HTC One M9 de revue: Nieuwe software maakt de M9 naar boven smartphone – Hardware Tests

In maart 2015 heeft de HTC One M9 is gepresenteerd. We waren niet onder de indruk van de eerste test. Waarom? Want het ziet er bijna precies hetzelfde als zijn voorganger HTC One M8 en in vergelijking met andere apparaten in de prijsklasse had een lagere snelheid. Na een software-update, zijn veel bugs opgelost en we ondergaan de HTC One M9 opnieuw getest.

 • HTC One Android-update
 • HTC One M10: prijs, release en technische gegevens

Naar de sectie:

 • Prijs en beschikbaarheid
 • Ontwerp en de verwerking
 • tonen
 • Bijzonderheden
 • software
 • prestatie
 • audio
 • camera
 • accumulator
 • bestek
 • eindoordeel
 • Waar te koop?

Mijn nieuwe favoriete telefoon - die u zou hebben gewild?

Selecteer Sony Xperia of LG XZ1 V30.

VS
 • 112 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet updaten helfen.Sony Xperia XZ1
 • 252 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.LG V30 updaten

waardering

per

 • &# X2713, verwerking
 • &# X2713; Design (M8 links buiten)
 • &# X2713; software features
 • &Speed; # x2713

tegen

 • &Camera; # x2715

HTC One M9: Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs voor de HTC One M9 was na de release op 749 euro. Ondertussen werd de prijs verlaagd tot 429 euro. U hebt de keuze tussen de behuizing kleuren zilver, goud en donkergrijs. Het geheugen is altijd hetzelfde met 32 ​​GB.

De topmodellen van 2015 de kosten in februari 2016, allemaal in ongeveer hetzelfde bedrag. De LG G4 begint bij 390 euro, de Samsung Galaxy S6 is 440 euro en de Sony Xperia Z5 wordt verkocht voor ongeveer 500 euro. Deze apparaten doen veel betere foto's dan de HTC One M9, een betere levensduur van de batterij en de fabrikanten moeten een verwachte software-ondersteuning met Android N. bieden

Volgens de ideeën van de nieuwe top smartphones in 2016 op het Mobile World Congress in eind februari 2016 verwachten we een aanpassing van de bovengenoemde prijzen. Dus nog steeds te wachten tot maart of april, want dan is de aankoop meer waard.

 • Waarom moet je een smartphone niet nu te kopen

HTC One M9: ontwerp en de verwerking

HTC vergelijkt het ontwerp van de één-serie met een Porsche 911: Extern is veranderd, met uitzondering van een paar details die niet veel aan de erkenning te behouden. Binnen, maar, zet de nieuwste technologie en ook de software biedt nieuwe functies. Meer hierover later, blijven we alleen keer in uiterlijk: De HTC One M9 is in een aluminium unibody en heeft de gebruikelijke gebogen rug met zachte randen. maar de Duo camera moest een gewone camera te geven met 20 megapixels. Dit steekt iets, hoekig en opgevangen in een kunststof frame. HTC zet naar de camera lens extreem krasbestendig saffierglas. Dit is belangrijk, want als de M9 ligt op zijn rug, de camera contact met het oppervlak heeft.

HTC One M9 camera lens close-upDe camera steekt iets, maar wordt beschermd door saffier kristal. / © AndroidPit

De voorzijde is compacter en dit heeft tot gevolg dat de HTC een M9 een zichtbare rand als verbinding tussen voor- en achterkant. Dit is een mooi ontwerp accent, dat is ook de grootste optische contrast met de HTC One (M8). Spreken van verschil. De knop is verplaatst naar de rechterzijde in de M9 en is nu onder de volumetoetsen. Ik denk dat dat is gelukt, want je kunt gemakkelijker bereiken en niet meer hoeft te omarmen. Hij is ook geribbeld, zodat u gemakkelijk te onderscheiden van de volumeknoppen -. Een leuk detail dat we al kennen van de Moto X (2014) en de Nexus 6

HTC m9 ene zijde knopVan links naar rechts: Power, omlaag Volume, Volume omhoog. / © AndroidPit

Ik had het ontwerp van de HTC One M9 samengevat in één woord. Het zou waarschijnlijk dit één zijn: saai. Te veel als zijn voorganger HTC One M8. Maar stel dat ik had nog nooit een HTC smartphone gezien, zou ik het ontwerp met dit woord te beschrijven: succes. De zwarte HTC-balken aan de voorzijde, waar veel storende dalingen van de normale werking manier, gelukkig, niet zozeer over hoe te drukken. Toch is dit zou een ander ontwerp aspect dat HTC dringend moet heroverwegen de HTC One M10 zijn.

