Lookout Veiligheid en Antivirus – Better safe than sorry – Android-apps in de test

Beveiliging apps voor Android zijn vaak bekritiseerd. Virusscanner zou niet nodig zijn voor androids! In dit geval, maar wordt vaak vergeten dat deze apps komen vaak met een verscheidenheid aan andere functies.

Lookout Beveiliging & Antivirus is een voorbeeld van een dergelijke app. Maar of de app echt waarborgen net zo goed als geadverteerd? Leer het in de test!

Naar de sectie:

  • features & voordeel
  • scherm & operatie
  • snelheid & stabiliteit
  • Prijs /

Wat je liever als een back-up? Externe particuliere opslag cloud of op het internet?

Kies Extern geheugen of internet cloud.

VS
  • 2748 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.Externer geheugen bij te werken
  • 943 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.Internet-Cloud te werken

waardering

geteste versiehuidige versie
7.0-94024ef?
antivirus & Lookout veiligheidInstalleren op Google Play

features & voordeel

Test apparaat: Samsung Galaxy Nexus
Android: 4.0.1
Mods: Root

Lookout Beveiliging & Antivirus is niet alleen een antivirusprogramma voor Android, maar ook een security suite die uw apparaat kan beschermen tegen diefstal.
Waarschuwing: Ik ben van mening dat u nodig heeft voor Android geen antivirus app toen zijn androids jezelf niet vullen met apps van onbetrouwbare bronnen, of vreemd uitziende apps uit de Market te downloaden. Maar wat je nodig hebt voor slechts een klein talent dat niet zo veel beginners.
Daarom is de anti-virus functie voor beginners is heel redelijk.

de Antivirus-functie maar het is ook niet een echte. Omdat de app geen toestemming om de app te nemen niet zelf uit elkaar bestanden, nemen ze hun toevlucht tot een andere methode.
Ze vraagt ​​voor de exacte Android "namen"The pakketidentificatie en queries database van Lookout als de app geassocieerd met een naam die mogelijk besmet.
Behoorlijk nauwkeurig is, maar het kan nieuwkomers wijzen op eventuele infectie en daarmee te voorkomen dat verdere schade.
In mijn ogen, maar deze functie beweegt in de app een beetje naar de achtergrond als de andere functies overheersen.

Ik heb de functie getest met een aantal APK's die ik hier niet zal noemen, zodat niemand komt zelfs in de verleiding om ze uit te proberen in een onbeveiligde testomgeving. Of-5 besmet Apps 4 werden gedetecteerd, wat goed is.

is interessanter zelfs de App consultant, wijzend naar mogelijke privacy problemen. Na een quick scan Lookout toont welke apps kan het apparaat, dat toegang tot persoonsgegevens en dat de toegang tot SMS en contacten te vinden.
Onder hen is er ook de belangrijke opmerking dat de lijst van deze apps is geen lijst van kwaadaardige apps, maar alleen kan de aandacht vestigen op een dergelijke. Zodat gebruikers niet onnodig onzeker en verward - Goed!
Tikken op een categorie in de lijst, wordt een lijst met apps weergegeven die overeenkomt met de betreffende categorie. Nu tik je op zo'n app, zodat je een gedetailleerde uitleg van het, waarna de app toegang heeft.
Dus de app verduidelijkt zoals het hoort. Vanaf hier kun je de app zien direct te verwijderen, als het niet helemaal koosjer.

De volgende interessante feature is de "veilig internetten"Functie. Het onderzoekt links die u ansurft met de normale Android-browser, en waarschuwt voor mogelijke bedreigingen.
tevreden Ik was met de functie, echter, helemaal niet. Ik surfte verschillende warez sites, met inbegrip van 2, "gebarsten" aanbod apps voor Android, het u.U. kan worden besmet. Alle pagina's zijn aangemerkt als veilig.
Deze waren voor de internationale sites.
Zelfs een paar "frauduleuze pagina's" Ik heb geprobeerd, deze werden niet geclassificeerd als kwaadaardig.
Ik hoop dan ook dat de zwarte lijst sterk wordt uitgebreid zo spoedig mogelijk.

De functies App consultant en veilig surfen zijn alleen beschikbaar in de premium versie.

De volgende functie is de backup-Functie. Op deze contacten, bel geschiedenis, en afbeeldingen kunnen worden opgeslagen. Aangezien de meeste Android-gebruikers waarschijnlijk Google Sync zal gebruiken, de eerste functie in mijn mening is zinloos, maar werkt prima.
De oproep lijst niet alleen de belangrijkste informatie op de telefoon bevatten. Afbeeldingen, echter, zijn de moeite waard om te worden vastgezet.
In de instellingen kunt u instellen hoe vaak de back-up moet worden uitgevoerd op de server. Voor foto's zijn 1,5 GB. Ook kan een voorkeur tijd worden geselecteerd.

