Motorola Moto G in de test: Hoe goed het is vandaag de dag – hardwaretests

De Moto G heeft in de test van oktober 2013 voor een lange tijd daarna aangetoond dat zelfs een goedkope smartphone lang kan blijven hangen in de winkelrekken, koppen, en de zakken van de eigenaren door constant software-update en een solide bouw. En zijn opvolger Moto G (2014) was in staat om voort te bouwen op dit succes. Hoe goed maar het origineel is nog steeds vandaag de dag?

 • De beste Android-smartphones
 • Deze compacte smartphones tot en met 5 inch trotseerden het display waanzin

Naar de sectie:

 • Prijs en beschikbaarheid
 • Ontwerp en de verwerking
 • tonen
 • software
 • prestatie
 • camera
 • accumulator
 • bestek
 • eindoordeel
Smart phone boodschap: "Niet genoeg geheugen beschikbaar" Weet je dat zelfs 50503568 deelnemers?

waardering

per

 • &# X2713, prijs / prestatieverhouding
 • &# X2713, verwerking
 • &# X2713; Huidige Android-software-update met Garantie

tegen

 • &# X2715; Intern geheugen kan niet worden uitgebreid (in de 3G-variant)
 • &# X2715; batterij niet vervangbaar

Motorola Moto G: Prijs en beschikbaarheid

Terwijl de geteste Moto G (2013) wordt verkocht met 3G bijna nergens meer, kunt u nog steeds de onthuld in de zomer van 2014 LTE-versie. naast de 4G modem Dit heeft ook het voordeel dat het geheugen via microSD kan worden uitgebreid tot 32 GB. Het kost nog 169 euro.

 • Koop Moto G LTE notebooks Goedkoper

De opvolger kost slechts tien euro meer, maar met 5 inch scherm minder compact. Hiervoor werd een betere hoofdcamera geïnstalleerd. De 2014 versie van de Moto G biedt een variant en één zonder LTE modem. maar deze keer bieden beide een microSD-kaartslot. Echter, de tien euro duurder LTE variant heeft een verhoogde batterij.

 • Moto G (2014) Koop Goedkoper notebooks
 • Moto G (2014) LTE bij Cyberport kopen

Van tijd tot Aldi biedt de Moto G in het bijzonder gunstig. Tot nu toe leek het twee keer dat het goedkoper was om 40 of meer euro's dan andere dealers gebruikelijk kopen. In dit geval moet u zo nauwelijks staking biedt een beter alternatief voor de prijs.

 • Smartphones met de beste prijs-prestatieverhouding

Motorola Moto G: ontwerp en de verwerking

Het ontwerp van de geteste Moto G volgde niet de toenmalige trend van lineaire vormen en het krijgen van ondieper behuizingen. Op het dikste punt is het bijna 1,2 centimeter dik met de gebogen rug, aan de smalle kant meet 6 mm. Later zou het de volgende Motos en de Nexus 6 inspireren; en als je overgeschakeld naar de concurrentie, kunt u gelijkaardige curves, met LG G4 en LG Magna zien.

motor 9 gGebogen Back: De Moto G in het zijaanzicht. / © AndroidPit

De relatie met de zustermodel moto X duidelijk zichtbaar. Beide dezelfde verwisselbare terug uit gemakkelijk rubberen polycarbonaat met de hoofdtelefoon aansluiting boven een uitsparing voor de camera en de LED flitser en de naar binnen gebogen Motorola logo. Net als bij de Moto X de rug in een verscheidenheid van kleuren beschikbaar is. Bovendien, Motorola heeft een aantal gevallen in het aanbod.

