Wat is er werkelijk heet “Roam als thuis”?

"Zwerven als thuis" is het motto van de EU-roamingverordening, die in werking treedt op 15 juni. Wat doet ze? Dankzij u kunt blijven gebruiken bij binnenlandse tarieven uw abonnement in andere EU-landen. Telefoontjes, sms-en surfen zal je hetzelfde kost, of u nu met uw Duitse SIM-kaart in Parijs, in Praag of in Uppsala. Eerder boekte EU roaming-pakketten zijn deels overbodig. Maar er zijn enkele valkuilen. Dus u vertellen dat we wat je moet nu op de hoogte zijn.

 • Mobiele data is duur, dus wees slim en op te slaan
 • Toeristische SIM-kaart Drimsim try: zinvol alternatief voor frequente reizigers?

Vandaag kocht een smartphone? Waarom niet?

Kies 50 € zijn nog steeds vermist. of ben ik het eens ..

VS
 • 436 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet helfen.50 € werken nog steeds vermist.
 • 367 StimmenOoops! Er is iets misgegaan. moet updaten helfen.Ich eens.

De EU-verordening zal onvermijdelijk in werking voor uw provider. Waarschijnlijk betekent dit voor u dat u precies zoals bepaald door de EU, kan blijven volledig te gebruiken zonder dat uw kosten tarief voor het overschrijden van de limiet. Echter, sommige valkuilen op de loer liggen voor u en dat is wat we willen hier in detail te overwegen aan de hand van een aantal scenario's.

Welke kosten veranderen in de praktijk?

Het vorige roaming-regelgeving in de Europese Unie eerder zagen, volgens de Bundesnetzagentur dat ...

"Klanten die gesprekken in andere EU-landen via een mobiele telefoon te maken, SMS of mobiel gebruik het internet om te profiteren van de gereguleerde prijzen voor bellen, sms'en en data bij de provider in Duitsland. Eerder aangemerkt als bijzondere kosten maxima voor deze gevallen."

In de overgangsperiode tussen 30 april 2016 en 15 juni 2017 volgende maxima (plus btw) werden:

Maximale premies in de EU-roamingverordening Tussen april 2016 en juni 2017

uitgaande gesprekkeninkomende gesprekkenuitgaande SMSbinnenkomende SMS1 MByte Internet volume
5 cent per minuut
1,048 cent per minuut
2 cent
0 cent
5 cent

"Bovendien is de som van de binnenlandse prijs en roaming kosten mogen niet hoger zijn dan de volgende maximale bedragen: 19 cent per minuut voor uitgaande gesprekken; 5 cent voor inkomende gesprekken; 6 cent voor SMS en 20 cent per megabyte datavolume (telkens excl. BTW.)."

Precies deze premies vallen nu allemaal op nul. verklaart Katja Henschler van de Consumer Saksen: "vaste tarieven zijn dus grensoverschrijdend, moeten tijd- of volume gebaseerde tarieven worden verrekend in binnen- en buitenland op hetzelfde niveau." Verder wordt gesteld in de verklaring van de Consumer Saksen:

Mobiele operators moeten de contracten van deze nieuwe specificaties aan te passen. De netbeheerders hebben al bij de laatste regelgeving niveau van de EU in het voorjaar van 2016 afgeschaft, de roaming-premies in de mobiele telefoon contracten met eindklanten. De andere spelers moeten bestaande contracten te veranderen en kunnen geen extra kosten voor internationaal gebruik te nemen van 15 juni 2017, hoewel het moet nog steeds worden anders in het contract geregeld.

verblijf Deze kosten

maar verkopers zijn toegestaan ​​om een ​​limiet te stellen aan de intensiteit van het gebruik in het buitenland je hoe om te kijken naar Telekom en Vodafone. Uw overschrijden deze, kan de verlener premies in rekening brengen; die riep toen Fair Use Policy. Waarom is dat? Zo willen de aanbieders om te voorkomen dat je met behulp van een Franse of Finse SIM-kaart vanwege hun extreem lage prijzen, vooral in Duitsland.

AndroidPit roaming-reizen 1Uw Euro reis kun je nu online gedocumenteerd zonder extra kosten. / © AndroidPit

Wat gebeurt er met het contract heb ik al?

