LG G4 in review: De overname is nu meer dan ooit de moeite waard – Hardware Tests

De LG G4 is de test van de vraag of het afkomstig is van een Galaxy S6, hoe het voelt in het dagelijks leven en of de aankoop is nog steeds de moeite waard in februari 2016 Na de marshmallow-update toont verbeteringen die we beschrijven in de software sectie.

 • LG G4 vs. LG G3: Is het de moeite waard de opvolger?
 • LG G4 vs. Galaxy S6 Edge: Vergelijking

Naar de sectie:

 • Prijs en beschikbaarheid
 • Ontwerp en de verwerking
 • tonen
 • software
 • prestatie
 • audio
 • camera
 • accumulator
 • bestek
 • eindoordeel
 • Waar te koop?
Smart phone boodschap: "Niet genoeg geheugen beschikbaar" Weet je dat zelfs 50503566 deelnemers?

waardering

per

 • &# X2713; verwisselbare batterij
 • &# X2713; hoog werktempo
 • &# X2713; Fantastic Camera
 • &# X2713; grandioze vertoning

tegen

 • &# X2715; gaming prestaties
 • &# X2715; Blecherner Sound
 • &# X2715, aan slijtage onderhevig

Goedkoopste aanbod: LG G4

beste prijseBay122.99 €Naar winkelwinkel602,36 €Naar winkelvergelijk de prijzen

LG G4: Prijs en beschikbaarheid

De LG G4 uitgebracht in begin juni 2015. Het model met plastic achterkant is er in de kleuren zilver, goud en keramiek wit. De aanbevolen verkoopprijs (RRP) was 650 euro. De prijs is in februari minder dan 400 euro. De lederen versie had een adviesprijs van 700 euro en verscheen in de kleuren bruin, zwart en rood. Elke leer model is er ook een goudkleurige plastic terug naar het. Deze variant kost in februari 2016 400 Euro.

Zodat de LG G4 de beste top smartphone Generation 2015. Het idee aanstelling van zijn opvolger LG G5 is 21 februari 2016

LG G4: ontwerp en de verwerking

Het display voorkant is gemakkelijk worden gebogen, wat zorgt voor een zeer aangenaam gevoel en de LG G4 maakt een echte vleier. De straal van de virtuele cirkel waaromheen de G4 hugs veel groter dan die van de LG G Flex 2. Met andere woorden, de curve veel subtieler wanneer G4 en minder ingrijpend dan het Flex. Gorilla Glass 4 maakt de G4 20 procent meer schokbestendig dan de G3 - althans dat is de LG.

Ook een leuk detail: De voorkant is versierd met alle apparaten in carbon look en licht gestructureerd. De grote decoratieve stiksels op het midden van de achterkant van de lederen versie is voorlopig alleen even wennen, maar doet het heel goed en zorgt voor een opvallende erkenning van de LG G4.

lg g4 voorkrommeDe G4 bochten minder nauwkeurig dan de G Flex 2 / © AndroidPit

De gebogen beeldscherm heeft een gemiddelde brede rand en achter het glas kunt u een zeer fijne koolstofvezel-look te zien. Het kromme aanvulling op het voorpaneel goed met de humped rug. Na het testen van beide modellen, vinden we dat de leer model is veel aufreißerischer.

LG G4 terug lederen usb-poortDe uitneembare lederen bak kost extra en is elke euro waard. / © AndroidPit

Het plastic model van LG G4 niet volledig glad terug, maar een ruitpatroon en is ook gemaakt van een plastic mat. Ik hou echt goed en is een leuk detail, nadat ik aanvankelijk had gevreesd, zou LG dezelfde gepolijste look, zoals de G Flex 2 bij G4 nemen. Maar dit is niet het geval is, gelukkig.

lg g4 terug plasticHet plastic model is goedkoper, maar doet dat op geen enkele manier goedkoop. / © AndroidPit

LG blijft trouw aan zijn eigenzinnige knop arrangement en plaatst ze middenachter. Dit heeft tot gevolg dat de rand van de behuizing volledig glad. Overigens is er een klein gat voor de infrarood pistool waarmee je op afstand je tv kunt bedienen aan de bovenrand. Het openen van de achterklep van de LG G4, de vervangbare batterij en sleuven voor geheugenkaarten en SIM-kaarten komen.

lg g4 voorkrommeDe LG G4 is de laatste vlaggenschip met vervangbare batterij. / © AndroidPit

Als gevolg van de kromming en de dikke batterij geteste LG G4 komt tot een totale dikte van 9,8 mm. Dit is zeker geen lage waarde en zou de batterij aanzienlijk groot en de looptijd dienovereenkomstig lang zijn, zou geen enkel probleem zodanige dikte te aanvaarden. Helaas, beide zijn niet gegeven, dus het zou anders en beter zijn gegaan.