Goed: Als de batterij bijna leeg is, wordt er geen back-up uitgevoerd, tenzij men wenst te expliciet. Slecht: Het zal niet worden gevraagd of foto's zijn echt uploadde ook zonder Wi-Fi-verbinding. Dus Lookout drijft de mobiele telefoonrekening mogelijk in de lucht.
Bovendien, niet ik graag dat er geen functie voor het beveiligen en video's. Bookmarks mij nalaten, bijvoorbeeld.

maar nu krijg ik om de functie die het meest belangrijk voor mij: The lokaliseren de telefoon en blokkeren hetzelfde.
Er is een webinterface die dient als afstandsbediening centrum voor de applicatie, ook voor alle andere functies. een kijkje Ik ben hier, maar alleen de locatie-functie.

Lookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorry - Android-apps in de test


Voor de functionaliteit van deze menu hebben een Internet-verbinding op het apparaat is vereist.
In de gratis versie kun je hier het apparaat locaties, en een sirene geluid kan zijn. Zodra het apparaat is gelegen, ontvangt u een melding via e-mail. Als uw apparaat is zo gestolen, en het is net uit, dan kun je van hier lokalisatie poging om te beginnen, en hoeft alleen maar te wachten tot het weer wordt ingeschakeld. Was vervolgens met succes volgde de smartphone, en je in de buurt bent, dan kun je laten om het de telefoon luid geluid te vinden.

Lookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorry - Android-apps in de test

Dit is ook handig, natuurlijk, als u de apparatuur gewoon liggen in de stille ergens in het huis, en niet tot uiting.

Lookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorry - Android-apps in de test

In de premium-versie heb je twee andere opties. U kunt het toestel vergrendelen, of volledig schoon te maken van de gegevens. De eerste optie vereist de invoer van een PIN-code, die vervolgens kan worden gebruikt om te ontgrendelen.
De variant kan de inrichting natuurlijk niet worden omgekeerd, zodat een PIN niet nodig verwijderen.
Hier is een betere back-upfunctie zou veel nuttiger om te kunnen om een ​​back-up van alle belangrijke gegevens voordat zijn.

Dat was van de functies hier, komen we bij de instellingen.
Voor de menu-items Safety (Scanning apps) en back-up kan een executie interval worden bepaald. De andere functies kunnen alleen worden geactiveerd of hier uitgeschakeld.
Afgezien van een betere bescherming! Dit zet het toestel betrouwbaar geblokkeerd en verwijderd, en maakte eerst een uninstall de app onmogelijk totdat deze optie is uitgeschakeld.
Absoluut slecht: Het is eenvoudig weggegeven hier veel potentieel, omdat de instellingen niet met een wachtwoord beschermd kunnen worden, en dus alleen de optie dief & moeten uitschakelen.
Schakel de dief het apparaat kan ook gemakkelijk worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen, dan zou hij op zijn minst toegang tot de meeste persoonlijke informatie te verliezen.
makkelijk om het toestel te vergrendelen is vaak geen oplossing, omdat de dief dan zal stoppen met het gebruik van het apparaat en een locatie, zodat waarschijnlijk niet erg succesvol zal zijn.

Daarom is mijn conclusie is dit: Lookout is een verstandige Sicherheitsapp, maar weggegeven een beetje potentieel. Door uitbreidingen en verbeteringen aan de functies zou het zelfs een 5-sterren app. aangezien de "veilig internetten"Filter niet helemaal werken zoals verwacht en de back-upfunctie is niet erg groot, dit niet gebeurt (nog) niet.
maar de gedetailleerde toepassing consultant zorgt ervoor dat ik bijna 4 sterren geven. Dus Lookout, is zelfs nog meer van de mogelijkheden!

scherm & operatie

Lookout Beveiliging & Antivirus is volledig in het Duits, met uitzondering van de website, die nog deels in het Engels. Problemen, maar zou dat niet moeten doen.
Zowel de app en de website zijn zeer overzichtelijk. In de app, alle functies zijn zeer goed en duidelijk uitgelegd, zodat de werking en het begrip is niet een probleem, zelfs voor beginners.

snelheid & stabiliteit

Lookout Beveiliging & AntiVirus is snel en stabiel. Terwijl het hangt af van de snelheid van de back-up naar de hoeveelheid gegevens en de verbinding die andere scans om zeer snel uit te voeren.
Crashed de app is nooit, het draait op betrouwbare wijze op de achtergrond. Het geheugengebruik is minder dan 10 MB.

Prijs /

Lookout Beveiliging & Antivirus wordt slechts eenmaal erkend voor gratis. Iedereen die de geavanceerde functies die $ 2,99 per maand of minder gunstige mobiele telefoon verzekering moet betalen gebruiken.
De prijs die ik denk dat gerechtvaardigd is.

screenshots

Lookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryLookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryLookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryLookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryLookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryLookout Veiligheid en Antivirus - Better safe than sorryantivirus & Lookout veiligheidInstalleren op Google Play