Motorola Moto G 1 fbDiscreet zwart of kauwgom-roze: het batterijdeksel van de Moto G zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. / © AndroidPit

Het scherm bestaat uit een soepele kunststof raamwerk die optisch verbonden met het huis. De voorzijde is eenvoudig gehouden, de telefoon luidspreker en de camera aan de voorkant links daarvan zijn de enige accenten. Opvallend is het relatief hoge gewicht van de Moto G is 13 gram zwaarder dan de grotere Nexus 5 en nog 3 gram zwaarder dan de LG G2 met een 5,2-inch display. maar het gewicht draagt ​​naast de vlekkeloze verwerking voor de totale kwaliteit indruk, wat uitzonderlijk is in deze prijsklasse.

motor 6 gDe onderkant van de Moto G met de glanzende zwart beeldscherm en mat zwart terug. / © AndroidPit

Motorola Moto G: Display

De weergave van de moto G meet 4,5 inch en heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dus het komt neer op een pixeldichtheid van 326 ppi, dat is meer dan voldoende om alle content scherpe vertegenwoordigen. Zelfs anders, de zichtbare verschillen tussen de HD-scherm van de Moto G en de hoge-resolutie full-HD schermen van high-end concurrenten zijn laag. De kijkhoek stabiliteit is goed, de helderheid genoeg niet helemaal aan de wedstrijd, de HTC One of de LG G2, bijvoorbeeld, zijn veel meer licht.

motor 3 gGoede scherm: De HD-scherm van de geteste Moto G is overtuigend in elk opzicht. / © AndroidPit

Motorola Moto G: Software

Motorola afgeweken wanneer het wordt getest Moto G betreffende aanpassingen van de Android-software, de fabrikant eigen essay MOTOBLUR is geschiedenis. In plaats daarvan, Android is puur voor gebruik, werd geleverd Moto G 2013 met versie 4.3. De update naar Android 5.0.2 is al uitgerold. Zelfs dat is niet natuurlijk voor een smartphone in deze prijsklasse. Te vaak entry-level smartphones worden verkocht met een verouderde versie van Android, en zonder uitzicht op updates.

Moto G (2013): De update naar Android 5.0.2 Lollipop is hier

Bloatware en onnodige apps, is er niet op de Moto G, alleen de apps Motorola Migrate, Assist, Care en een FM-radio voltooiing van de Android-software. Met Motorola Migrate (de test) kan worden overgedragen aan de nieuwe content, zoals sms-berichten, oproeplogboeken, SIM-contacten en instellingen om het volume en de helderheid van het scherm van de oude telefoon. Assist presenteert zich als een persoonlijke assistent van het volume profiel past zich dienovereenkomstig automatisch voor afspraken of tijdens de nacht, en bijvoorbeeld, wordt automatisch de telefoon. Met Care Motorola heeft een eigen ondersteuning en zorg portal waar gebruikers krijgen antwoord op hun vragen over de Moto G.

MotoG screenshot 1Assist neemt de automatische aanpassing van het volume profielen voor afspraken en 's nachts (links), Care biedt directe ondersteuning voor vragen en advies over Moto G (rechts). / © AndroidPit

Motorola Moto G: Prestaties

De processor is een leeuwenbek 400 met vier kernen en een kloksnelheid van 1,2 GHz, de hoeveelheid geheugen 1 Gigabyte. Dit wordt gemeten door de toenmalige normen in de high-end gebied niet veel, maar de software en hardware te zien in de test van de Moto G (2013) goed op elkaar afgestemd. Het systeem loopt soepel en zonder fouten. Crashes, micro stotteren of dropouts Ik kon het niet vinden, zelfs tijdens het spelen van games zoals Real Racing 3 maakt de G met aarzeling. Ingangen het snel verwerkt, apps snel te lanceren, is de camera gereed en naar het lockscreen binnen twee seconden.

Helaas, het interne geheugen van 8 GB is een hindernis als je de Moto G (2013) een paar maanden in gebruik had. Ondertussen apps regelmatig wat je hoeft te verwijderen uitbesteden foto's en muziek opnemen en verwerken van afval, zodat de app-updates niet een foutmelding als geven "niet voldoende ruimte beschikbaar" Annuleren. Als u hun toevlucht tot de LTE-versie, dan kunt u op zijn minst te besteden apps, muziek en foto's op de microSD-kaart.