LG G4: leer of plastic?

Look is niet onbelangrijk, hetzelfde geldt voor te voelen. En dus elke gebruiker die geïnteresseerd is in de LG G4 zal de vraag: Moet ik pak de leer model of geld te besparen en op plastic? Toen hem werd gevraagd Leather vs. Plastic Ik wil dat je zo veel mogelijk te helpen. Kortom, ik ten zeerste de goedkopere plastic variëteit. Times volledig buiten de vraag naar links als je echt echt leer voor nodig hebt op een smartphone, enige waarde in plastic:

Ten eerste is de LG G4 is extreem glad met lederen rug. Zelf was ik verbaasd over hoe weinig grip biedt de koeienhuid, en dus is het heel moeilijk om het leer-G4 goed en met één hand te houden. Bovendien, helaas, het leer van onze test-eenheid ziet er lang niet zo hoog als ik had gehoopt.

Maar wat erger is: Het leer is zeer kras gevoelig. Ik denk niet dat je zal slagen om het apparaat zonder zichtbare krassen te brengen, zelfs door een week, omdat de geringste aanraking van een vinger nagel leidt tot lelijke schaafwonden (zie foto), niet om fricties te vermelden in uw zak. Het ziet er mooi, zonder twijfel, maar ik denk dat het mogelijk is dat met een LG G4 enorm unwiderstandsfähigem, flinterdunne leer je blijvend te genieten wil.

En al deze zorgen je je kocht zelfs met geld, omdat het leer-G4 kost ongeveer 50 euro meer dan de plastic versie. Zeker, voor de extra kosten, zal je een gouden plastic ontvangen achterkant, zodat u beide. Maar naar mijn mening, kunt u kijken naar dit supplement te geven zonder aarzeling en zou liever investeren in een grote microSD-kaart.

LG G4 leer kras 1Na een paar dagen begon de eerste krassen op de LG G4 leer laten zien, en ons testmodel was zelfs niet in de zakken geboren. Vingernagels alleen al erg genoeg voor de koe huid. / © AndroidPit

Maar er zijn niet alleen redenen tegen de leer, dezelfde trein enige waarde in plastic. In feite, is de plastic-G4, althans in mijn mening, beter en meer comfortabel in de hand en fungeert zelfs iets edeler. Ja, prima. Omdat de leer is geïmplementeerd weinig kwaliteit op de LG G4, en het plastic heeft een low-key look die de gehele inrichting in plaats van invloed kan zijn als een verenigd dan de scherpe breuk in de overgang van leren naar kunststof behuizing. Daarnaast is de plastic versie ziet er nog slanker, omdat hij niet over de leer gespen aan de randen.

Ten slotte is de achterkant plastic schraper vergeef veel beter. Met zijn kleine inkepingen die lijken op een golfbal, de achterkant is dynamisch, zodat krassen onderscheiden zich niet zo sterk als op een volledig vlak, glad oppervlak.

Dus de vergelijking LG G4 Plastic vs. Leather wint mijns inziens duidelijk de minder duur materiaal, want het belooft meer grip, ziet er beter uit, is beter bestand tegen en bespaart u veel geld.

LG G4: repareerbaarheid

Laten we nog eens kijken naar de kwestie van de reparatie worden. In tijden wanneer er meer en meer smartphones vast in aluminium Unibody en het gebruik van breekbare materialen zoals glas en afgezien van dat al dunner, wordt het moeilijker om ze te repareren. De LG G4 hier doet uitdrukt positieve toont hoe iFixit heeft zoals altijd ontdekt. smartphones Daar neem je uit elkaar en beoordeeld hoe goed ze kunnen worden gerepareerd. En een goede herstelbaarheid betekent minder werkuren of in extreme gevallen, minder onderdelen die moeten worden vervangen, alleen maar om de werkelijke schade te repareren.

Het resultaat in de afbouw van iFixit: Een score van 8 van de 10, waardoor de LG G4 wordt beschouwd als zeer goed te repareren. De achterklep en de batterij kan worden gekend te verwijderen zonder gereedschap, vele componenten zijn modulair, zodat onafhankelijk van elkaar worden vervangen, de gebruikte niet overeenstemmen exotische, zeldzame normen en schroeven zijn dus gemakkelijk op te lossen. Het enige nadeel: LCD paneel en het display glas kan niet worden opgelost van elkaar en moeten derhalve tezamen worden vervangen, geen zeldzame verschijnsel smartphones.

