Samsung Galaxy S3 – Mobil datatrafik trots Fi?

Hej Forum, kanske du har ett tips för oss. Vi har en Galaxy S3 Neo. Telefonen är för närvarande körs med en föråldrad Vodafone taxa, förbetalda, där surfing är förmodligen mycket dyrt. Men eftersom S3 så har WiFi, så vi trodde att vi kan surfa genom vårt hemnätverk gratis. Men det är inte så. Nu undrar jag varför det är. Om jag stänger av mobildata jag kan, till exempel, inte längre ta emot MMS ..... Och jag får meddelandet, som gjorde det möjligt för mobil data müssen.Natürlich det bästa vore en plan, men trots Fi inga kostnader sannolikt kommer att uppstå, men ....


MMS mottagning är möjlig endast genom mobildata.
Med webben. de eller GMX. de finns en tariff tills 31/01/15.
1 GB, 300 enheter för € 8 .Preiswerter det blir.

1Gb du behöver inte längre skicka MMSE. E-post eller Whatsapp


men till ingen nytta om du har en MMS motta vill.
För att mobildata är nödvändig.

Edit: Min anteckning också sammanfattas i 1: a set. Men det var för mig att förklara det, att det finns faktiskt fortfarande några som skickar MMS. då den växlar sin mobildata kan du se MMS är inte emot, det eventuellt innehålla viktig information.


Roligt, jag har mina mobildata, alltid av hemma och sedan när jag använder en e-post, jag behöver inte den mobil data eftersom det skickas till oss via routern. Kan det vara så att det skiljer sig från telefon till telefon?


Är nog lite tidigt eller din fråga är formulerad något besvärligt (Tänkande)

Om du genom att inaktivera mobildata hemma, skulle du WiFi eller tethering måste använda för att skicka e-post för att ta emot. Du talar om en router, så jag går ut ur WiFi.

när jag redogöra för följande villkor:
Wi-Fi vid + mobildata = data (utom för MMS) sänds / tas emot via Wi-Fi
Wi-Fi vid + mobildata = data sänds / tas emot via WLAN. MMS överförs via mobildata.
WLAN off + Mobil data = Inga data (inklusive MMS) sänds / tas emot
WLAN off + mobildata = data (inklusive MMS) sänds / tas emot via mobiltelefon

men det är inte nödvändigt att stänga av mobildata när en Wi-Fi-anslutning eller tethering används. Mobilnätet kommer att användas endast för samtal, SMS och MMS. Att stänga av mobildata är bara meningsfullt om du vill skicka / ta emot MMS och / eller inte har en motsvarande gynnsam mobil datatrafik.


@Nadja
Detta handlade om MMS mottagning.
E-post är naturligtvis också i badkaret.