 • clean Android: Hoe uw ongewenste bestanden permanent zal wissen meer vrije ruimte

Motorola Moto G: Camera

In de test, de Moto G (2013) was zijn camera niet helemaal voldoen aan de hoge verwachtingen die Motorola in productpresentatie had aangewakkerd. De beelden van de belangrijkste camera heeft een resolutie van 5 megapixels; Scherpte, contrast en kleurweergave zijn prima. Outstanding of verrassend goed de camera niet. Dama Luik top apparaten zoals de graad 2 of G2 waren er maar veel verder. In hun prijsklasse maar de Moto-G camera is een van de beste; en is zelfs toegenomen in het zichtbare opvolger. Problemen krijgt ze vooral met direct invallend licht.

Motorola, moto g>galerijMoto G: testopnames van de camera

De positieve indruk van de camera-app voegt een zinvolle en doordachte ontwikkeling van de voorraad Android App. Men kan worden geschoven vanaf de linkerkant van de ring menu biedt instellingen, zoals HDR of panorama, kan de focus en de belichting meter in de zoeker worden verplaatst, de belichting werkt keurig en betrouwbaar. Een tik op het scherm leidt tot een foto, zijn foto's bijna onmiddellijk genomen. De video-modus biedt in aanvulling op de normale opname, de mogelijkheid om video in slow motion te schieten, maar met een significant slechtere beeldkwaliteit.

motor 7 gDe ring menu geeft toegang tot de instellingen van de Moto-G camera en kan volledig worden verborgen. / © AndroidPit

Motorola Moto G Battery

Motorola beloofde 24 uur looptijd, en in feite de batterij van de motor is G (2013) met een capaciteit van 2070 mAh voor die tijd krachtig. In zeven uur service bij Moto-G-proef verloor de batterij ongeveer 30 procent. Tijdens deze periode, de mobiele telefoon in het WLAN en het mobiele netwerk was ingelogd op het scherm staan ​​het grootste deel van de tijd op volle sterkte. Ik nam foto's en video's synchroniseren mijn Google-account, een aantal apps gedownload uit de Play Store en Real Racing speelde.

 • levensduur van de batterij: Zoveel capaciteit aangeboden door smartphones van vandaag

Langdurige testen blijkt dat de Moto G (2013) is één van de meest duurzame smartphones op de markt. In de prijsklasse, is er nauwelijks een slimme telefoon met een betere levensduur van de batterij.

Motorola Moto G: Specificaties

afmetingen:gewicht:Capaciteit van de batterij:Scherm Afmetingen:Display Technology:screen:Camera vooraan:Achter de camera:flash:Android:gebruikersinterface:RAM:Intern geheugen:Verwijderbare opslag:chipset:Aantal aders:Max. Frequentie:connectiviteit:
129,9 x 65,9 x 11,6 mm
143 g
2070 mAh
4,5 inches
LCD
1280 x 720 pixels (326 ppi)
1.3 megapixels
5 megapixels
LED
4.3 - Jelly Bean
stock Android
1024 MB
8 GB
16 GB
non-existent
microSD
Qualcomm Snapdragon 400
4
1.2GHz
HSPA, LTE, Bluetooth 4.0


eindoordeel

Het grootste potentieel in de mobiele sector is niet in het stopcontact reeds oververzadigde high-end sector, maar in de lagere prijsklassen, en dat is waar Googlerola gehad (Motorola was in het najaar van 2013 nog naar Google) met de geteste Moto G (2013) door elkaar goed. Het is een waanzinnig goede smartphone brutale weinig geld; het recht om het Android-systeem de volgende miljard te bereiken omdat het in het kader van de Android 4.4-Sundar Pichai idee had gegeven. Zijn erfgenamen en ook de Moto E (2015) zijn nog steeds onbeperkt aanbevelingen buy. Die niet van Motorola, dat is slechts een paar alternatieven.

 • Moto E (2015) van de proefruimte
 • De beste Android-smartphones tot 200 euro

Motorola Moto G

Device Database