De meesten van jullie gewoon schuiven in de nieuwe omstandigheden in en kan nu in de EU-lidstaten en in andere landen die zijn toegetreden tot de EU-roamingverordening (in het bijzonder. Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, maar niet Zwitserland) definitief surfen, bellen en sms-berichten zonder extra kosten. Dit zal worden meegedeeld aan u als SMS na het oversteken van een overeenkomstige internationale grens.

In teltarif.de de contracten van de grote drie aanbieders Telekom, Vodafone en Telefonica zijn overwogen in meer detail. Daarom geldt voor ...

 • ...Telecom contracten die zijn gesloten na 19 april 2016 van toepassing is, dat de all-inclusive optie blijft hetzelfde: 1.000 minuten en sms'en per maand in het buitenland zijn opgenomen; gesurft om de kosten in hun eigen land. Buiten de lidstaten van deze optie is ook in Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.
  Oudere tarieven worden overgeschakeld naar de gereguleerde EU-tarief. Dit geldt niet in Zwitserland. FYI pagina.
 • ...Vodafone contracten regeling met een beperking van de belminuten en SMS naar 500 per dag. Extra eenheden zijn belast met 20 cent. Zwitserland is niet opgenomen in het tarief.
  blijft de Easy Travel Flat voor de maandelijkse extra 4,99 euro. dan kun je de Duitse binnenlandse tarief in Zwitserland, Turkije, de Verenigde Staten en Canada nemen. FYI pagina.
 • ...nieuwe O2 contracten zodra de verordening. Dit zorgt voor extra roaming-kosten voor Zwitserland. De vaak aangeboden in de bestaande tarieven EU-roamingverordening Flat andere kant heeft ook betrekking op Zwitserland. Het oude lage beperkt tot 1 GB datavolume; is het niet in mindering gebracht op uw binnenlandse quota. De gereguleerde tarief, maakt echter gebruik van uw Duitse datavolume. FYI pagina.

Het moet uw notitie

Besteed aandacht nu meer dan ooit op de kleine lettertjes bij het ondertekenen van een nieuw contract. Verhoogde tarieven op de markt die in het buitenland uitsluiten zwerven volledig en in het buitenland kan niet worden gebruikt of te beperken inclusive vaste tarieven. De snelheid van DeutschlandSIM hier gaat met slechte recordable vooruit, maar houd in ieder geval met zijn Duitsland-first beleid is niet levendig en geeft de besparingen aan de klant.

Als je een tarief te gebruiken met een fee-EU-optie, moet u zich afmelden. Want als je het alleen te gebruiken in gereguleerde landen in ieder geval, de optie voor u heeft waarschijnlijk geen waarde meer.

Mogelijke kosten vallen nog steeds op de loer in gebieden die niet worden gedekt door de EU-verordening. Oproepen vanuit Duitsland naar andere landen, bijvoorbeeld. Ook op cruiseschepen je zal niet de nieuwe roaming-regeling te beschermen, omdat hier het elektrische systeem wordt in het algemeen gerealiseerd met behulp van een satelliet - astronomische kosten inbegrepen.

conclusie

Ik ben het eens met de woorden van Verbraucherschützerin Henschler die zegt: "De afschaffing van de roamingtarieven is een mijlpaal in de mobiele geschiedenis." Voorbij zijn de dagen, waar koop ik op vakantie een wegwerp SIM-kaart omdat dataroaming was onbetaalbaar. 2017 kunnen we gerust vuur van zwerven en sturen onze Palm Foto's jaloerse vrienden en collega's terug naar huis eindelijk op de Middellandse Zee. Een uitstekende waarde.

Advies door Eric Ferrari HerrmannDie regelgeving inzake roaming is de mobiele nieuws in 2017 je schlechthin.Stimmst om? 5.050.515 deelnemers

Waarom u op zoek uit naar de internationale roaming? Hoe gaat u de nieuwe mogelijkheden te gebruiken? Of vindt u de tijd waarin zij hadden een excuus waarom je hebt uitzonderlijk niet onmiddellijk Aanspreekwaarde op WhatsApp berichten in Frankrijk vakantie niet missen?