Overdracht van uw contacten, gegevens en back-ups van de oude opnieuw Android-telefoon of iPhone

Er zijn vele manieren om contacten, WhatsApp chats en Apps-gegevens en instellingen van de oude opnieuw smartphone. U kunt ook de gegevens van Android-smartphones op de iPhone en vice versa. Hoe je dit doet, kunt u zich hier te leren.

 • De beste back-apps voor Android
 • Android-app gegevens te beveiligen met en zonder wortels

Wat je liever als een back-up? Externe particuliere opslag cloud of op het internet?

Kies Extern geheugen of internet cloud.

VS
 • 2740 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.Externer geheugen bij te werken
 • 943 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.Internet-Cloud te werken

Doorgaan naar sectie

 • Overdrachtscontacten: Methods Vergeleken
 • overgebracht WhatsApp chats: online en offline
 • Overdracht van apps en data: SMS, foto's, muziek, app-instellingen

contactpersonen overplaatsen

 • Online: Per Google-account
 • Offline: PC-gebaseerde software, contactpersonen exporteren als een bestand van SIM-kaart, eigen oplossingen
 • En van de iPhone: contacten van Android naar de iPhone, van iPhone naar Android

Transfer contacten online:

Het belangrijkste wat je wilt overbrengen van de oude opnieuw smartphone, de contacten. Gelukkig zijn de dagen voorbij dat je moest moeizaam typen met de hand. Smartphones maken de overdracht van contacten dankzij cloud synchroniseren makkelijker. Of uw nieuwe smartphone draait op Android of iOS, de meest handige manier om uw contacten via een ...

Google-account

De eenvoudigste manier om contacten op alle apparaten die momenteel te houden, leidt u door de synchronisatie van je Google-account. Als u uw contacten aan de telefoon een keer in je Google-account opgeslagen, moet u inloggen met hetzelfde account dat u op uw nieuwe smartphone. Dan in de instellingen voor accounts -> Google tik op de service, dan een vinkje synchroniseren zet in contacten. Reeds alle contacten worden overgedragen.

Google Sync deKijk maar in de doos al de contacten uit uw Google-account zal worden overgedragen aan de telefoon. / © AndroidPit

Sync via Google biedt voordelen. Ten eerste, het ondersteunt complexe business kaartformaten dan de onderstaande data export vermeld. Ten tweede kan je gebruiken op vrijwel alle platformen Google-account, waaronder Windows Phones, iPhones en pc's met Windows, Linux of Mac OS.

 • Zo kunt u al uw gegevens exporteren uit uw Google-account

Transfer contacten: offline methoden

contactpersonen exporteren als een bestand

U kunt ook uitgezonden als offline bestandssysteem van uw contacten. Of het nu om een ​​MicroSD-geheugenkaart of het interne geheugen wordt gebruikt is onverschillig principe. Om uw export in de eerste stap met de oude telefoon uw contactgegevens in het geheugen of op de SD-kaart. Het bestand wordt vervolgens opgeslagen, zodat je het zien wanneer u uw telefoon aan te sluiten op de computer. Met behulp van een file explorer kunt u rechtstreeks naar de smartphone op de MicroSD-kaart bestand te verplaatsen.

Dan is de SD-kaart te verwijderen u en dump ze in het nieuwe apparaat. Ga nu in uw adresboek en selecteer de menu-optie om te importeren. Daarna volg je de instructies, selecteert u het bestand en de contacten worden automatisch overgezet.

