ADB: drivers, gereedschappen, commando’s en foutmeldingen

U wilt de Android Debug Bridge bedienen vanaf uw computer? Leer alles over de ADB gereedschap is Windows driver, leert de belangrijkste ADB opdrachten en vindt oplossingen voor grote ADB fouten. In de update, houden we rekening met de directe downlaods de ADB gereedschappen.

 • De beste aangepaste roms voor Android in een oogopslag
 • Android rooten: De uiteindelijke gids
Smart phone boodschap: "Niet genoeg geheugen beschikbaar" Weet je dat zelfs 50503566 deelnemers?

De Android Debug Bridge (ADB) is een logische interface tussen uw computer en uw Android-smartphone. sommige commando's via een USB-kabel over het kan naar uw smartphone worden gestuurd (hier is de lijst). De normale use case is echter, dat een gebruiker zijn smartphone, een andere firmware rooten of actualiseren van de bestaande software zal spelen.

 • Dus u de marshmallow-update is geïnstalleerd op uw Nexus

Springt naar sectie

 • ADB drivers op Windows
 • ADB Mac of Linux
 • installeren ADB gereedschap
 • ADB opdrachten: de belangrijkste commando's en functies
  • ADB back-up
  • ADB Devices
  • Gebruik ADB te knipperen apps en updates
 • ADB Fouten: Gangbare foutmeldingen
  • Command Not Found
  • No Device
  • Server is verouderd
  • Wachten op apparaat

ADB drivers voor Windows

In onze test met een Windows 10-systeem, moesten we extra drivers te installeren en kon meteen aan de ADB-interface toegang te krijgen bij elke geteste Android-smartphone. Om Windows 7, het verbinden van de smartphone en de computer door ADB maar wordt vrij ingewikkeld.

In Windows 7, het is bijna de regel dat het niet de ADB-interface niet erkent. Als de juiste ADB bestuurder ontbreekt, hebben computers en smartphones niet met elkaar communiceren. Gelukkig zijn er met de ADB Driver Installer is een universele oplossing voor het probleem. Dus maak je weg naar de site en klik daar op ADB Driver Installer (22,9 MB). Open het ZIP-bestand en het begint EXE-bestand bevat. Bevestigde de waarschuwing UAC wanneer het komt.

windows adb gereedschap overzichtADB op Windows 7 is niet leuk. / © AndroidPit

dan sluit de telefoon aan op de computer en typte in de ADB Driver Installer vernieuwen. Waarschijnlijk uw smartphone zal geen lijst. Dit komt omdat dat slechts in een minderheid Android-smartphones USB-foutopsporing is ingeschakeld.

Schakel USB debugging

Dus maak je een weg in de telefoon in de instellingen getypt in via de telefoon zeven keer op het buildnummer en terug te gaan dan is er een stap. Daar zie je nu de nieuwe ingang Ontwikkelaarsopties waar uw USB-foutopsporing zulasst.

nexus 6 android activeren debuggingZeven keer het buildnummer Tap, dan terug en schakel de ontwikkelaar opties USB debugging. / © AndroidPit

Klik nu weer in ADB Driver Installer op te frissen, met het toestel moeten verschijnen. Het werkt niet nodig, u de USB-verbinding te wijzigen. Veel smartphones maken gebruik van de aangesloten USB-kabel in eerste instantie alleen voor het opladen. Dat is de bedoeling, want dat uw bestanden zijn niet zichtbaar voor de gebruikers van de aangesloten computer.

Naar beneden trekt de kennisgeving van de bovenkant van het scherm van de smartphone in een dergelijk geval. Selecteert daar van het type USB-verbinding. Getypt en klik vervolgens op MTP of PTP (probeerde de ene na beide opties).

LG G4 USB-modusTaps de USB-opties en selecteert één van de overdracht methoden. / © AndroidPit

Door nu moet u uw apparaat in de lijst van ADB Driver Installer te zien wanneer u klikt op Vernieuwen. Klik dan op de lijn met uw apparaat en klik op Installeren. Nu is de juiste ADB stuurprogramma's voor uw smartphone moet automatisch geïnstalleerd.

Als er problemen optreden, moet u de Device Manager te openen, bestaande items verwijderen met uw smartphone en herhaal de installatieprocedure.

Download de ADB gereedschappen voor Windows, Mac en Linux

Nu willen we de ADB drivers te gebruiken. De Google-ontwikkelaar Elliot Hughes is speciaal geplaatst directe download links naar het platform gereedschappen. Dit geldt ook voor ADB en Fastboot. De bestanden komen in een grootte van ongeveer 4 MB en moeten worden geïntegreerd na extractie van alleen het systeem.

Hier vindt u het voortdurend bijgewerkt downloads van de minimum ADB gereedschappen van Google te vinden:

 • ADB voor Windows: Klik hier voor de directe download
 • ADB voor Linux: Klik hier voor de directe download
 • ADB MacOS: Klik hier voor de directe download

In Windows de nieuwe map Platform-hulpmiddelen te openen u. Shift op Opdrachtprompt geopend hier doen, klik met de rechtermuisknop in het witte gedeelte van de map en klik hier. Hiermee kunt u uw smartphone aan op uw computer. Taps nu in de command console adb apparaten. Nu zijn er op de telefoon de volgende waarschuwing (rechtsonder).