IMG 1047De zilveren HTC One M9 heeft een gouden frame. / © ANDRODIPIT

HTC One M9: Display

HTC maakt gebruik van een scherm met een grootte van 5 inch op de HTC One M9. De resolutie is full HD (1920 x 1080 pixels), wat resulteert in een pixeldichtheid van 441 ppi. In tegenstelling tot andere fabrikant HTC heeft besloten tegen QHD. Dat is goed, omdat de 5-inch display zou hoe dan ook niet profiteren van meer pixels dus je hoeft te maken over geen verlies in snelheid en levensduur van de batterij. Maar wat betekent dit in de praktijk? De teksten zijn scherp en makkelijk af te lezen, zelfs met kleine lettertjes. De kleurweergave is heel natuurlijk en niet overtekend. Pop kleuren zoals de Galaxy Note 4, is de HTC One niet aan te bieden. Het display toont zich duidelijk sober en evenwichtig, maar wat ik graag beter in persoon dan de vaak oververzadigd AMOLED-displays van Samsung. Dankzij IPS paneel, de weergave van de HTC One M9 zoals kijkhoek stabiel en zelfs extreme hoeken, is er geen kleur vervorming. Hier kan de HTC One M9 te overtuigen in de test.

HTC One M9 uit-knoppenZelfs bij extreme hoeken, het display overtuigd. / © AndroidPit

HTC One M9: Kenmerken

De HTC One M9 heeft een infraroodsensor, waardoor het toestel kan worden omgezet in een universele afstandsbediening. En met de voorste luidsprekers komt terug het vertrouwde boom sound technologie die wordt gebruikt, maar heeft een aantal nieuwe functies: bijvoorbeeld, kan de HTC One M9 3D-geluid via Dolby audio emuleren. Dit werkt niet alleen op de voorste luidsprekers, maar ook met een koptelefoon, zoals we in de test hebben gezien op de HTC One M9.

HTC One M9 infraroodDe infraroodsensor van de HTC One M9. / © AndroidPit

HTC One M9: Software

Degenen die de HTC One M9 of later in februari 2016 te kopen kan onmiddellijk of zeer binnenkort een upgrade naar Android 6.0 Marshmallow en HTC Sense. 7 Deze software is verbeterd.

Dat een fabrikant continu werkt aan haar smartphones onderhouden met software-updates en wacht, zou moeten, natuurlijk. Kwetsbaarheden moeten worden gesloten, geactiveerde functies en de nieuwste versie van Android geïnstalleerd. Zoals HTC me op de hoogte dat het voorziet in deze week een update voor de HTC One M9 op Android 6.0 en HTC Sense Marshmallow 8 via OTA, was voor mij eigenlijk een standaard-update. Maar het moet dan nog veel meer dan dat. HTC is erin geslaagd om te verschijnen op de smartphone sneller te maken en de thermische problemen met de Qualcomm Snapdragon 810 onder controle te krijgen.

HTC One M9 Android-update 6 0 marshmallowDe Android 6.0 update voor de HTC One M9 bestaat uit twee delen. / © AndroidPit

Allereerst: De update werd geleverd aan onze One M9 in twee delen. De eerste bijna 135 Mbyte actualiseren van de One M9 voor de tweede 1.26 GB Android 6.0 wordt bereid marshmallow-update. Pas na twee updates ontvangt u de HTC One M9 met Android 6.0 Marshmallow en HTC Sense 8.0.

HTC One M9 met Android 6.0 in de benchmark test>galerijHTC One M9 met Android 6.0 in benchamrk-test

HTC One M9: Prestaties

Na volledige update van de HTC One M9 verstuurd we op de redactie via onze gehele test cursus en het bleek dat de prestaties bijna is verdubbeld in de meeste benchmarks. Met de update naar Android 6.0 Marshmallow kan de HTC One M9 eindelijk ook opnemen met top smartphones zoals de Galaxy S6, Sony Xperia Z5 Premium en ook met de Huawei Mate 8, de snelste smartphone in onze AndroidPit ranking.