 • De beste file manager voor Android
google telefoon contact export deContactpersonen kunnen worden geëxporteerd op verschillende manieren en gedeeld. / © AndroidPit

De grote zwakte van deze aan het licht komt wanneer je veel contacten uit verschillende adresboeken had samengevoegd of als de contacten heel veel gegevens bevatten anders. Dan komt het zoals vroeger tijden die buiten het contact twee, drie of meer; dat kan heel erg vervelend zijn. Maar tegen dit soort chaos hebben we tips voor u:

 • Chaos in het telefoonboek? Zo kunt u dubbele contacten in Android verwijderen

Transfer contacten: Van de SIM-kaart

Dit pad moet worden vermeld alleen voor de volledigheid. In feite mogelijk is, het overbrengen contactpersonen met de SIM-kaart als de oude telefoon of invoer van oude gegevens. Wilt u dezelfde SIM-kaart te gebruiken in uw nieuwe toestel als de oude, kunt u ook de ouderwetse manier en kopieer de contacten op de SIM-kaart om het te herstellen in het nieuwe apparaat vanaf daar. Het voordeel van deze methode is dat je de contacten afzonderlijk te schakelen met een cheque of ongedaan en kan schoon te maken zodat evenaart uw telefoonboek iets. Het nadeel: de ruimte op de SIM-kaart beperkt is, kunt u meer dan 200 contacten op te slaan, worden gegevens zoals adres, e-mail en andere telefoonnummers verloren en lange namen worden soms afgesneden.

De uitvoer naar de SIM-kaart niet meer, zelfs die in de telefoon app van Android 5.0 Lollipop. Echter, de import is nog steeds geen probleem. Daarom is deze aanpak nog steeds zinvol slechts in een paar gevallen. Daarom worden de volgende beelden zijn afkomstig van een oudere versie van Android.

contacten snyc 3Sinds Android 5.0 Lollipop export zijn op de SIM-kaart (rechts) niet langer een optie. / © AndroidPit

Transfer contacten: PC-gebaseerde oplossing MyPhoneExplorer

Een bewezen oplossing - en aanbevolen door AndroidPit lezers - is het gratis Windows-programma MyPhoneExplorer. Om MyPhoneExplorer gebruiken, moet u de software geïnstalleerd op uw telefoon en op de PC - het downloaden van alleen Windows-software is beschikbaar op de website van de ontwikkelaar.

Contacten gesynchroniseerd MyPhoneExplorer verkrijgbaar met Outlook of Thunderbird. Apps en data, de software zorgt ervoor dat ook. Omdat MyPhoneExplorer (bijvoorbeeld de bediening via PC) bevat vele functies voor de smartphone elke dag, het verplaatsen van gegevens naar een nieuwe smartphone is iets gecompliceerder dan andere oplossingen. Beloning inspanning is dat geen omweg via de cloud plaatsvindt en slechts plaatselijk opgeslagen data betrouwbaar verzonden.

MyPhoneExplorer clientInstalleren op Google Play

Eind september schreef ons MyPhone Explorer ontwikkelaar Franz Josef Wechselberger:

"toch ben ik bezig met MyPhoneExplorer, met 12 jaar op de markt, is de software worden bijna een veteraan. De aanpassingen voor Android Oreo zijn momenteel in de pijplijn, te veel problemen kon er eh niet geven. Van de functies die hier zal er waarschijnlijk geen grote sprongen meer zijn, op dit moment ben ik bezig met de integratie van MMS, SMS en tot dusver enige tot nu ondersteund. Veel gebruikers willen een meer complete back-up waarin de aanvraag gegevens en de telefoon instellingen worden opgeslagen. Dit is vanwege de veiligheid beperkingen in Android helaas nog steeds niet mogelijk."

Transfer contacten: Proprietary oplossingen

Ongeacht de Google oplossing fabrikant van Android-smartphones apps gepresenteerd, de contacten van iPhone naar Samsung & Co. overgedragen. Sommigen van hen werken met een kabelverbinding, een aantal van hen een beroep doen op ad hoc verbindingen tussen de iPhone en Android, deels werken ze met de cloud storage van de fabrikant smartphone.

HTC schakelprogramma

HTC is geen speciale naam van de overdracht app, het is zo simpel is HTC overdracht programma. Nogmaals, de aanpak is hetzelfde als bij de andere fabrikanten: De app moet op de oude en de nieuwe smartphone worden geïnstalleerd. De nieuwe moet van HTC. Dan zendt uw e-mail, agenda, berichten, contacten en call geschiedenis, foto's en video's, muziek, wallpapers, documenten en instellingen.