USB-foutopsporing toestaan ​​apparaatJe hebt elke computer opnieuw toe te laten als debugging apparaat. / © AndroidPit

Na de eerste adb apparaten, moet het apparaat ID te worden bevestigd door een onbevoegde onder Lijst van aangesloten apparaten. Na de tweede keer dat je debugging voor uw PC (hierboven afgebeeld) hebben toegestaan, moet het apparaat verschijnen.

ADB Mac of Linux

In de Unix-gebaseerde systemen, Mac OS en Linux, is er een praktisch alternatief voor een handmatig downloaden. Bovendien is de inspanning met de chauffeurs geëlimineerd. Bovendien is de ADB gereedschap greep van jezelf momenteel dankzij eenvoudig pakket management systemen. Het installeren van Mac-gebruikers het package management systeem en vervolgens homebrew brouwen installeren Android-platform-gereedschappen uit. Linux-gebruikers zijn op zoek naar in het pakket systeem van uw distributie voor Android-platform-gereedschappen en installeren. Vervolgens heeft de ADB commando's adb wel en fastboot globaal worden gedefinieerd, zodat u de volgende ADB opdrachten in de command line moet uitvoeren.

ADB opdrachten

adb backup -f FullBackup.ab -apk -alle: Het idee is dat je een volledige back-up van uw app-gegevens te maken. In de praktijk blijkt dit te worden toegewezen Liebesmüh als onze test shows. Niet alle apps toestaan ​​ADB back-up, dus moet je toevlucht nemen tot een alternatief.

 • Android-app gegevens te beveiligen met en zonder wortels

adb apparaten: Met dit commando krijgt u een overzicht van alle apparaten die op de computer aangesloten apparaten met ADB ondersteuning krijgen. Hier zie je de apparaat-ID en de status. Ongeautoriseerde over suggereert dat u de computer op het op de smartphone nog steeds toestaan.

adb reboot: Om uw smartphone opnieuw wordt opgestart.

adb reboot herstel: het apparaat is opgestart in het herstel.

adb reboot bootloader: De smartphone / tablet zal starten in de bootloader. Als het eenmaal in deze modus, u communiceren via de fastboot commando.

adb push [map op de computer / dateiname.endung] [directory in de smartphone]: Dit commando maakt een bestand van uw computer wordt op de smartphone geladen.

adb pull [directory in de smartphone / dateiname.endung] [directory op de computer]: Wanneer u deze opdracht hebt uitgevoerd, hebt u een bestand op te slaan op uw telefoon / tablet op de pc. Zonder vermelding van de computer directory het bestand landt in het pad van de ADB-uitvoerbare of / home directory.

ADB shell screencap -p /sdcard/screenshot.png
ADB pull /sdcard/screenshot.png
ADB shell rm /sdcard/screenshot.png:

Voor een screenshot wordt gemaakt en opgeslagen op uw computer.

adb help: overzicht van alle ADB opdrachten, syntax en hulp.

Gebruik ADB te knipperen apps en updates

adb sideloaden update.zip: Dit commando bestanden kunnen, zoals de officiële apparaat updates op uw telefoon worden geïnstalleerd. maar meer complexe installaties, zoals de Custom roms via de fastboot-interface, zoals we zien in dit voorbeeld.

adb installeren android app.apk: Dit is een Android-app (APK) kan op uw Tablet Smartphone / worden geïnstalleerd.

ADB Fouten: Veelvoorkomende foutmeldingen met de oplossing

Command Not Found: je hebt je een fout maakt, of de opdracht is nog niet beschikbaar in uw ADB versie. Controleert de commando via adb hulp of een upgrade naar een nieuwere versie van ADB.

No Device: Uw USB-kabel is niet goed aangesloten, de ADB-poort van uw telefoon niet actief is of uw computer niet uw smartphone herkent. Maakt gebruik van een andere USB-poort, een andere kabel, ingeschakeld USB-foutopsporing, controleer dan de bestuurder start de computer en de smartphone opnieuw.

Server is verouderd: De ADB tools op de computer en de Android-versie op uw telefoon moet compatibel zijn met elkaar. Als ze niet, deze fout optreedt. Bijgewerkt Eure ADB gereedschappen.

Wachten op het apparaat: Deze fout is grotendeels hetzelfde als No Device. Uw computer herkent de smartphone herkennen. Zie hierboven voor de oplossingen.

Wat nu?

Nu bent u open voor alle manieren om uw smartphone aan te passen. Of het nu de sideloaden een update, wroeten of het installeren van een alternatieve firmware: Je hebt nu volledige controle over uw smartphone.

Het artikel is volledig herschreven. Oude opmerkingen betreffen voor een deel aan niet-bestaande content.