Android geheugen vol: Dus je kunt legen

Opnieuw en opnieuw krijg ik smartphones in de vingers, die geen foto's te maken of te laten installeren van updates in de Play Store. De reden? Het geheugen is vol. Aangezien dit is ongelooflijk frustrerend voor de betrokkenen, heb ik besloten te maken met de opslagproblemen vandaag en voor altijd einde. Deze keer heb ik presenteer u voordat een app die is populair bij oude rotten en door de jaren heen heeft echt goed geweest.

ZIE OOK:

 • Dus u kunt verwijderen en verwijderen van uw-vooraf geïnstalleerde apps
 • Chaos in het telefoonboek? Zo kunt u dubbele contacten in Android verwijderen

Mijn nieuwe favoriete telefoon - die u zou hebben gewild?

Selecteer Sony Xperia of LG XZ1 V30.

VS
 • 112 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet updaten helfen.Sony Xperia XZ1
 • 251 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.LG V30 updaten

Springt naar sectie

 • schoonmaken storage
  • Wat is mijn winkel? Analyse DiskUsage
  • Memory schoon met SD Maid
  • verwijder ongebruikte apps
  • Systeemgeheugen leeg zonder app: Cachewissen
  • Systeemgeheugen leeg zonder app: Vermijd app residuen
  • muck Foto's
 • breiden het interne geheugen van de SD
 • uit te breiden of te verlichten interne opslag met cloud services
 • conclusie

Een vol geheugen is ongeveer net zo vervelend als enige overgebleven high-speed volume of een lege batterij, voor uw smartphone is niet alleen traag, maar je kunt niet meer met hem te doen sommige dingen ook. En dan sta je met de camera app in de voorkant van je buddy en zegt: "de krokodillen dat wordt een beetje langer nog, moet ik eerst een paar foto's te verwijderen!" Dat is een No. Om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties niet meer voorkomen, moet u een paar stappen die we laten zien hier.

1. Mistet je geheugen uit

Het geheugen van de telefoon is grotendeels bezet in Android smartphones van drie dingen:

 • App-gegevens
 • Gegevens in het cachegeheugen (cache)
 • Gebruikersgegevens (afbeeldingen, video's, muziek)

Alle drie de daling gelukkig in je invloedssfeer, zodat u kunt heel snel tot een veel geheugen schop door uw app gegevens te verwijderen, verwijdert u overbodige apps en gehandicapten, en zo nu en dan de buffer (cache) leegt. De app SD Maid, die wij aan u hetzelfde, maakt een groot deel van deze automatisch kan een app zoals ES File Explorer u, een schone verwijderen apps helpen. Maar zelfs zonder Apps kan een volledige geheugen van de telefoon te voorkomen.

AndroidPit Samsung Galaxy S5 beoordeling 20Foto's zijn voor velen van jullie zeker geheugen varkens nummer een. verschuift zo vaak mogelijk op de computer, de SD-kaart of in de cloud. / © AndroidPit

De gebruiker gegevens die u natuurlijk niet wilt verwijderen, maar schuift naar een ander apparaat. Hiermee kunt u uw smartphone, zodat op een computer en ontgrendelen van het scherm heb je de mappen DCIM, films en muziek zo ongeveer alles wat je nodig hebt.

U kunt bijna alles op de winkel te verwijderen

Als je gaat zitten op een Mac, moet je nog steeds de Android File Transfer programma te downloaden en te installeren, zodat u de bestanden te zien. Ook WhatsApp directory bevat vaak foto's die van belang zijn voor u. Alle vier directories kunt u snijden zonder verlies van functie en plak deze op de computer; bij alles wat je kunt alle zichtbare directories te verwijderen, zonder kapot iets in het Android-systeem, omdat de echt belangrijke bestanden zijn verborgen voor jou. sparen slechts enkele apps configuraties op dit gebied en worden vervolgens opnieuw in te stellen. Met WhatsApp dat was niet het geval.

