Google Play Store niet werkt: Het helpt tegen problemen

Zelfs de Google Play Store heeft wel eens problemen en werkt niet. Pakketten kunnen niet zeggen wat het is in elk individueel geval, dat wel. Maar er zijn een aantal dingen dat u uw zaak naar de Google Play Store kunt nemen niet willen werken op uw apparaat. We hebben meer hulp voor u, die de problemen van de wereld zou moeten maken verzameld.

 • Google Play fout op een rijtje: Voor elke fout een oplossing
 • Alternatieven voor Google Play Store
Smart phone boodschap: "Niet genoeg geheugen beschikbaar" Weet je dat zelfs 50503566 deelnemers?

Doorgaan naar sectie:

 • voorkomende problemen
 • Aan de slag
  • het controleren van de ruimte
  • Is Google naar beneden?
  • Internetverbinding controleren
  • de datum correct instellen
  • restart
 • repareren Google Play Store
  • clear cache
  • Uninstall Play Store updates
  • gegevens wissen
 • repareren Google-services
  • Google Play-reparatie
  • Inschakelen download manager
  • Verwijder Google-account en opnieuw toevoegen
 • Vindt u niet gekocht of gedownloade apps
 • Problemen met in-app aankopen
 • Reset telefoon

De meeste problemen met de Play Store

Er is enig bewijs om te suggereren dat je Google Play Store niet werkt. De meest voor de hand liggende idee is waarschijnlijk wanneer de Play Store-app niet wordt geopend. Daarnaast kunnen de volgende problemen zich voordoen:

 • Downloads niet starten / downloads blijven op 0%
 • Time-outs optreden
 • Google Play is afhankelijk van "Loading ... "
 • Google Play Store crashes gewoon bij het openen
 • Google Play gooit raar foutcodes

We willen de problemen bij de wortels met u aan te pakken. Hier zijn de tips die we verzamelen:

Google Play Store niet werkt: Eerste stappen op te lossen

Voldoende geheugen?

Google Play vereist dat minstens 500 MB geheugen zijn gratis. Dus het probleem zich voordoet zonder aanwijsbare reden, dus je moet een keer in memory management (aanpassingen > Memory) kijken en eventueel de inhoud van uw interne geheugen te wissen.

Google Play store niet werkt problemen met het geheugenGoogle Play vereist minimaal 500 MB geheugen / © screenshots: AndroidPit

Is Google naar beneden?

Geen internet service heeft een honderd procent beschikbaarheid. Soms haken gemakkelijk en problemen voordoen. Dit gebeurt ook met de Google Play Store. Daarom, een kijkje nemen, als het echt is aan u - bijvoorbeeld AlleStörungen. Hier zijn verschillende huidige storingsmeldingen geregistreerd, dus je kunt ervan uitgaan dat het niet door jou, maar aan Google. Ons advies is in dit geval: korte wachttijd, moet de downloads te gaan.

Trage internetverbinding: Wi-Fi en dataverbinding Controle

De gebruikelijke vraag voor problemen met de computer is gebruikelijk: Infected voor de kabel? overgebracht naar problemen met de Play Store: Als voor de internetverbinding? Controleert of een browser webpagina's kan weergeven. de browser laadt traag? Dan heeft u waarschijnlijk uw internetverbinding is traag.

Oplossing: Schakelt over van WLAN naar mobiele datanetwerk of vice versa. Werkt het nog steeds niet, dus het kan geen kwaad op de vliegtuig-modus in te schakelen voor een minuut en dan terug online.

de juiste datum instellen

Klinkt gek, maar kan eigenlijk verantwoordelijk voor de problemen met de Play Store: een verkeerd ingesteld datum en het verkeerde moment. Zo wordt gecontroleerd of de klok van uw smartphone of tablet juist is ingesteld. Een verkeerd ingestelde tijd het versleutelen van de verbinding met de servers van Google uitvalt, wat resulteert in de Play Store-fouten.

Google Play store geen problemen werkt wlan datumDe internetverbinding en een onjuiste datum kan problemen Google Play te presenteren. / © screenshots: AndroidPit

Google Play Store werkt niet: restart Smartphone

Heeft u nog steeds niet met deze tips in de Play Store up and running, dus is het nu tijd om de smartphone of tablet te starten. Vaak zijn de problemen worden opgelost met deze maatregel.

repareren Google Play Store

Nog steeds niet uw Play Store te werken, zijn dus meer drastische maatregelen noodzakelijk.

Leeg de app cache

Als uw Play Store niet meer zal werken, kan het helpen om de cache (cache) van de Play Store-app te wissen. Daarin lag Apps van tijdelijke gegevens, maar soms kan er worden beschadigde bestanden. Om de cache te legen, moet u de Android-instellingen te openen en vervolgens over te schakelen naar het punt Apps. selecteert nu al en doorzoekt de Google Play Store. Druk op deze en duwt lege eenmaal op de knop cache.

Google Play Store niet speelt problemen op te slaan gegevens te wissenGoogle Play Store: Clear cache / © screenshots: AndroidPit

Play Store: gegevens verwijderen

Als de eerste tip hielp niet, probeer het eens met de schrapping van de Play Store data. Zodat je reset de Play Store. U kunt de optie terug te vinden onder de Android-instellingen > Apps > All. Getypte nu verwijderen van gegevens op de knop. De volgende lancering van de Play Store is nu uit van een fabriek aandoening.

