Wire-gebruikerstest: De bescherming van de persoonlijke levenssfeer in de test

We waren op zoek naar een totaal van vijf testers die de Wire Messenger te testen door hun tempo. Nu presenteren wij u de vijf beoordelingen. U, de gemeenschap zijn toegestaan, op het einde kiezen welke rapport dat u het beste vond en dus een Samsung Galaxy S7 Edge wint! Veel leesplezier!

  • Test de Messenger Wire en wint een smartphone!
  • Wire in het dagelijkse check: Productieve chat client op meerdere platforms

Ik werd geselecteerd, samen met vier andere mensen, naar de Boodschapper Wire te testen. We werden verdeeld voor de gebieden die moeten worden getest in verschillende groepen. Ik behoorde tot de groep, die de taak om de veiligheid en privacy te testen had.

Van mijn kant heb ik nu geprobeerd om de test te bouwen, zodat hij niet te technisch falen. De test moet uiteindelijk begrijpelijk zijn voor elke gebruiker - ook zodat deze ook smartphone beginners zou moeten kunnen begrijpen. Opzettelijk gebruik ik in mijn review zonder technische details, omdat deze in overvloed te lezen op het internet.

overzicht

  • Wat codering wordt gebruikt en welke gegevens niet wordt doorgegeven of niet?
  • Hoe wordt de verbinding behandeld met bestaande contacten? Zijn er nadelen?
  • Welke gegevens is nodig voor nieuwe contacten?
  • Zijn er ook nadelen met bescherming respect. Data?
  • Wordt de draad gebruikt voor het dagelijkse werk?

Wat codering wordt gebruikt en welke gegevens niet wordt doorgegeven of niet?

Voor deze vraag, moet een aantal factoren worden overwogen. Er zijn onder andere gecodeerde SMS-berichten, video's of gesprekken. Wanneer gebruikers zonder te programmeren vaardigheden die je moet vertrouwen dat alle transmissies worden versleuteld. Het is u. A. overgedragen geen duidelijke tekst. Het kan worden gevonden op het apparaat geen gegevens uit te lezen.

Voor een nadere toelichting, samengesteld met gegevens via draden zijn:

Wire maakt gebruik van end-to-end encryptie met SRTP en DTLS voor alle gesprekken. SMS-berichten en foto's met behulp van Proteus voor de end-to-end encryptie. Meer informatie is hier te vinden, met inbegrip van een vergelijking met andere boodschappers is hier te zien.

wire messengerDraad kan worden gecodeerd gebruikt op verschillende systemen. / © Wire Swiss GmbH

Conversaties worden gecodeerd op het apparaat van de zender totdat gedecodeerd door de ontvanger. Wire weet niet wat zijn eigen woorden, de sleutel tot dit. De sleutels worden opgeslagen op het apparaat onder Android \ Data \ com.wire. Deze zijn op mijn toestel de enige bestanden die ik kon vinden van Wire. Het zal een map niet maken, net zoals je zou verwachten van WhatsApp of threema. De beelden worden rechtstreeks in de galerie opgeslagen. Er is geen mogelijkheid om te kiezen of ze niet worden opgeslagen of niet. Er zijn een selectie alleen als de beelden worden geladen alleen wanneer Wi-Fi-verbinding of het datanetwerk. Het zou wenselijk zijn, echter, wanneer de draad overgedragen bestanden alleen bespaart wanneer de gebruiker wil.

Ook met betrekking tot verklaring af luid Wire data. Gebruiker gegevens bevatten de gebruiker en Wire heeft geen toegang tot het. Gebruikers kunnen de digitale identiteit door middel van een vergelijking van vingerafdrukken te controleren. Dit is vergelijkbaar met de functie in threema over.

Hoe wordt de verbinding behandeld met bestaande contacten? Zijn er nadelen?

Wire is geïnstalleerd op uw telefoon, wordt het mobiele telefoonnummer te vragen. Aansluitdraden met het mobiele telefoonnummer contact nivellering en detecteert welke contacten draad geïnstalleerd.

De volgende contacten in de lijst met contactpersonen die ook hebben geïnstalleerd draad. De gebruiker kan een contact verzoek indien nodig. Het wordt automatisch op de achtergrond, een contact query Wire gedaan om die contacten die ook hebben geïnstalleerd draad. Het moet vooruit, maar geen verzoek heeft gedaan. Dit is een gat in mijn mening, omdat je niet wilt contact met elkaar communiceren verplicht op Draad. Er zijn vele contacten die u niet wilt bereikbaar zijn via een boodschapper indien nodig. Het contact verzoek eenmaal gemaakt, kan dit niet ongedaan worden gemaakt. Tenzij de aangezochte het verzoek om contact accepteert, heeft men alleen de optie om dat contact te blokkeren. In dit verband moet ik dit uit te voeren in elk contact, zal niet door de draad worden gecommuniceerd.

Welke gegevens is nodig voor nieuwe contacten?

Ofwel een contact wordt aangevraagd door het telefoonboek. Derhalve dient het contact gewoonlijk worden toegepast met een telefoonnummer. Wire aanvaardt het verzoek als een testcase voor het eerder zelf beschreven. Of anders is het bekend van bijnaam van een persoon voor. Als een vriend noemt de naam mondeling of door andere vorm van communicatie (e-mail, andere Messenger o. Ä.).

sms smartphoneContacten kunnen zijn om iets te gemakkelijk toe te voegen. / © ANDRODIPIT

Er moet altijd alleen de aanvraag voor die persoon kan worden geschreven worden bevestigd. Een persoon hoeft niet per se dienen als contact in het telefoonboek. Het volstaat dat de bijnaam bekend is. Hierna kunt u zoeken en gaf aanleiding tot een verzoek contact in overeenstemming.