Geheugengebruik analyseren Schijfgebruik

Schijfgebruik hierachisiert uw intern geheugen en geeft u een gestructureerd overzicht van hoe het wordt bezet. Snelle identificatie van uw besparingspotentieel: Wat is de app hoe groot uw cache? nog moet je alle MP3's? Welke app neemt eigenlijk de meeste ruimte gebleven? Laat u grafisch en vervolgens de beslissing over wat weg kunnen komen en wat overblijft.

schijfgebruik informatieDe kaarten we nu niet nodig. verwijderen we 700 MB snel. / © AndroidPitschijfgebruikInstalleren op Google Play

Android geheugen schoon te maken door app: SD Maid - System Cleaner

Voor een flink aantal jaren, de geheugenkaart schoonmaakster SD Maid is beschikbaar voor Android. Dit is een hele gereedschapskist file explorer, startup management, Dead Finder en andere hulpmiddelen die u zullen helpen om uw systeem geheugen te wissen en schoon te houden. Het verkopen punt is het lichaam Finder, die zoekt naar u door overblijfselen van geïnstalleerde apps. In mijn geval, zodat honderden megabytes kunnen vrijkomen, ook al had ik maar drie dagen eerder geïnstalleerde CyanogenMod en de meest essentiële apps. Een extra 100 MB systeemgeheugen lege werden toegevoegd toen ik ze root-toegang ingeschakeld.

sd meid app het beheer van deSD Maid leegt volledige systeemgeheugen en beheert apps. / © AndroidPit
 • Android rooten: De uiteindelijke gids

Geïnstalleerde apps U kunt optimaliseren alleen met de Pro-versie van SD Maid. Dit kan ook worden ingeschakeld als Unlocker voor 2,96 euro. Let op: Voor een groot deel van de functies in SD Maid root-rechten nodig zijn. Sommige opruimen functies kunnen toch worden gebruikt, hoewel de root-toegang verbetert hun effect.

sd meid wortel werkzaamheid deMet root overheid kan SD Maid meer Android store legen. / © AndroidPitSD Maid - System CleanerInstalleren op Google PlaySD Maid Pro - License KeyInstalleren op Google Play

Ongebruikte app remover

Mocht u de smartphone geheugen voornamelijk gevuld met apps die je helpen de remover ongebruikte app op de lange termijn. Dit laat zien hoeveel geheugen om apps te gebruiken en wanneer ze het laatst zijn gebruikt. De apps kunnen worden gesorteerd of ongebruikte tijd voor een naam en grootte. Hier uw ongewenste toepassingen kunnen rechtstreeks verwijderen vanuit de app.

ongebruikte app removerDe niet gebruikte app remover helpt om niet-gebruikte apps. / © AndroidPit

In eerste instantie zal je niet helpen de ongebruikte app remover. U hebt het één week run op de achtergrond en wacht tot de meldingen. Dan kunt u beslissen of u echt niet langer de app nodig hebt, of als u niet in kennis worden gesteld als gevolg van deze app in een bepaald geval.

Ongebruikte app removerInstalleren op Google Play

Systeemgeheugen leeg zonder app: Cachewissen

Uw geïnstalleerde apps te houden in gegevens die ze later opnieuw te gebruiken. Helaas, dit heeft hetzelfde effect als een rommelig bureau, Gij hebt geen ruimte meer voor nieuwe dingen, en niet meer kunnen werken. Dus doet zo nu en dan een einde aan de chaos en leegt de cache.

Afhankelijk van de smartphone maker is het punt op verschillende punten in de instellingen. Galaxy S5 is instellingen > algemeen > geheugen > Gegevens in het cachegeheugen. In de standaard Android marshmallow op Nexus-apparaten zijn instellingen > Opslag en USB > Gegevens in de cache. Als je het doet voor de eerste keer, kunt u snel honderden megabytes Android gedeeld geheugen op deze manier.

ClearCache Samsung Nexus deLeegt de cache, veel ruimte te geven gratis. / © AndroidPit

Systeemgeheugen leeg zonder app: volledig verwijderen van apps

Android heeft vele eigenaardigheden en een van hen is dat apps rommel je geheugen duurzaam. Apps nooit vertellen bij het verwijderen "doei"maar alleen "vaarwel", Omdat het interne geheugen zij hun gegevens achtergelaten dat je niet langer loswerdet zonder veel inspanning na verwijdering. Dat is een van de redenen waarom het een dag wordt genoemd "Inrichting geheugen vol",

Als u een Android-app volledig te verwijderen, moet u eerst een omweg maken via de instellingen. In TouchWiz van Samsung zijn instellingen > toepassingen > applicatie Manager > App naam > Data Delete, dan Verwijderen. Nexus zegt Instellingen > Opslag en USB > Apps > App naam > Data Delete, dan Verwijderen. Vooral in applicaties zoals Dropbox is deels om grote hoeveelheden gegevens bergen die zijn zo direct verwijdert.

