Installeer Android 6.0 Marshmallow: Samsung Galaxy S4

Voor het Europees Samsung Galaxy S4 modeltype GT-I9505 zijn er geen officiële updates meer. Toch kun je de Galaxy S4 Android 6.0-update marshmallow. Hoe dat te doen, vertellen we je in dit artikel.

  • CyanogenMod: updates en nieuwe functies
  • Android Marshmallow: Overzicht voor smartphones en tablets

Mijn nieuwe favoriete telefoon - die u zou hebben gewild?

Kies iPhone X of Huawei Mate 10

VS
  • 148 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet worden aangepast helfen.iPhone X
  • 379 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.Huawei Mate 10 updaten

voorbereidende stappen

Dankzij een aantal alternatieve firmwares je het kunt doen op voorwaarde niet meer bijgewerkt door Samsung Galaxy S4 op de lange termijn met software-updates. Houd er rekening mee dat je gaat naar de uitsluiting van garantie en op eigen risico.

Advies door Eric Ferrari Herrmann Dankzij derden firmware blijven oude apparatuur langer je brauchbar.Stimmst om? 50502007 Deelnemers

Eerst moet je de Samsung drivers voor Windows PC, Odin 3.10.7 en Heimdall. Geïnstalleerd na het downloaden van de eerste Samsung chauffeurs. Linux en Mac-gebruikers kunnen deze stap overslaan. Pak dan je Heimdall en opent zijn directory.

Start nu uw Galaxy S4 in de download-modus. Blijkt het af naar. Houd neer op heraansluiting Thuis, Macht en Volume omlaag. Bevestigt het alarm met Loud. Nu controleert of uw computer kan communiceren met Heimdall. Opent naar de heimdall-frontend, wijzigingen in het tabblad Hulpprogramma's en klik op Detect. Verschijnt de Output toestel gevonden, kunt u doorgaan. Indien er zich problemen voordoen, moet u wellicht te ontwijken en volg zijn instructies om de ADB Driver Installer.

wortel s5Dat is de download-modus van de Galaxy S4. / © AndroidPit

installeren Recovery

Vervolgens uw uitwisselingen het herstel. Dit systeem stelt u in staat om te communiceren met de wanden van de smartphone. Dit is essentieel om de firmware te veranderen en te installeren systeem apps zoals Google Apps.

Daarom verzoekt download de nieuwste .img file van TeamWin Recovery Project (TWRP Recovery). Dit is het herstel met de sterkste steun. Klik hier voor de beelden. Verplaatst het bestand naar Heimdall directory. Klik geopend daar met de rechter muisknop in het venster map en klik Command Prompt hier. Getypt nu het volgende:

Heimdall flash -Herstelopties recovery.img -no-reboot

In plaats daarvan recovery.img uw getypte tw en vervolgens op de Tab-toets. De respectievelijke naam van uw herstel bestand moet vervolgens automatisch worden ingevuld. Als je hier op de libusb fout: stoßt -12, moet u ook de plaats van de Samsung USB-stuurprogramma's. Opent dit in Windows Device Manager, op zoek naar de andere apparaten en verwijderd de driver voor MSM8960. Vervolgens scheidt de USB-verbinding met de mobiele telefoon, de installatie van de driver opnieuw en verbindt vervolgens te herstellen. Vervolgens herhaalt de flitser poging. Als dat lukt, moet u de Galaxy S4 opnieuw opstarten in het herstel. Bewaar deze Power, huis en Volume omhoog knop.

AndroidPit Nexus 6 TWRP herstel installeren 2Ongeveer net zo heten u welkom TWRP Recovery. / © AndroidPit

downloaden en installeren van firmware

Na het installeren van het herstel kunnen we eindelijk gaan in wezen deel en te installeren op uw Galaxy S4 Android marshmallow. U kunt de juiste firmware op de downloadpagina van CyanogenMod vinden. In de kolom CyanogenMod bouw je ZIP-bestanden te krijgen 5.1 Lollipop met zogenaamde momentopnamen van CM 12.1 of nightly builds van CM 13. De voormalige zijn gebaseerd op Android, dus minder up-to-date, maar stabiel. De laatste is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow, worden bijna dagelijks bijgewerkt, maar zijn nog niet volgroeid. Maak een keuze en nodigen gedownload het zip-bestand.

Als je wilt doen zonder de Play Store-app als een bron, je nog steeds een ZIP-bestand met Google Apps nodig. Dit wordt uw makkelijkste met Opengapps.org. Nodig de ARM-versie gedownload voor uw versie van Android. Wij raden de Micro-pakket voor een mooie kalender en Gmail.

Kopieerde de ZIP-bestanden op uw Galaxy S4. Veranderingen nu in de TWRP Recovery op Veeg, en klik op Geavanceerd Wipe. Selecteert er de partities data en systeem om Samsung's Android-versie te verwijderen uit uw Galaxy S4. Uw app instellingen verloren zullen gaan, maar blijven uw gegevens en foto's onaangeroerd.

TWRP veegWist eerst de gegevens en systeemverdeling. / © AndroidPit

Maak uw weg dan het startscherm van de TWRP Recovery en typ daar installeren. Selecteer door ZIP beginnen je je nu in de directory met CyanogenMod en selecteert eerste. Per Voeg meer ZIP kunt u deze installeren dezelfde Google-apps achter. Wipes aan de onderkant om de flitser te starten. De inhoud van ZIP-bestanden worden uitgepakt in de eerder geleegd partities.

TWRP flashVoegt de twee ZIP-bestanden aan en knippert. / © AndroidPit

Na de flitser proces voorgestelde u Wipe Cache / Dalvik. Druk op deze om fouten te voorkomen tijdens het opstarten. Het systeem wordt vervolgens opnieuw gestart. De eerste lancering duurt soms erg lang. Heb geduld voor een paar minuten.

Vanaf nu zijn er weer de maandelijkse updates

nieuw opgerichte eenheid

Omdat u uw Google-gegevens kwijt bent, moet u de eerste installatie van het apparaat te herhalen. Dus het vereist een nieuwe Google login en opnieuw te installeren alle apps. Verheug toekomst van updates, lang nadat Samsung hen is gestopt. Toekomstige updates zijn automatisch en hoeft de installatie niet nodig zo ingewikkeld.

handige links

Onze gemeenschap helpt u langs goed met problemen. Vooral de populaire Samsung Glaxy S4 is goed gedocumenteerd.

  • AndroidPit draad voor het wijzigen van de Galaxy S4 (Duits)
  • XDA-Developers forum Galaxy S4 mods (Engels)

Als u voor staat modding?

Wat doe je als de fabrikant stelt de ondersteuning? Uw geïnstalleerde de update vervolgens zelf of koopt uw ​​volgende apparaat en geef de oude? Of je zal niet houden uw smartphones zo lang dat hun levenscyclus is voor u een probleem? Of uw content te maken met de firmware, zelfs als hun steun is stopgezet? graag het onderwerp in de commentaren te bespreken.