Zijn er ook nadelen met bescherming respect. Data?

Het is niet gewenst om contact met elkaar communiceren op Draad. Dienovereenkomstig is het jammer dat de draad alsmede alle andere messenger detecteren of een rijdraad is geïnstalleerd. Ten eerste, de aangezochte moet inderdaad het contact aanvraag te bevestigen. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit geen contact maakt wanneer hij het verzoek van een persoon die in de lijst met contactpersonen ontvangt.

Als een draad van de smartphone is geïnstalleerd, wordt een telefoonnummer vereist. Dit kan je niet laten, ook als je wilde. Hoewel u nu kunt uitschakelen in de opties die draad contact gebruikt. Het is echter niet duidelijk wat er is up gedaan op dit punt met contactgegevens en werkte met welk contact in het bijzonder. Het is nergens zo duidelijk als het contact verzoeken uit te gaan, en of ze gerelateerd zijn aan deze instelling. die louter op een gegeven moment het bericht dat de aanvraag is geaccepteerd.

Wat ook niet goed opgelost, is de zoektocht naar een bijnaam zichzelf. De zoektocht zelf zullen alle resultaten die overeenkomen met de ingevoerde letters terug te keren. Daarnaast zijn echter ook andere resultaten die noodzakelijk kunnen zijn doorzocht ook verschijnen. Komt in sommige automatisch aanvullen van Google. Als voorbeeld: Ik ben op zoek naar Manfred - Hoe meer letters, de resultaten te onderbouwen. Maar is er Manfred1, Manfred2 en Manfred3 ook worden deze weergegeven en kunt u een contact verzoek te starten. Ook zijn worden de foto's op deze al! Beter zou zijn een zoektocht naar een specifieke naam worden uitgevoerd zonder dat de voorstellen. Ook waren er geen details, zoals het contact beeld moet zichtbaar zijn.

AndroidPit privacy 3Privacy is erg belangrijk, maar er is nog ruimte voor verbetering. / © AndroidPit

Ik gebruik maken van de mogelijkheid om via een browser een account aanmaken, krijg ik er omheen, met mijn Google-account. Er zijn in de instellingen de mogelijkheid om hun Google-account op te slaan - en dat waarschijnlijk hetzelfde scenario als wanneer u de rekening via de telefoon gemaakt veroorzaakt. Ik neem aan dat toen al onze contacten worden aangevraagd. maar ik probeerde dit niet doen omdat ik niet wil mijn contacten met een ander account de moeite. Consequent, moet dit de optie Google-account gebruiken, worden uitgeschakeld bij het opzetten van een smartphone standaard voor nu.

Wordt de draad gebruikt voor het dagelijkse werk?

Het zou een zakelijk account nodig, ook een bedrijf smartphone te zijn, op voorwaarde dat de mededeling van de smartphone moet vonstattengehen. Er moet een mogelijkheid hier, deze z zijn. te koppelen als een Exchange-account, zodat automatisch elke interne contacten bedrijf zijn opgeslagen.

Als bovengenoemde criteria en alleen contacten worden opgeslagen op de smartphone, die betrekking hebben op de onderneming van toepassing is, kan dit prima. Hoewel dit zou een veel handmatig werk betekenen. Het zal echter waarschijnlijk te omslachtig voor bedrijven die veel zijn als een rekening zou moeten worden gecreëerd in ieder geval voor elke gebruiker. Als nuttig Ik beschouw dit moment in any way.

conclusie

Voor mij persoonlijk is Wire momenteel nog een manier om versleutelde berichten te verzenden. Aangezien ik geen berichten via een browser te sturen, zijn er momenteel geen alternatieven voor mezelf. Slechts voor een gebruik, ik zie geen voordelen te zien dat ik zou niet met threema. Integendeel, in threema kan ik zoeken naar een ID, maar er zijn geen andere gebruikers en ook vermeld met elke extra vermelding met afbeelding. In zoverre hier threema het voordeel. In theorie kunnen de gebruikers te vinden op de e-mail adres threema. Echter, deze moet worden goedgekeurd door de gebruiker. Dus ik besluit voor mezelf hier als ik wil niet worden gevonden of.

op de draad te gebruiken, maar kan ook nog een alternatief. Het gebruik is voor mij denkbaar in gebruik met een tablet, laptop of fat client, want dan moet je geen telefoonnummer hier opgegeven, omdat het gebruik maakt Wire via browser. Natuurlijk, gebruik een browser is ook mogelijk op de smartphone. Voor dit, denk ik niet de app op de smartphone nodig heeft, maar toen.

Anders, ik denk dat de app zelf iets verfrissend, aangezien niet alleen het uiterlijk is een beetje anders en een paar functies zijn opgenomen die geen andere boodschappers op deze manier hebben. Het gebruik zelf is vanzelfsprekend na een korte tijd. Dat vind ik zeer positief en opmerkelijk.

Nu hoop ik dat ik heb mijn recensie geschreven enigszins begrijpelijk en gij geeft mogelijk een impressie.