criteriumHTC One M9 met Android 5.1HTC One M9 met Android 6.0Samsung Galaxy S6 Android 5.0.2Huawei Mate 8 met Android 6.0Sony Xperia Z5 Premium met Android 5.1.1
Geekbench 3 (eenaderige)7001195151316321248
Geekbench 3 (multi-core)22733699517759154273
Vellamo Metal13492572258529172290
Vellamo multicore16722149319233902671
AnTuTu 6.0.1niet getest100.3517079590040niet getest
Base Mark X 1.1 (gemiddeld)niet getest29634280322938835701
Base Mark X 1.1 (Hoog)niet getest20575151341532523880

Sommigen zullen misschien zeggen dat HTC erkennen de update als benchmark wordt gestart en dan gewoon weer de Qualcomm Snapdragon voor maximale prestaties. Maar dan zou erg heet te zijn, de One M9, wat niet het geval is. De HTC One M9 was na herhaalde run van benchmarks, hoewel warm, niet onaangenaam middelen. Ook de stabiliteit van het systeem kan niet schadelijk voor meerdere benchmark-runs. Het werd opgenomen een stijging van 10 graden ten opzichte van een meervoudige run.

Temperatuur HTC One M9Na drie AnTuTu loopt, is de temperatuur gestegen 10 graden. / © AndroidPit

We vroegen HTC, die geheime verbeteringen werden geleverd aan de software-update voor de One M9, zodat de bovenkant smartphone van het jaar 2015 kan plotseling verder te gaan in ongekende macht regio's. HTC's Europese product manager Fabian Nappenbach vertelde ons dat verzorgd hebben, aan de ene Android 6.0, Qualcomm verbeterde bestuurder en HTC's ervaringen van de A9 Een van de betere prestaties bij M9. Verdere details, maar zal niet aan te kondigen HTC.

HTC One M9: Audio

Het geluid van de kleine voorluidsprekers is erg goed en luid zonder vervorming. Echter, de oproep kwaliteit is zeer goed en ik kon gesprekspartners duidelijk te begrijpen. Omgekeerd was hetzelfde. De meegeleverde headset geluiden met en zonder de software geluid verbeteringen sterk en bassig.

HTC One M9 voorluidsprekersEen van de voorste luidsprekers van de HTC One M9. / © AndroidPit

Hoewel de voorste luidsprekers zijn relatief dicht bij elkaar, waren we in staat om onderscheid te maken op grond van de test van de HTC One M9 of het geluid uit de linker of rechter luidspreker. De stereo distributie is zo uitstekend en vooral in games te spelen door te dompelen in het bijzonder goed in het spel.

HTC One M9 Camera

Prestaties van de camera van de HTC One M9 is zwak. Zelfs niet de toegevoegd via software-update RAW-modus kan niets veranderen. Concurrenten als de Galaxy S6, de LG G4 en de Sony Xperia Z5 (ook Compact) geven significant betere resultaten. Zelfs de later gepubliceerde HTC One A9 maakt betere foto's, die hoop voor de opvolger van de HTC One M10 geeft.

Na onze eigen testen van de camera van de HTC One M9 detecteert nu ook camera recensie legende David Newton van DxOMark dat de camera van de Ene M9 lager dan dat van hoge verwachtingen. In het algemeen klassement van het portaal bevindt zich achter de Samsung Galaxy S3. In sterk zonlicht zijn foto's en video's nog steeds goed, maar zodra het wordt een beetje donkerder - nog steeds normaal licht in de ruimte, verlaag de waarden als kleurechtheid, beeldruis en contrast in gebieden onaanvaardbaar.

Laten we eens een kijkje nemen op DxOMarks voors en tegens van de camera van de geteste HTC One M9. Het geldt voor de foto's zoals we al hadden gevonden dat in het daglicht kleuren en details, evenals de autofocus zijn betrouwbaar en goed. Verlaagt de zon, of één een kamer binnenkomt, ontmoet een effecten zoals verzadiging, onjuiste witbalans, onscherp bij de randen, veel lawaai en rafelen. Video's zijn niet erg gedetailleerd, ongeacht de lichtomstandigheden. Het gebrek aan stabiliteit onvergeeflijk en automatische contrastinstelling storend zichtbaar wanneer de lichtomstandigheden plotseling veranderen. Hier komt het voorbeeld foto's van DxOMark.

