Samsung Galaxy S5 – Process com.sec.imsservice trekt een CPU-kern

Hallo iedereen!
Ik heb een paar dagen het probleem is dat het proces com.sec.imsservice loopt een kern, die wordt voortdurend gegenereerd 25% CPU-belasting. Het probleem is niet meer voorgekomen sinds de laatste update Lolipop Telekom, maar veel later. Ik heb al de gebruikelijke dingen, zoals het opnieuw opstarten van het apparaat, leeg de cache en verwijder de laatste door mij Geïnst uitgevoerd. Een harde reset Ik heb me nog niet doorgedrongen, want dit betekent dat enorme veel handwerk.
Heeft iemand dit probleem? Door dit proces, het apparaat verbruikt ongeveer 8% van de batterij per uur. De G900F is niet geworteld en dat het zo blijft ��. Geïnstalleerd de huidige voorraad ROM met Telekom branding.


Jammer dat niemand kon helpen lijkt een ongewoon probleem te zijn geweest. Ik heb een factory reset en alles is weer goed. Toch zou ik graag willen weten hoe ik kan te weten komen of en welke toepassing functie activeert dit proces. In Windows zou ik nu neem ProcMon om te helpen.


gegoogled?

http://androidforums.com/threads/unfortunately-com-sec-imsservice-has-stopped.900454/

duurde minder dan 10 seconden!

lg Klaus


Klaus H.

Ja, ik probeerde in ieder geval voor het proberen om me te helpen dank je. De dienst is ook niet gecrasht, maar is voortdurend gegenereerd belasting.


ja, dat stond onder anderen Ook schuld was comfortabel met een gebruiker Facebook, die inderdaad trekt voortdurend op de accu. 'M zelfs geregistreerd, maar het te gebruiken vrijwel geen!
lg Klaus


Facebook gebruik ik heel vaak en wanneer de app actief wordt gebruikt, zuigt al behoorlijk op de batterij. �� Op de achtergrond echter nauwelijks opgemerkt hen.
Hoe dan ook, ik zal blijven toezien dat. Op dit moment is alles weer goed en ik had nog tijd om schoon te maken een eenvoudige smartphone!


Nieuwe kennis ... na elke reboot van de telefoons, deze dienst is voor 10 tot 12 uur !!! actief. Hebben het de huidige Telekom firmware. Elke app moet activeren, maar toch is dit proces. Kunnen we zonder wortel? Voor Windows er voor iets dat zo de Process Monitor (procmon.exe). Heeft iemand enig idee hoe er te komen achter stijgt? Omdat ik zo sommige apps op je telefoon, elk afzonderlijk te verwijderen, de telefoon opnieuw ons zien of het probleem is opgelost waanzinnig duur zou zijn ...


goed, bedank u bij Telekom

http://www.android-hilfe.de/samsung-galaxy-s4-i9500-i9505-forum/392196-der-akku-thread-391.html

is een oudere probleem en het schieten daar waarschijnlijk niet zo'n haast :(

lg Klaus


Klaus H.

De Joyn is uitgeschakeld of "Rich Communication" evenals Joyn dienst heet nu in Android 5.0. In de draad van de dienst IMS.Framework door de Joyn dienst last wordt ook gesteld dat er produceert. Voor mij is het de IMS.Service, maar bedankt voor de steun. Op zoek keer verder naar de oorzaak ... ☺


Hi Carsten,
het zelfde probleem met de S5 hebben gehad, maar kort na de verandering van de SIM-kaart (nieuw NFC)
Ik heb ook geprobeerd alles tevergeefs.
Sim-kaart apparaat uit, gstartet apparaat zonder Sim en neer gaan opnieuw met me geholpen. SIM-kaart terug in, gestart en alles ging zoals voordat het probleem.


Bedankt voor de tip, zal ik later proberen ... Zelfs op het risico dat de komende 16 uur, de CPU bruist opnieuw ... ��


Ziet alleen tijden goed, soms de oplossing kan zo simpel zijn. Dank je wel! Dan kijken we naar de tijd! ��