HTC schakelprogrammaInstalleren op Google Play

Huawei Phone Clone

Iedereen die een nieuwe Huawei smartphone kunnen contacten en andere gegevens met behulp van Phone Clone overbrengen heeft gekocht. Van de smartphones van andere fabrikanten, de app stuurt onder andere contacten, foto's en video's. Uit een andere Huawei smartphone app het ware eigenlijk gemaakt een kloon: Dan SMS, apps toegang (inclusief data), instellingen, alarmen en bladwijzers naar de nieuwe smartphone.

telefoon CloneInstalleren op Google Play

LG Mobile Switch

Wie heeft er een nieuwe LG smartphone kunt de app LG Mobile Switch gebruiken om SMS contacten, afspraken verzenden en bellijsten via kabel of Wi-Fi van de oude opnieuw smartphone. Op je nieuwe smartphone, de software is vooraf geïnstalleerd; de Play Store-app Mobile Switch is bedoeld als een zender voor uw oude smartphone.

LG Mobile Switch (zender)Installeren op Google Play

Samsung Smart Switch Mobile

Samsung, de marktleider op het Android-gebied, heeft ook een app oplossing om nieuwe klanten aan om over te schakelen naar een Samsung telefoon zo eenvoudig mogelijk. Samsung's oplossing heet Smart Switch Mobile en dient van de iPhone over te schakelen naar Galaxy, het upgraden van een oude Galaxy model of overstapt van een Android-smartphone. Op Samsung's support pagina omgaan met SmartSwitch wordt in detail uitgelegd. Als uw oude apparaat was een Samsung Galaxy Android marshmallow, kunt u worden overgedragen zelfs het startscherm lay-out op het nieuwe apparaat.

De Galaxy S7 en S8 stelt Galaxy Samsung Kies gewoon een USB-adapter, waarmee je via de kabel kan overbrengen met SWITCHmobile de gegevens.

Samsung Smart Switch MobileInstalleren op Google Play

Sony Xperia Transfer

Sony's oplossing voor het overbrengen van de naam Xperia Transfer. De app helpt om inhoud en contacten vanaf iOS, BlackBerry, Windows Phone of andere Android-apparaten om een ​​nieuwe Xperia telefoon. Het draagt ​​contacten, agenda, bellijst, SMS, MMS, notities, foto's, muziek, video's en documenten.

 • Xperia Transfer: contactpersonen en gegevens over de Sony smartphones overgedragen
Xperia ™ Transfer MobileInstalleren op Google Play

contactpersonen van Android over te dragen aan de iPhone en vice versa

contactpersonen overplaatsen van Android naar iPhone

Nadat u uw contacten in de bovenste trede met uw Google-account hebt gesynchroniseerd, is het gemakkelijk om ze over te brengen op je iPhone of iPad. Ga naar de instellingen en daar vindt u de gegevens voor e-mail, contacten en agenda, de mogelijkheid om een ​​Google-account toe te voegen vinden. Uw gesynchroniseerde uw Google-account, uw Google-contactpersonen in uw adresboek kunnen worden gezien na een korte tijd.

iPhone 6 instellingen synchroniseren contactenHiermee wordt een Google-account toegevoegd dat zoals in het linker oog "Gmail" wordt weergegeven. / © AndroidPit

In de lijst met accounts wordt dan gezien als Gmail je Google-account. Daarin kunt u kiezen welke delen van de Google-account die u wilt overbrengen naar de iPhone. Zult u alleen contacten vanaf Android naar iPhone, kunt u het gebied van e-mail of agenda weer uit te schakelen.

Om de contacten van afzonderlijke Google-accounts te tonen of te verbergen, kunt u de rekeningen in het adresboek app off later individueel en schakelaar. Ga naar de telefoon app naar het tabblad Contacten en er getypt in groepen.