LG G4: Display

De LG G3 was op dat moment de eerste smartphone met QHD display. Nu testen we de LG G4 en zal verbaasd over de dezelfde resolutie op een geheel nieuwe manier te zijn. Omdat LG probeerde de sRGB-standaard te halen en ga voor een meer natuurlijke kleurweergave op om de kleur standaard van de Digital Cinema Initiatives (DCI) om na te denken.

lg g4 voorkantHet display is mooi luid, maar niet al te kleurrijk. / © AndroidPit

De QHD scherm is zeer helder en presenteert de kleuren in een heel natuurlijke manier, niet oververzadigd. Ook vanuit verschillende invalshoeken doet vermoeden dat dit zal veranderen. Nog voor de publicatie LG had geadverteerd dat het was in staat om de helderheid van het scherm te verhogen met 25 procent. Het is verblindend helder, maar nog niet zo helder als dat van de Galaxy S6 display. De zwartniveaus van het IPS displays in de test van de LG G4 project is naar verwachting niet naar beneden te gaan zo diep als die van OLED-displays, zoals één vindt het in de Samsung smartphones.

Echter, is een eye-factor niet door licht of donker, maar door de geweldige kleurweergave. De DCI norm wordt voldaan door de weergave van de LG G4 tot 98 procent, die echt in het oog springt tijdens het bekijken van foto's. De kleuren zien er opvallend echt.

LG G4: Software

De LG G4 was een van de eerste smartphones die is bijgewerkt tot 6,0 Marshmallow Android. Met de update van de software is gestroomlijnd en er nieuwe functies die beschikbaar zijn. In het volgende dus niet meer tegemoet te komen wij om de software die is geïnstalleerd voor de marshmallow update over de LG G4.

LG G4 homescreen snel instellingenStart scherm en snelle instellingen zijn eenvoudig aan te passen bij LG. / © AndroidPit

LG biedt een aantal wijzigingen van de Android-interface in vergelijking met het origineel door Google. U kunt de G4 software op sommige plaatsen aan te passen en zo de snelheid van uw werk met de smartphone. Dankzij de goede prestaties van de smartphone dit werk is erg leuk.

LG G4 Smart-instellingenSmart-instellingen en afkortingen de efficiëntie te vergroten. / © AndroidPit

Je kunt jezelf trainen om bepaalde automatisme G4. Zo kunt u uw WiFi duidelijk wanneer u het huis verlaat. Vervolgens geëvalueerd uw LG G4 langer voor draadloze LAN's, en verbruikt dus minder energie. Het volume knoppen kan je maken om quick-start knoppen voor de camera.

LG G4 dual windowMultitasker genieten van de dual-venster mode. / © AndroidPit

Eén van de specialiteiten van de LG G4 is de dual-venster mode. U kunt drukken de index geopende applicaties uit op de Dual knop Venster en selecteer twee apps. Deze open vervolgens op elkaar. Maakt van uw LG G4, ook de ramen in te schakelen. Met de schuif in het midden van je veranderde de afmetingen van de secties.

LG G4 schoonmaken bulletinLG geïnstalleerd redelijk bruikbaar bloatware. / © AndroidPit

Het aantal niet-uitwisbaar, vooraf geïnstalleerde apps - ook bekend als bloatware - aanvaardbaar is op de LG G4 in Android marshmallow. Je hebt een Smart Cleaner om tijdelijke bestanden te wissen en te underutilized apps te identificeren. Links van het startscherm heeft u de Smart bulletin herinneringen aan afspraken en verjaardagen of praktische tips voor de gebruikersinterface.

Een zeer populaire functie van LG smartphones ontwaakt en sloten zonder fysieke knoppen: Wakes de LG G4 met een dubbele tik op het scherm vanuit standby. Deze mogelijkheid kunt u verbinding met de beveiligingsfunctie Knock Code: Tapped scherm kwadranten in een bepaalde volgorde op het scherm om te draaien en ontgrendelen van de smartphone. Niet waar, de bestelling, het scherm is vergrendeld. Tikken twee keer op de kennisgeving balk aan de bovenkant van het scherm om de LG G4 terug in stand-by te schakelen.