App-gegevens wissen uninstall deverwijdert altijd alleen de applicatie data, als je anders niet zo gemakkelijk aanpak komt naar haar. / © AndroidPit

muck Foto's

Een van de makkelijkste manieren om de foto's uit het interne geheugen te verwijderen, gaat via de cloud. Google Foto's-app, die waarschijnlijk al op uw smartphone is geïnstalleerd, is perfect in het. U kunt een onbeperkt aantal foto's uploaden wanneer je rijk 16 megapixels en u zonder verlies van kwaliteit in de Google-compressie te realiseren.

Google Foto's apparaatopslag optimaliserenVerwijdert reeds opgeladen foto's uit het interne geheugen. / © AndroidPit

Je hebt oneindige hoeveelheid ruimte, althans voor foto's op de weg. En ze zijn zeker de belangrijkste reden voor vol geheugen voor de meeste van jullie. Google Foto's zijn er alternatieven om uw bestanden te duwen naar de cloud gratis. De beste providers samen met de upgrade kosten, hebben we hier voor u op.

 • Gratis cloud storage: Goed provider en geweldige apps
 • Google Foto's: Tips en trucs voor Google's nieuwe foto app
Google Foto'sInstalleren op Google Play

2. Wist het interne geheugen behulp van een SD-kaart

Ingevoegd een SD-kaart in uw smartphone en de camera-app te openen. Het biedt u of u uw foto's direct op te slaan op de geheugenkaart. Yes! In de weg moet de meerderheid van uw opslag zorgen van het verleden reeds behoren. Maar MicroSD-kaart kan meer doen.

 • MicroSD-kaart in Android Tips en trucs
AndroidPit Galaxy S6 Edge storage-oplossingen Leef AccessEr zijn ook USB flash drives en kaartlezer voor smartphones. / © AndroidPit

Omdat Android marshmallow uw MicroSD-kaart kan ook het interne geheugen te formatteren. Dit is of uit het menu-item ruimte & USB-out, of op de opdrachtregel. Dan is de intern geheugen voor het besturingssysteem en het systeem apps is gereserveerd. Alle geïnstalleerde apps van je volledig geschreven naar de geheugenkaart.

3. Music Gaat naar de Cloud

Muziek kan je Google Play Music van uw computer naar de cloud en vervolgens afspelen op uw smartphone. Als de Android store dus zodra vol is, kunt u de muziek gemakkelijk weer stoppen verwijderen uit de cache (zie hierboven).

AndroidPit Google Play Music play doelenBewaart je muziek gemakkelijk met Play Music in de cloud. / © AndroidPit

Als u uw muziekcollectie op de PC met de Google-cloud te synchroniseren, moet u een metgezel app voor uw pc of de Chrome-extensie. De instructies voor het instellen krijgt uw Play Music in de My Music > Muziek toevoegen. Dan kunt u gratis toevoegen en krijg in de Android-app, als je dezelfde Google-account gebruikt tot 50.000 tracks van je MP3-collectie.

Wanneer u een album te openen in het, zie je een kleine pin pictogram naast elk album. Zo kunt u downloaden van de respectieve album en maken het offline beschikbaar.

Vrij geheugen: Conclusie

U ziet: Het probleem met de volledige opslag is gemakkelijk om te vechten. Garbage gegevens kunnen eenvoudig terug te keren naar de deur, beelden uit te besteden en synchroniseren van de gehele muziekcollectie volledig draadloos via de cloud met de apparaten. En dankzij de nieuwe MicroSD integratie in Android Marshmallow kun je eigenlijk verhoging van de opslagruimte in uw Smartphone.

Dit artikel is aan Schijfgebruik toegevoegd en de SD-kaart poort is herzien om de nieuwe feiten voor Android marshmallow weerspiegelen.