Verplaatsen naar iOS

U kunt ook u en Apple vertrekken. Omdat Apple de app Ga naar iOS in de Play Store heeft vrijgegeven. Deze geïnstalleerd je op je Android-smartphone en start de app. Op uw nieuwe iPhone (of iPad) kunt u nu beginnen met het importeren van de gegevens. Ga naar iOS transfers contacten, tekstberichten, foto's en video's, bladwijzers, e-mailaccounts en kalenders. Waarbij de overdracht plaats via een speciaal draadloos netwerk wordt uitgevoerd en met een PIN-code, de transmissie snel plaatsvindt.

Verplaatsen naar iOSInstalleren op Google Play

Contacten overgedragen van iPhone naar Android

De gegevensoverdracht tussen Apple en Android is niet altijd gemakkelijk, maar voor contacten is er een eenvoudige oplossing. Google legt op zijn supportpagina's, stap voor stap, hoe je Gmail-agenda en contacten te synchroniseren op de iPhone en iPad. U moet het opzetten van een Google-account op uw Apple-apparaat, die gaat via de app-instellingen voor e-mail, contacten, agenda. Omdat iOS 7 kunt u hier Google selecteren in iOS 5 en 6 leidt de weg op anderen, en voeg vervolgens op CardDAV account.

 • Het is zo makkelijk verplaatsen van iOS naar Android

Maakt de rekening en de optie is geactiveerd na registratie contactpersonen. Daarna zal de synchronisatie van uw contacten automatisch gestart. Op de nieuwe Android-smartphone kunt u kijken naar en meld u aan met hetzelfde account informatie en de contacten hierboven beschreven en verzonden synchroniseren.

overgedragen WhatsApp Chats

De volledige chatgeschiedenis van WhatsApp kun je offline of online overgedragen aan de nieuwe Android-smartphone, inclusief afbeeldingen, video's en audio. Offline je een file explorer of een computer nodig. Kopieert de map WhatsApp van de oude opnieuw smartphone en downloads, lanceringen en alleen geactiveerd WhatsApp op de nieuwe smartphone. Dit zal u vragen wanneer u voor het eerst beginnen als de back-up gevonden te worden hersteld. De online versie die we afzonderlijk uit te leggen:

 • overdracht chats weer gemakkelijk smartphone WhatsApp voor Android

WhatsApp chats overbrengen van Android naar iPhone of van iPhone naar Android, is nog niet verstrekt. Zelfs de integratie van Google Drive is niet als back-up medium veranderd. Op iPhones WhatsApp slaat de chatlogs in iCloud, waar u geen toegang tot de Android smartphone.

Overdracht van apps en data

Om bestanden van de ene naar de andere smartphone, kan worden gecombineerd met Android-smartphones sinds versie 6 van de geïntegreerde file explorer gebruik. De nieuwe USB-standaard Type C maakt binnenkort ook adapters overbodig. Kijk zelf in onze video op 01:38.

 • SMS overdracht
 • overbrengen van foto's
 • overdracht muziek
 • App gegevens en instellingen

SMS overdracht

U kunt dragen aan de Android-telefoon uw oude SMS. De gratis SMS backup app SMS Backup & Herstellen doet precies dat. Uw berichten worden opgeslagen in XML-formaat en kan via Bluetooth rechtstreeks naar de nieuwe smartphone gestuurd toen. Als alternatief kan de backup-bestand via e-mail worden verzonden of opgeslagen in de cloud en opnieuw gedownload worden vanaf daar.

Op de nieuwe Android-smartphone, moet de back-up app ook worden geïnstalleerd. Bij het opstarten, detecteert automatisch het ingediende dossier en zorgt voor de SMS-berichten herstelt. Opmerking: Bij het importeren van de app zorgt ervoor dat SMS al bestaan. Importeert je twee keer, je hebt alle SMS tweemaal.