LG G4: Prestaties

De LG G4 is erg snel in het dagelijks leven en komt tot uiting vrijwel gelijk uitgeruste apparaten. Het komt niet in de buurt om de gemeten waarden en niet de persoonlijke tempo van de Galaxy S6. En in games kan niet concurreren met een Sony Xperia Z5. Na de marshmallow-update prestaties zijn verbeterd noch verslechterd.

Voor de G4 LG niet pakte de grootste beschikbare Snapdragon 810, maar voor de 808. Eerste geruchten dat ze besloten tegen de 810er, omdat hij problemen hitte had, LG had van zichzelf; het had alleen gelegen aan de timing. De nieuwe hexa-core processor draagt ​​twee krachtige modules zodat hij voordien weinig schijnt in ijkpunten, maar tenslotte soms afgewisseld tegen leeuwenbek 810

LG G4 AnTuTuDe AnTuTu benchmark test van de LG G4 verbergt dat zijn Snapdragon 808 in het dagelijks leven werkt perfect. / © AndroidPit

Zelfs de multitasking tussen verschillende games en applicaties, en tabbladen browser is de processor en 3 GB RAM-geheugen snel gelukt. Het grootste probleem is echter aan de bijna 3,7 miljoen pixels van het scherm in 3D-games snel genoeg met beelden was te voorzien. Asfalt 8 of Real Boxing hebben bewoog. Spelers moeten halen de Galaxy S6 of de Xperia Z5.

LG G4 AnTuTuDe hoge schermresolutie van 2.560 x 1.440 pixels spelletjes snel ontaarden in het hardnekkig. Met een Full HD-scherm, zou de Adreno 418 GPU waarschijnlijk geen problemen. / © AndroidPit

LG G4: Audio

Een andere gebied dat niet in de LG heeft gedaan dan het minimum, is de luidspreker, die wordt geleverd in mono- en verbergen in de benedenhoek van het achterpaneel. Geen vraag: In vergelijking met de stereo speakers van de HTC One M9 de G4 vervaagde hier, maar het volume is nog steeds ok, maar het geluid is niet helemaal duidelijk. Op het einde, kan het geluid van de LG G4 met de Galaxy S6 worden vergeleken.

LG G4 terugDe eenvoudige luidspreker op de achterkant van de LG G4 levert redelijk maar niet spectaculair geluid. / © AndroidPit

is een klein maar cool truc, de LG G4 dat u zowel bedrade als draadloze koptelefoon aan te sluiten en kunt horen dus parallel op twee manieren muziek. De geluidskwaliteit van gesprekken is absoluut voldoende, die me een beetje verbaasd over de geringe omvang van de spreker. Achtergrondgeluiden in lawaaierige omgevingen filtert de G4 goed uit.

LG G4: Camera

De camera van de LG G4 springt naar 16 megapixels. Maar wat is van cruciaal belang is de grote diafragma van f / 1.8, die zelf al aangeeft de uitstekende Galaxy S6 camera. Ook OIS 2.0 (de nieuwe Image Stabilizer) is, dat wil zeggen, de camera van de LG G4 kan niet alleen sterk absorberen veel licht, ze vergeeft ook trillende handen en te voorkomen dat onscherpe foto's beter dan ooit.

LG G4 cameraDe camera van de LG G4 biedt zowel de hardware als op de software front. / © AndroidPit

LG heeft meer dan de concurrentie gericht op het maken van haar vlaggenschip naar een waardig alternatief voor DSLR camera's te worden. Een flexibele handmatige modus in aanvulling op de verplichte automatische modus maakt het mogelijk voor dit doel om alle aanpassingen die ervaren fotografen verwachten te maken - namelijk ISO, reistijd, diepte, kleurtemperatuur en natuurlijk de besparing in lossless RAW-formaat. Zelfs een eenvoudige modus daar, ergens waar uw kraan het scherm en kan leiden dat.

Er zijn ook twee nieuwe functies die sneller foto's kunt maken: Als u tweemaal snel op het geluid zachter knop aan de achterzijde van de G4, wordt een foto genomen. Dit werkt ook wanneer het display en de G4 in standby. Voor de camera aan de voorkant, is er een gesture recognition voor de trigger: Als je zijn hand tot een vuist in de camera te houden, vervolgens opent, sluit het in een vuist en opent het eindelijk een laatste keer, een aantal selfies wordt opgetreden u kunt daarna kiezen de beste foto's.

