit USB-kabeln har telefonen kraschade. men jag tror att detta inte är vanligt förekommande.

pris /

NetCounter du kan ladda ner gratis på marknaden. Observera att denna länk fungerar bara med Android Browser.

skärmbilder

NetCounterNetCounterNetCounterNetCounterNetCounterNetCounterInstallera på Google Play