 • De beste sms-apps voor Android
SMS Backup herstellen screenshot 1beveiligen en berichten te verzenden: Met SMS Backup & Herstel geen probleem. / © AndroidPit

Het verzenden van de SMS-berichten van Android naar de iPhone is niet voorzien. Dus je kunt alleen een back-up van de Android SMS (zie boven) en het XML-bestand van SMS Backup maken & Lees op uw computer herstellen. Dus je veilig op zijn minst kopieën.

SMS backup & herstellenInstalleren op Google Play

Een back-up van uw foto's online

Een veilige oplossing voor uw foto's zijn automatische back-ups in de cloud. Apps zoals Dropbox, Google Drive of Google's bieden de mogelijkheid om automatisch te synchroniseren wanneer de telefoon is aangesloten op een draadloos netwerk. Dus het datavolume mobiele beschermd is, wordt het uploaden van foto's volledig uitgevoerd op de achtergrond. Vanuit de cloud beelden op een nieuwe Android-apparaat als dat nodig is kan gewoon opnieuw downloaden.

 • Dit zijn de beste online opslagdiensten
gedeelde photos1Google Foto's slaat een oneindig aantal van uw foto's en gelabeld hen. / © AndroidPit

Offline kunt u ook besparen op de SD-kaart of kopieer ze naar de PC de beelden. Mac-gebruikers downloaden naar nog Android File Transfer overbrengen, anders wordt de Finder niet bestanden weer te geven. Om foto's en video's van Android naar de iPhone, doet dat het gebruik van de App Copy Mijn gegevens, de stap voor stap stuurt u de oude gegevens van Samsung en Co. op de iPhone biedt.

Kopieer Mijn gegevensInstalleren op Google Play
 • De beste foto galerij apps voor Android

overdracht muziek

Heeft u muziek in mp3 of andere DRM-vrij formaat in de map Music. Dit is een van de mappen die worden weergegeven om u na het aansluiten van de smartphone rechtstreeks op de computer. Mac-gebruikers downloaden Android File Transfer voor hen om de bestanden te zien.

Slaat deze bestanden op de computer en de transfers tussen hen vervolgens dezelfde directory op de nieuwe smartphone; of maakt een nieuwe map. Uw speler moet de nummers te vinden, maakt niet uit hoe is uw map muziek.

 • De beste muziekspeler voor Android
 • De beste muziek streaming diensten voor Android
iphone6cameraDit is je nieuwe smartphone? Dan moet je waarschijnlijk iTunes. / © Apple

Als je je muziek wilt overbrengen naar uw iPhone, moet u in uw iTunes-bibliotheek op uw computer naar de map met de MP3's. Apple's stap-voor-stap handleiding om u te helpen met deze prachtige, om uw muziek overzetten van Android naar iPhone.

Als je uit de iPhone en wilt u uw muziek van iTunes op je Android toestel, weten we ook een truc:

 • iTunes & Android: Hoe uw synchronisatie uw muziekcollectie

App gegevens en instellingen

Zodra uw logs die u in uw nieuwe Android-smartphone met het Google-account, is het gewenst om te proberen de apps die je dit al eens eerder uit de Play Store had gedownload te installeren. Hoewel Google's back-up systeem wordt gebruikt, dat is goed te benutten door meer en meer apps komen.

google back-up 6Google onthoudt twee maanden app gegevens van uw oude smartphones. / © AndroidPit

Veel spellen nu gebruik van de cloud-save functie van Google Play Games. Dan moet je gewoon het spel te installeren op de nieuwe smartphone en kan gaan naar dezelfde plaats waar je het spel links op de oude telefoon.

Backup apps zoals Titanium of helium niet langer nodig zijn door de Google-systeem. Die vereisen root-toegang, die meestal gepaard gaat met een verlies van garantie en dus onaanvaardbaar is voor de meeste gebruikers voor een volledige functionaliteit. Die apps kunnen blijven overdragen instellingen opgeslagen accounts, Scores en dus weer compleet.

 • Stel Android-smartphone: De eerste stappen verklaard
 • Beste Android Apps: The Ultimate List

Dit artikel werd in september 2017 nieuwe back-methoden toegevoegd.