Google Play Store heeft geen gegevens verwijderenGoogle Play Store problemen: verwijderen van gegevens moet helpen / © screenshots: AndroidPit

Uninstall Play Store updates

Soms is er een update van uw Play Store verstoort. U verwijdert deze weer in de App instellingen vraagt, op zoek naar de Google Play Store en wordt geëxploiteerd verwijderen de update-knop. Uw Play Store worden teruggezet naar de versie die werd geïnstalleerd in de levering van uw smartphone. De update zal later opnieuw worden geïnstalleerd, maar misschien zal het niet komen in de tweede proef fouten en uw Play Store is weer aan het werk.

Google Play store lost geen problemen op te slaan updates spelenUpdates verwijderen de Play Store / © screenshots: AndroidPit

Google Play Store werkt niet: Controleer Google-services

Op uw smartphone of tablet met een aantal Google-diensten die uw Play Store problemen kan leiden.

Google Play-reparatie

Als uw Play Store nog steeds niet werkt, kan een duidelijke cache in de Google Play services helpen. Het gaan om terug te keren naar de App management, zoekt via Google Play-services en tik op de knop Cache wissen. Ook hier kunt u de gegevens in een tweede poging te verwijderen.

Google Play store niet werkt diensten play gegevens te wissenGoogle Play-services: Clear cache en data / © screenshots: AndroidPit

Inschakelen download manager

Hebt u de download manager is uitgeschakeld, heeft de Play Store gestopt met werken. Om het mogelijk te maken, gaat u naar de Android-instellingen > Apps > All. Zoek er voor het typen download manager en de knop activeren. Je ziet in plaats daarvan alleen maar op de knop Uitschakelen, ik heb je nodig op dit moment geen zorgen te maken, want dan is de download manager al actief is. U kunt de cache en de gegevens van Google Play weer te lopen zelfs met deze app te brengen wissen. Overigens, deze dienst is niet beschikbaar op alle smartphones.

Verwijder Google-account en opnieuw toevoegen

Als de Play Store probleem nog steeds niet opgelost? Dan moet je proberen te herstellen van uw Google-account. Roept de Android-instellingen, gaat u om rekening te houden, getypt op Google en selecteert uw Google-account. Heeft u meerdere Google-accounts, het account selecteert die je maakt ook gebruik van de Play Store. Verwijderen uit nu de rechterbovenhoek van de actiebalk op de drie punten en selecteert rekening te tikken. Bevestigt uw keuze en dan weer start de smartphone. Voegt nu uw Google-account om terug. Dit gaat verder dan Android-instellingen > rekeningen > Account toevoegen > Google.

Google Play Store niet opnieuw te configureren rekeningVerwijder Google-account en reconfigure / © screenshots: AndroidPit

Google Play Store werkt niet: Waar zijn mijn gekochte / gedownloade apps?

Heeft u gekochte of gedownloade apps en kan deze niet meer vinden? Controles eerst als u al bent aangemeld met hetzelfde account dat u ook hebben gemaakt van de app aankoop. Hier is hoe:

 • Open de Google Play Store.
 • Tik op het menu icoon (Hamburger icoon) om de account die u gebruikt om de datum weer te geven.
 • Voor het wijzigen van de rekening gaat in de accountinstellingen van de Android-smartphone of selecteert u de pijl-pictogram in de Google Play Store-menu om een ​​ander account te selecteren.

Google Play Store werkt niet: Problemen met in-app aankopen

Uw extra content voor gebruik als in-app aankoop hebt toegevoegd, is het mogelijk dat ze niet zijn geregistreerd of je het product niet meteen. Maakt een korte wachttijd niet helpt, zijn er andere manieren om de kwestie te krijgen op de baan. Opmerking: In-app-aankopen hebt een actieve internetverbinding en de nieuwste versie van de Google Play Store. Eerste stap voor problemen met in-app aankopen:

 • Hiermee opent u de instellingen van uw Android-smartphone.
 • Selecteer nu de Application Manager (zelfs apps of apps beheren genoemd).
 • Selecteert de app, werd geplaatst in uw in-app aankoop.
 • nu Force Quit getypt om de app te sluiten.
 • Open de app opnieuw en controleer of de in-app-product is nu beschikbaar.

Wist je gewoon opnieuw installeren van de app, totdat je kunt in de aanvraag voor de functie "Het herstellen van aankopen" Search. Dan moet geleden maar nog niet gerealiseerd opnieuw verschijnen in-app aankopen.

Wees ervan bewust dat alleen app-ontwikkelaars niet kan versturen via in-app aankoop items gekocht op uw account. Als de eerste benadering ook niet helpt, schrijft de Google Play-ondersteuningsteam voor een terugbetaling of in contact komen met dezelfde app-ontwikkelaars. Zo vindt u de contactgegevens van de ontwikkelaar van de app te vinden:

 • Open de Google Play Store-app.
 • Zoekt naar de desbetreffende app in het zoekvak.
 • Selecteer de app in de zoekresultaten.
 • Nu schuift naar beneden naar de bodem. Er moet je de juiste contactpersoon te vinden.

Google Play Store werkt niet: Reset Smartphone

Als al het andere faalt, heeft geen van de bovenstaande tips geholpen en de Google Play Store nog steeds niet werkt, zet u de smartphone is waarschijnlijk de laatste uitweg uit de Play Store benarde situatie. Maar terwijl al uw gegevens verloren, Daarom moet u zeker voor een back-up. Als u uw telefoon, weer open de Android-instellingen te resetten en ga naar Secure & Reset. Nu is de geselecteerde optie Factory gegevens opnieuw in te stellen en bevestig met telefoon reset. De telefoon wordt opnieuw opgestart en gereset. Wanneer het proces is voltooid, kunt u opnieuw instellen van de grond af en upload uw back-ups.

Google Play store niet terug te zettenLaatste redmiddel: Smartphone undo / © screenshots: AndroidPit

Heeft u geholpen deze gids? Laten we als een reactie!