In ons eigen test van de camera van de HTC One M9 konden we zeer vergelijkbaar opmerkingen te maken in het dagelijks leven: Aan de ene kant, huidtinten en de algehele kleurweergave zien er heel natuurlijk. En weten hoe ze het bijzonder, zoals macro-opnamen, als de camera van de HTC One M9 zich nog moeiteloos in onze test ook in de buurt.

De grootste zwakte van de HTC One M9 zal de scherpte en detaillering zijn. Zelfs middelgrote objecten zijn iets korrelig en er troebel uitzien. Al met al is de camera van de HTC One M9 oke, maar nog steeds niet op het niveau dat we worden gebruikt door fabrikanten zoals Sony of Samsung. maar het is aanzienlijk beter dan de ultra-pixel camera van de HTC One M8, maar dit is niet bijzonder moeilijk.

htc-één-m9-camera-01>galerijHTC One M9: test foto's van de camera

De camera software, de HTC One M9 de ruggengraat van de Desire Eye is omarmd en gebouwd. Door met omhoog of omlaag kan eenvoudig schakelen tussen verschillende modi. Bovendien uitgebreide bewerkingsmogelijkheden beschikbaar, zoals het samenstel van twee afzonderlijke afbeeldingen of vervagingseffect (focuspunt of bokeh) via software. Een RAW modus beschikbaar.

HTC One M9-test 03De HTC One M9 camera software. / © AndroidPit

HTC One M9: Batterij

De levensduur van de batterij van de HTC One M9 is een en een halve dagen met matige gebruik iets boven het gemiddelde. De smartphone ondersteunt Quick Charge 2.0, maar een geschikte voeding is niet bijgeleverd. Dus de laadtijd dan twee uur.

In vergelijking met de HTC One M8, is de prestaties van de batterij van de HTC One M9 gestegen van 2.600 mAh naar 2840 mAh. In vergelijking met de LG G3, de capaciteit van de batterij is 3000 mAh, die slechts één keer weinig geluiden, de Snapdragon 810 maar meer energie-efficiënt en ook de weergave van de HTC One M9 verbruikt minder energie. Voor de lange afstand lopers als de Sony Xperia Z3, de HTC One M9 is dus, maar nog lang niet en in mijn test de runtime was gemengd.

Met een matig gebruik, dat wil zeggen, met een set synchronisatie van twee e-mail accounts, incidenteel gebruik van Twitter, Facebook, camera en browser, evenals 30 minuten muziek streamen met Google Play Music, de levensduur van de batterij was na 14 uur nog steeds 65 procent. maar zodra je zelfs grafisch veeleisende games zoals Dead Trigger 2, de batterij valt in minder dan 30 minuten met 15 procent.

HTC One M9 achterkantDe HTC One M9 in de test: Geen lange-afstand loper, maar geen batterij teleurstelling. / © AndroidPit

Al met al is de looptijd op ongeveer hetzelfde niveau als de HTC One M8 en zuinig gebruik moet al met 1,5-daagse periode binnen. Op dagen van hard werken, maar het kan bijna geheel zijn, zodat de HTC One M9 moet worden in mijn test niet later opnieuw opgeladen dan na het werk.

HTC One M9: Specificaties

afmetingen:gewicht:Capaciteit van de batterij:Scherm Afmetingen:Display Technology:screen:Camera vooraan:Achter de camera:flash:Android:gebruikersinterface:RAM:Intern geheugen:Verwijderbare opslag:chipset:Aantal aders:Max. Frequentie:connectiviteit:
144,6 x 69,7 x 9,61 mm
157 g
2840 mAh
5 inches
LCD
1920 x 1080 pixels (441 ppi)
4 megapixels
20 megapixels
LED
5.0.2 - Lollipop
HTC Sense
3 GB
32 GB
microSD
Qualcomm Snapdragon 810
8
2 GHz
HSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.1

eindoordeel

Dankzij de verbeterde software, waren we in staat om ons een nieuw advies over de HTC One M9. Het was sneller, efficiënter opereren koeler en de snelheid van het sluiten van de concurrentie apparaten. waardoor de totale waardering stijgt met de helft van een ster. Helaas, het is nog steeds geprijsd boven de LG G4. Hoewel dat een zwakkere processor, maar een veel betere camera en ook een vervangbare batterij.