LG G4 terug zevenDe 16 MP camera van de G4 heeft een kleurenspectrum sensor. / © AndroidPit

In plaats van de steeds wijder verbreid dubbele LED-flitser, de camera van de LG G4 heeft een kleurenspectrum sensor. Deze meet de lichtniveaus in de omgeving en past de weergegeven kleuren dienovereenkomstig, wat resulteert in dat de veelbesproken gele of blauwe steken onvermijdelijk dat we kennen van veel camera's. Ook rijke, natuurlijke en evenwichtige reds de LG G4 vangt wat je kunt zien op de tomaten in de galerij.

In het beste geval maakt de LG G4 spectaculaire beelden waarvan het niveau van detail is het meest bereikt door Galaxy S6. Nachtopnamen zijn goed uitgebalanceerd en ook de vangst dankzij de flitser vele details één zonder dat het onderwerp te kijken overbelicht.

In de volgende gallery kunt u kijken naar al onze proefopnamen en uw eigen beeld G4 maakt u van de camera van de LG.

lg-g4-camera-monster>galerijLG G4: test foto's van de cameraLG G4 terug cameraDe camera van de LG G4. / © AndroidPit

LG G4: Batterij

Na de eerste twijfels is nu bekend dat de LG G4 Qualcomm Fast Charge Quick Charge gesteund 2.0. Wordt dit mede op G4 inrichtingen naast Qualcomm en dus officieel bevestigd. Met een huidige top smartphone ten minste de experts verwachten dat onder de gebruikers terecht een snelle aanval functie, die is nu gemeengoed. Daarnaast is de LG G Flex 2 is uitgerust met Quick-Charge compatibiliteit, dus het was absoluut onbegrijpelijk, laatstelijk ging door de tech pers, laat de LG G4 niet snel laden.

 • Levensduur van de batterij te verlengen gemakkelijk gemaakt

De ingebouwde batterij geeft een overzicht van de gemiddelde 3000 mAh en is ook uitwisselbaar. Dit maakt de LG G4 uitgegroeid tot een van de meest interessante kandidaten voor mensen die de volledige flexibiliteit nodig hebben. Want na Samsung de uitwisseling batterij heeft weggenomen de Galaxy S6, kan LG hebben gewonnen bijna een uniek kenmerk van deze functie.

lg g4 batterijDat komt neer op: Zelfs de LG G4, kan de batterij nog worden vervangen. Very nice! / © AndroidPit

LG G4: Technische specificaties

afmetingen:gewicht:Capaciteit van de batterij:Scherm Afmetingen:Display Technology:screen:Camera vooraan:Achter de camera:flash:Android:RAM:Intern geheugen:Verwijderbare opslag:chipset:Aantal aders:Max. Frequentie:connectiviteit:
148,9 x 76,7 x 9,8 mm
155 g
3000 mAh
5,5 inch
LCD
2560 x 1440 pixels (534 ppi)
8 megapixels
16 megapixels
LED
5.1 - Lollipop
3 GB
32 GB
microSD
Qualcomm Snapdragon 808
6
1.8 GHz
HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.1

eindoordeel

De LG G4 is nog steeds de moeite waard een aankoop in februari 2016 Het heeft de nieuwste software, werkt snel en is goedkoop. Met handige extra's zoals de vervangbare batterij en de geheugenkaart slot, het blijft een goede keuze op de lange termijn, omdat uw grote gebreken met goedkope accessoires kan compenseren.

LG G4 voorzijdeZeker de moeite waard een aankoop: De LG G4. / © AndroidPit

De andere top smartphones van 2015 kan niet en zijn ook duurder. Voor deze, scoren ze met name in games met meer vermogen. Echter, als je niet een gamer en valt je niet lastig, de grootte van 5,5 inch, de LG G4 is nu de eerste keuze voor jou.

Waar de LG G4 kopen

beste prijseBay LG G4 H811 (T-Mobile) - 32GB Goud - GSM ontgrendeld mobiele telefoon zonder 4G LTE122.99 €122,99 € TotaalNaar winkeleBay 32GB LG G4 H811 (T-Mobile) - Unlocked 4G LTE Android Smartphone - Grijs122.99 €122,99 € TotaalNaar winkelwinkel (3)Levertijd:5- 6 dagenLG G4 5.5" 4G 32 GB Hexa Core Black Leather602,36 €Verzendkosten vanaf 8,99 €611,35 € TotaalLevertijd:5- 6 dagenNaar winkelmy.shopping.de (4)Levertijd:5- 6 dagenLG G4 5.5" 4G 32 GB Hexa Core Black Leather602,36 €Verzendkosten vanaf 8,99 €611,35 € TotaalLevertijd:5- 6 dagenNaar winkel

LG G4

Device Database