“Display overlay gedetecteerd”: Hoe je fixes de vervelende Android probleem

Ze krijgen plotseling de foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" en weet niet wat u uw bestelling moet beginnen? We hebben alle informatie die het probleem kunnen identificeren en je stap voor stap op te lossen samengesteld. -update: In de veilige modus kan worden voorkomen dat de overlay probleem.

 • Android Marshmallow: Overzicht voor smartphones en tablets
 • Android Marshmallow: Tips en trucs

Vandaag kocht een smartphone? Waarom niet?

Kies 50 € zijn nog steeds vermist. of ben ik het eens ..

VS
 • 435 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.50 € werken nog steeds vermist.
 • 365 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet updaten helfen.Ich eens.

Direct naar de sectie:

 • foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd"De daarachter
 • Oplossing 1: Stap voor stap "Weergave overlay gedetecteerd" remedie
 • Oplossing 2: Veilige modus van Android
 • Oplossing 3: Alternatieve oplossingen en adviezen van de Gemeenschap

foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd"De daarachter

het probleem: U start een app, en dit vereist nieuwe rechten. maar Android waarschuwt u dat een Weergave overlay gedetecteerd was. U moet de instelling uit te schakelen. De waarschuwing geeft je een paar tips, maar als je precies het probleem kunt oplossen (rechtstreeks aan de oplossing).

AndoridPIT scherm overlay gedetecteerd 1Foutmelding: "Weergave overlay gedetecteerd" / © AndroidPit

de oorzaak: De foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" zal verschijnen als je een drijvend app (zoals de Facebook Messenger) wordt gebruikt en een nieuw geïnstalleerde app start, de eerste aanvragen van een aantal toegangsrechten. Andere zwevende apps zoals Twilight verminderen de blauwe tinten van het display en veroorzaken om fouten te bedekken.

aangetaste smartphones: Op het internet, probleembeschrijvingen voor Samsung en Motorola smartphones gevonden. Waarschijnlijk is het een probleem dat kan optreden bij vele merken. AndroidPit kon het gedrag op een Vodafone en een Samsung smartphone aan te passen.

waardoor Apps: We hebben de app steenvruchten om het probleem, het internet en onze forums zijn ook apps zoals Clean Master, Lux of Twilight van de foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" schuld.

AndoridPIT scherm overlay gedetecteerd 4Steenvruchten en vele andere apps ertoe leiden dat de foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" / © AndroidPit

De technische achtergrond: Blijkbaar is er een veiligheidsmaatregel van Android apps te vragen tijdens de uitvoering te zien of ze de toegang tot het geheugen, de telefoon of de camera te krijgen. Theoretisch zou een scherm overlay nu krijgen in de manier waarop je de dialoog te beantwoorden. Google is van mening dat dit een risico. Daarom vereist Android versies marshmallow en nougat dat er geen scherm overlay is actief als je een app nieuwe rechten toekent.

Android Oreo brengt de oplossing: Alleen met Android Oreo het probleem van het scherm overlays is opgelost. Want met deze versie zal niet langer toestaan ​​dat Google Apps tot ongeveer de displays liggen, zoals de taakbalk of dialogen het recht query. De waarschuwing zal ophouden. Nadeel: apps zoals Twilight zal niet meer werken met Android Oreo als voorheen.

De oplossing, Part One: Foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" remedie

Bij sommige smartphones, die worden beïnvloed door de foutmelding, nu een software-update voor Remedy heeft gemaakt. Dus zodra gestudeerd op nieuwe firmware (Settings > Via de telefoon > Software Update). Helpt niet dat, kom gewoon langs met de oplossing:

Stap een: "Weergave overlay gedetecteerd" remedie

Hiermee opent u de instelling met de naam "ten opzichte van andere apps", Samsung is de bijbehorende optie "Apps die kunnen worden weergegeven op de top", Typisch, komt u bij het doel:

 • Opent de systeeminstellingen.
 • U kunt het zoekvak in de rechterbovenhoek te vinden.
 • Zoek daar voor "ten opzichte van andere apps",
 • Alternatieve route: Apps > [Tool icon] > ten opzichte van andere apps

Onder andere Samsung-gebruikers moeten een andere manier gaan, want over het vinden van je vinden van de juiste menu niet:

 • Opent de systeeminstellingen.
 • Vervolgens: Toepassingen > applicatie Manager
 • kranen "meer" en selecteert de invoer "Apps die kunnen worden weergegeven op de top" out.
AndoridPIT scherm overlay gedetecteerd 6De weg naar de instellingen voor het display overlays / © AndroidPit

Stap twee: "Weergave overlay gedetecteerd" remedie

een lijst van de verschillende apps die het recht over andere toepassingen nu lijkt te liggen geven. Nu moet je de problematische app te identificeren en deze tijd het recht op andere toepassingen te zitten op te schorten. Hier is een checklist waarmee je snel de app en uitschakelen doelgerichte kunnen identificeren:

 • Ziet u de bel een app op het scherm? Deze app is vrij zeker de oorzaak. Of je verbergen app bubble of gehandicapte de app in de lijst.
 • Hebt u een app die verandert of de kleuren op het scherm past de helderheid geïnstalleerd? Dergelijke apps kunnen de foutmelding te gebruiken "Weergave overlay gedetecteerd" veroorzaken. Schakelt deze apps.
 • Niets gevonden? Dan is het tijd om een ​​ander pad dat we voorstellen dat deze gids in het tweede deel te nemen.
AndoridPIT scherm overlay gedetecteerd 7De lijst met apps die zijn toegelaten tot een beeldscherm overlay weer te geven. / © AndroidPit

Stap drie: Start de app, de nieuwe rechten voor nodig zijn

Nu kun je beginnen met het aanvragen van een nieuwe toestemming van de app. Nu moet je de waarschuwing "Weergave overlay gedetecteerd" niet langer te ontvangen.