De opvolger van de HTC One M10 wordt naar verwachting in april 2016 Dit wordt verondersteld om te komen met een geheel herziene ontwerp. Voor de processor gebruikt in deze geen warmte problemen verwacht, wat betekent dat HTC een betere topmodel zal aanbieden in 2016 hetzelfde. Na de release van de M9 opvolger, verwachten we een verdere verlaging van de prijzen hier geteste 2015er model.

HTC One M9: Waar te koop?

kopen zonder contract

Amazone

Natuurlijk, het postorderbedrijf heeft ook een nieuwe top smartphone HTC's in de aanbieding. Er kan je de HTC One M9, en in twee verschillende kleuren: zilver en donkergrijs. Er is ook een gouden variant is echter beschikbaar voor 682 euro. Daarom adviseren wij de aankoop van de goudkleurige HTC One M9 tot nu toe. De goedkoopste model is de zilveren. Het kost 639 euro op Amazon.

 • Voor Amazon aanbieding

gunstige financieringsvoorwaarden

Bij Media Markt kun je de One M9 in tien tot 33 termijnen van 68,90-20,88 euro (689 euro) te financieren.

 • HTC One M9 bij Media Markt

Koop HTC One M9 met contract

Telekom: magenta mobiele L met top mobiele

Bij Telekom U betaalt eenmalig 79,95 euro voor de HTC One M9, als je het samen te kopen met het tarief magenta mobiele L. Daar heb je een telefoon en SMS vast tarief naar alle netwerken, surfen met maximaal 100 Mbit / s (LTE 100) en hebben een data-volume van 3 GB inbegrepen. In de eerste maand vindt u een kleine bonus dubbel volume en het dubbele van de snelheid te ontvangen. Maandelijkse kosten magenta mobiele L in de eerste 12 maanden van 62,95 euro, 69,95 euro's dan te wijten.

Samen met de prijs levering van 29,95, de totale kosten oplopen tot twee jaar 1704,70 euro. Het percentage van de telefoon is 559,95 euro, aangezien de Telekom eisten 20 euro in aanvulling op de maandelijkse vergoeding, als men het tarief met top mobiele gesloten.

 • HTC One M9 met magenta mobiele L

Vodafone: Red 3 GB

Als u wilt dat de HTC One M9 te kopen en om een ​​contract met Vodafone af te ronden, Vodafone een zeer lage klinkende aanbod. Het tarief Red 3GB mislukt met 59,99 euro opnemen en beschikt over een telefoon en SMS flat rate, 3 GB aan data en surfen met snelheden tot 100 Mbit / s.

Met alle initiële vergoedingen en inhoudingen om dat te krijgen na twee jaar op 1,479.65 euro. De smartphone kosten uniek Hoewel slechts 9,90 euro, in aanvulling op, maar vallen elke maand voor 20 euro als een smartphone betaling aan. Kortom, deze zijn dan alleen nog 489,90 euro voor de HTC One M9.

 • HTC One M9 met Red 3 GB

o2: Blue All-in L

Met O2 moet je bijna niets voor de HTC One M9 te betalen. Het is vereist plus 4,99 voor de scheepvaart alleen symbolische euro; maar voor dat O2 vergt net zo veel als de concurrentie maandelijks. De enige aanbevolen tarief O2 Blu All-in L heeft een telefoon en SMS flatrate, surfen op tot 50 Mbit / s en een datavolume van 3 GB. Let op: Indien u gebruik maken van het volume van de gegevens automatisch bereikt, als je tot 3 keer per maand krijg je 100 MB lees meer verbonden voor 2 euro. Na deze drie keer uw gegevens volume automatisch en permanent worden verbeterd. Als je dat niet wilt, kunt u de in de instellingen van uw O2 account uit te schakelen. De normale prijs voor het tarief is 67,49 euro per maand als je het online invullen en u besluit te lopen voor ten minste 24 maanden, maar je zult korting, dus je betaalt slechts 53,49 EUR in de eerste 12 maanden na er zijn 57,49 euro. Zo ontstaan ​​na 24 maanden 1,337.75 euro, de goedkoopste aanbod in deze serie.

o2 speciale kortingOpzichten O2 ervoor dat uw promotionele korting van de maandelijkse tien euro met kranen! / © AndroidPit

De prijs bestaat uit de basisvergoeding voor het tarief en de financiering van de HTC One M9. Deze bestaat uit de genoemde EUR plus 24 termijnen van 27,50, dus om een ​​apparaat prijs van 661 euro te krijgen.

 • HTC One M9 met o2 Blu All-in L

HTC One M9

Device Database