Programmering Android App: Aan de slag

Dus wilt u uw eigen allereerste Android-app te programmeren. In onze Hello World voorbeeld zullen we de eerste stappen met Android Studio voor u uit te leggen. Dit schept de basis om ervoor te zorgen dat je kunt aan de slag met het ontwikkelen van je eigen eerste Android app.

  • Beste Android-apps 2016
  • Beste Android Games

Vandaag kocht een smartphone? Waarom niet?

Kies 50 € zijn nog steeds vermist. of ben ik het eens ..

VS
  • 435 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.50 € werken nog steeds vermist.
  • 365 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet updaten helfen.Ich eens.

De ontwikkeling van Android apps vereist kennis van de programmeertaal Java. Maar zelfs als je komt uit C ++, moet u snel hun weg vinden naar je. In deze tutorial zal ik Android Studio gebruiken. De ontwikkelomgeving wordt gratis aangeboden door Google en is ideaal voor het programmeren en testen van uw Android-app.

De installatie van de benodigde software

Dus het eerste wat je nodig hebt Android Studio. Download het neer op de volgende link:

  • Download Android Studio

De installatiewizard leidt u door de setup, dus je moet gewoon volg zijn instructies. Hij kan u vragen om naar de Java Development Kit te installeren. 7 U kunt de nieuwste versie voor uw platform op deze link:

  • JDK 7 Download

Als de installatiewizard van de android studio na JDK_path vraagt ​​je zoekt voor Windows in de map C: \ Windows \ System32. Dan moet je in staat zijn om Android Studio starten.

Maakt een nieuw project

Als u uw Android-app geprogrammeerd, zal dit uit meerdere afzonderlijke bestanden. Deze componenten aangeduid Android Studio totaal als een project. Net zoals zo u wilt maken. Klik op deze knop op de bovenkant: Start een nieuw Android Studio project.

android studio 1De eerste stap is het starten van een nieuw project. © AndroidPit

Nu moet je op Volgende en het zal een nieuw venster te openen. De eerste invoerveld kunt u een naam voor uw nieuwe app set, bijvoorbeeld, "HelloAndroidPIT", De tweede lijn is niet interessant voor ons. In het derde waar uw project wordt opgeslagen is vastbesloten.

In het volgende venster dat opent je moet bepalen welke platforms en versies van uw app beschikbaar te zijn. In ons geval, we kiezen Telefoon en tablet, omdat de app niet is bedoeld om te worden ontwikkeld voor de SmartWatch, TV of andere apparaten.

android studio 3Selecteert welke platforms en versies om uw app te ondersteunen. © AndroidPit

Zodra u Volgende hebt geklikt, re-opent een nieuw venster waar je moet kiezen wat je wilt soort app die je te ontwikkelen. In ons geval is het een lege activiteit.

Nu ben je bereikte de laatste stap van het maken van het project. Hier heb je te doen is selecteert u de naam van de activiteit. De rest moet worden automatisch ingevuld. U kunt de afzonderlijke items, maar handmatig te wijzigen.

android studio 5Selecteert een naam. De rest vult helemaal zelf. © AndroidPit

Nu moet je een tijdje wachten, is gemaakt om uw project. Het programma laadt vervolgens de gebruikersinterface, die nogal wat langer kan duren.

tekstbewerking

Zodra de gebruiker heeft geladen, kunt u selecteert u uw nieuwe project uiterst links van de verticale lijst. Haar dan moet je het volgende scherm te vinden:

android studio 8In dit venster kunt u de app bewerken. © AndroidPit

U kunt koppelingen vinden nu de belangrijkste directory, op de door u toegang tot alle inhoud van het project te hebben. Volgende in het midden zie je de zogenaamde 'Palette' aan die u kunt toevoegen, onder andere tekst. Onder hen zijn twee tabbladen, het ontwerp en de tekst die het bewerken van code te activeren. Sommigen van jullie zullen zij zien als prettiger dan de verwerking via de grafische gebruikersinterface. Naar aanleiding van de rechterkant ziet u een real-time overzicht van alle veranderingen die je vornehmt om u en uw project te vinden. Als u een tekst toevoegen, zie je dit menu.

Selecteert de root directory res > lay-out > activity_helloandroidpit.xml out. Zoals u nu kunt zien Android Studio heeft al meer dan een deel van het werk genomen: Hello World is al op het scherm weergegeven. Aangezien we Hallo AndroidPit Show, creëren we de tekst en verander het visueel. dus klik op de tekst velden in het 'bereik', zoals hieronder weergegeven:

android studio 9Een klik op text Velden verwijdert de oude tekst. © AndroidPit

U kunt nu de tekst Hello World, die reeds met een blauwe grens wordt vertegenwoordigd en verwijder deze. Nu dat de nogal lelijke tekst is verdwenen, kunt u nieuwe My jouwe te maken. Je moet in het 'bereik' selecteert u de Grote tekst. Daarna kunt u het te plaatsen op het display na uw smaak.

Vanzelfsprekend kan worden bereikt via de code dit. U kunt verder ook de tekst aan te passen om deze weer te geven, bijvoorbeeld in het midden.

Maar let op: Zodra u de tekst hebt gemaakt, verschijnt er een klein pictogram in de rechterbovenhoek met een waarschuwingsbord. Dit is geen fout, maar een indicatie dat een probleem kan zijn. In ons geval, kan dit snel worden opgelost, waar je gewoon klikken op de waarschuwing en klik op de eerste link die verschijnt als aangegeven in de onderstaande venster:

android studio 11De waarschuwingen zijn geen foutmeldingen, maar notities. © AndroidPit

Een functie die ons niet in ons geval helpt omdat we slechts een eenvoudige tekst op het scherm te tonen: je kunt verschillende smartphone-modellen horloge met verschillende schermformaten om te laten zien. Standaard wordt de Nexus 4 weergegeven. maar u kunt kiezen uw favorieten zichzelf.

android studio 13Hier kunt u het gewenste model te selecteren. © AndroidPit

Nu moet u uw telefoon aansluiten op de pc. Als u de app op uw smartphone te lanceren, moet je alleen klikken op het kleine driehoekige pictogram voor afspelen. Geselecteerd in het venster dat op uw smartphone opent, zal de app te laden op uw smartphone.

Nu heb je je eerste zelfgemaakte app op uw smartphone. Laat uw ideeën en inspiratie de vrije loop en misschien is blij miljoenen gebruikers van een eenvoudige Hallo AndroidPit een app.

Wat is uw eerste app idee? we willen het volgende probleem op te lossen dat?