Als de foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" nogmaals, zal een alternatieve manier in het tweede deel van deze gids, als uw fixes de bug of omzeilt.

AndoridPIT scherm overlay gedetecteerd 2Nu is het: Zelfs steenvruchten zelf kan worden beïnvloed door het scherm overlay problemen. / © AndroidPit

Activeer schermoverlays weer: Stap Vier

Om de app die u hebt uitgeschakeld in stap twee, goed te laten werken, je moet het mogelijk maken om weer op andere apps haar verschijnen. Had u uw duidelijke alle apps in stap twee, het is de moeite waard alleen die opnieuw inschakelen die u daadwerkelijk gebruikt.

De oplossing, Part Two: "weergave Overlay" erkend in de veilige modus bypass

De bovenstaande stappen zal helpen in de meeste gevallen, het oplossen van het probleem van het scherm overlays. Echter, sommige gebruikers melden dat de bovenstaande stappen niet hebben geholpen. Gelukkig is er een andere manier kunt u het probleem te omzeilen: Android heeft een veilige modus, waarin de telefoon begint bijna aan de fabriek staat. Alle apps maar blijven geïnstalleerd en daarom kunt u nu met de hand de gevraagde rechten in te stellen. Hier is hoe:

 • Onthoudt u welke app nieuwe rechten voor nodig zijn.
 • Uw smartphone gestart in de veilige modus. Voor dat uw smartphone te ontgrendelen je in eerste instantie helemaal.
 • Gaven het op en houd altijd aan de volume omlaag-toets tijdens het opstarten.
 • Nu opent u Systeemvoorkeuren en in de App Manager.
 • Plaats in de lijst, selecteert u de app die nieuwe rechten voor nodig zijn en selecteert het.
 • Klik op het menu toestemmingen.
 • Selecteert de juiste machtigingen voor de app.
 • de smartphone opnieuw opgestart.

Nu is het probleem moet niet ontstaan ​​omdat de app in kwestie heeft nu de vereiste toestemmingen.

 • Details: Start Android in de Veilige modus

De oplossing, Part Three: Foutmelding "Weergave overlay gedetecteerd" remedie

De bovenstaande stappen zal helpen in de meeste gevallen, maar niet in alle gevallen. Veel leden van de AndroidPit gemeenschap hebben gehad om met dit probleem en voor het delen van uw inzichten. We hebben samen de tips te zetten.

"Weergave overlay gedetecteerd" Fix: Tips AndroidPit gemeenschap

Ten minste twee fabrikanten functies zijn bij ons bekend, die verantwoordelijk zijn voor het probleem van het scherm overlays.

 • Samsung smartphone: Instellingen > geavanceerde functies > Bediening met één hand. uitschakelen en opnieuw opstarten telefoon. Nu is het probleem moet worden opgelost.
 • Huawei Honor bzw- smartphone: Instellingen > intelligent ondersteuning > bieden snelle toegang tot Off

Android maakt het mogelijk fabrikanten om een ​​verscheidenheid van aanpassingen door te voeren. Dit maakt het onmogelijk in dit geval om elke mogelijke oorzaak. Gelukkig is de AndroidPit gemeenschap heeft veel tips en verborgen oorzaken gevonden die kunnen u zeker helpen op dit punt. In deze lijst noemen wij u bekend apps die het display overlay foutmelding hebben geleid.

 • Cheetah Mobile apps zoals Clean Master of CM Locker vaak leiden tot het probleem. Oplossing op verwijderen. (Met dank aan de vele commentatoren)
 • uitschakelen van de app Twilight in de kennisgeving bar en de toewijzing van rechten moet mogelijk zijn.
 • ES File Explorer met geactiveerde functie ES swipe. Schakel het menu aan de zijkant achter de ingang "ES swipe", (Met dank Henry en Alice)
 • instellingen > Shortcut: U ziet in de Android-instellingen, selecteert u Snelkoppeling, vervolgens tikte hem eens en schakelt deze daar. (Met dank Caroline)
 • DU Battery Saver en Battery DU Speed ​​Booster: verwijderen van deze apps zou hebben geholpen (met dank Corinna)

conclusie

het probleem "Weergave overlay gedetecteerd" kan er vrij zeker opgelost met de bovenstaande tips zijn. In de nieuwste firmware-updates en een aantal geteste nougat firmwares het probleem niet meer bestaat omdat verdwijnen deze kort scherm overlays. Een complete oplossing zal alleen komen met Android omdat Google Oreo dan verandert de functionaliteit van het systeem dialogen.

Heeft u geholpen deze gids? Schrijf het in de comments of ons vertellen of dit niet het geval was (de zogenaamde U kunt het beste uw smartphone met Android-versie). En als vrienden van je tegenkomt de foutmelding, stuur ze de link naar deze handleiding.